Etusivu ja aloittaminen

AdMobia koskevia optimointivinkkejä

Alla olevien vinkkien avulla voit optimoida mainoksesi ja saada parhaan mahdollisen hyödyn AdMobista.

1. Käytä sopivaa mainosmuotoa sopivissa tilanteissa

Kullakin mainosmuodolla on omat vahvuutensa ja optimaaliset käyttötilanteensa. Alla on lisätietoja kustakin mainosmuodosta.

Bannerimainosmuoto

Miksi tämä mainosmuoto kannattaa valita?

Banneri on perusmainosmuoto, joka näytetään laitteen näytön ylä- ja alalaidassa ja joka voidaan päivittää automaattisesti. Bannerimainokset toimivat hyvin useiden sovellusten kanssa eivätkä vie paljon tilaa.

Tämä mainosmuoto soveltuu hyvin viestisovelluksille, koska käyttäjät viettävät paljon aikaa viestisovellusten valikko-, yhteystieto- ja viestisivuilla. Ankkuroidut bannerimainosyksiköt helpottavat mainoksiin reagointia, mikä taas edistää käyttäjien aktivoitumista.

Lue lisätietoja bannerimainosyksikön luomisesta.

Sijoitteluja koskevat vinkit ja parhaat käytännöt

AdMob Banner Ads Best Practices

Käytäntöihin liittyvät vinkit

Välimainosmuoto

Miksi tämä mainosmuoto kannattaa valita?

Välimainos on koko sivun mainosmuoto, joka näytetään luontevissa tauko‑ tai siirtymäkohdissa, kuten tason suorittamisen jälkeen. Välimainokset tukevat videosisältöä.

Välimainokset soveltuvat parhaiten sovelluksiin, joiden käyttökokemus on lineaarinen eli joissa on selkeitä aloitus- ja pysäytyskohtia. Tällaisia ovat esimerkiksi peli- ja viestisovellukset.

Lue lisätietoja välimainosyksikön luomisesta.

Sijoitteluja koskevat vinkit ja parhaat käytännöt

AdMob Interstitials Best Practices - Official Video from Google AdMob

Käytäntöihin liittyvät vinkit

Palkkion tarjoava mainosmuoto

Miksi tämä mainosmuoto kannattaa valita?

Palkkion tarjoava mainosmuoto palkitsee käyttäjiä mainoksiin reagoimisesta ja sopii hyvin maksuttomien pelien sisällön rahallistamiseen.

Tämä mainosmuoto soveltuu hyvin pelisovelluksille, koska sen avulla voit palkita käyttäjiä videomainosten katselusta sovelluksen sisäisillä kohteilla, kuten lisäelämillä, tasolta toiselle siirtymisellä tai tietyn ominaisuuden lukituksen avaamisella.

Lue lisää palkkion tarjoavan mainosyksikön luomisesta.

Sijoitteluja koskevat vinkit ja parhaat käytännöt

Keskity käyttökokemukseen. Palkkion tarjoavia mainoksia käytettäessä käyttäjät voivat ansaita sovelluksen sisäisen palkinnon, kuten uuden elämän pelissä, kun he reagoivat mainokseen katsomalla videon, pelaamalla peliä tai vastaamalla kyselyyn. Jotta tämä onnistuu, mainoskokemuksen ei tulisi keskeyttää sovelluksen käyttöä vaan pikemminkin täydentää sitä. Palkkion tarjoavaa mainosmuotoa käytettäessä käyttäjälle näytetään intuitiivisia kehotuksia ja selkeät ohjeet siihen, miten mainokset voi poistaa käytöstä. Näin käyttäjä voi hallita itse sovelluksen sisäistä käyttökokemusta.

2. Ota kaikki mainostyypit käyttöön

Tulosi voivat kasvaa, jos sallit kaikkien mainostyyppien näyttämisen. Kun otat kaikki mainostyypit käyttöön, useampi mainostaja voi tehdä hintatarjouksia sovelluksesi mainosjakaumasta. Tämä voi korottaa keskimääräisiä tuhannen impression tulojasi. Mainostyyppien rajoittaminen voi vähentää tuloja.

Jos käytät välimainoksia, voit ottaa käyttöön teksti-, kuva- ja videomainostyypin. Jos taas käytät bannerimainoksia, voit ottaa käyttöön teksti- ja kuvamainostyypin.

1. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  2. Valitse sen sovelluksen nimi, jossa muokattava mainosyksikkö sijaitsee. Huom. Jos et näe sovellusta viimeisimpien sovellusten luettelossa, voit valita Kaikki sovellukset ja klikata sen jälkeen sovelluksen nimeä.
  3. Valitse sivupalkista Mainosyksiköt.
  4. Klikkaa mainosyksikön nimeä.
  5. Valitse kaikki Mainostyyppi-valintaruudut.

Mainostyyppi        Teksti
       Kuva
       Video
  6. Klikkaa Tallenna ja toista edelliset vaiheet muissa sovelluksissasi.

3. Minimoi estettävien luokkien määrä

Tulosi saattavat kasvaa, jos sallit kaikkien mainosluokkien näyttämisen, sillä näin useampi mainostaja voi tehdä hintatarjouksia sovelluksesi mainosjakaumasta. Tämä taas voi korottaa keskimääräisiä tuhannen näyttökerran tulojasi. Tarvittaessa voit poistaa tiettyjä alaluokkia käytöstä ja siten välttää turhan monen luokan estämisen.

Voit minimoida estettävien luokkien määrän siirtymällä AdMob-tililläsi Eston hallinta ‑välilehdelle ja muuttamalla luokkien asetukseksi Sallittu.

Vaatteet (18)

Nämä optimointivinkit ovat vain ehdotuksia. Kehittäjänä olet itse viime kädessä vastuussa mainoksiin liittyvästä päätöstenteosta. Päätät itse, mitkä tuloutuskeinot sopivat parhaiten juuri sinun sovelluksillesi.

Haluatko saada lisää kohdennettuja vinkkejä?

Tilaa AdMobin optimointivinkit näin:

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Sähköpostitilaukset-osiosta Muokkaa.
  4. Valitse kohdan Omia ohje- ja tehokkuusehdotuksia valintaruutu.
  5. Klikkaa Tallenna.

Muutos tulee voimaan kymmenen päivän kuluessa.

Jos haluat peruuttaa tietyntyyppisten viestien tilauksen, poista valinta haluamistasi ruuduista yllä olevien ohjeiden mukaan.