Bemiddeling

Een advertentienetwerk van derden toevoegen aan een bemiddelingsgroep

Nadat u een bemiddelingsgroep heeft gemaakt, moet u advertentiebronnen toevoegen om de advertentieverzoeken te vullen die de bemiddelingsgroep ontvangt. Wanneer u een advertentienetwerk van derden toevoegt, kunt u kiezen of u dit wilt optimaliseren. Ook kunt u een eCPM-waarde instellen (indien van toepassing) en andere opties in- of uitschakelen.

Selecteer een van de opties hieronder om een advertentienetwerk van derden toe te voegen aan een bemiddelingsgroep.

Een advertentienetwerk van derden met optimalisatie toevoegen

Volg de stappen hieronder om een advertentienetwerk van derden als advertentiebron aan een bemiddelingsgroep toe te voegen.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u het netwerk toevoegt.
  4. Klik op Advertentienetwerk toevoegen in de tabel met advertentiebronnen.
  5. Selecteer een advertentienetwerk in het dropdownmenu. De optie Optimaliseren is standaard ingeschakeld. Opmerking: Sommige advertentienetwerken bieden mogelijk geen ondersteuning voor optimalisatie. In dat geval wordt deze optie niet weergegeven.
  6. Geef uw gegevens op voor het door u geselecteerde netwerk. Opmerking: Als u het advertentienetwerk al in een andere bemiddelingsgroep heeft gebruikt, hoeft u uw gegevens niet opnieuw op te geven.
  7. Vink het selectievakje Toestemming aan om AdMob en Google toestemming te geven om toegang te krijgen tot uw account. Opmerking: Als u al eerder toestemming heeft verleend voor het advertentienetwerk, hoeft u dit niet opnieuw te doen.
  8. Geef een eCPM op die voor dit netwerk moet worden gebruikt totdat AdMob genoeg gegevens voor optimalisatie heeft verzameld. De eCPM wordt gebruikt om het netwerk dynamisch in de bemiddelingsketen te positioneren, zodat het met andere advertentiebronnen kan concurreren om te voldoen aan advertentieverzoeken.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Geef voor elk advertentieblok de configuratiegegevens op. Deze gegevens vindt u doorgaans in uw account bij het advertentienetwerk.

11. Klik op Gereed.

12. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.

Vergeet niet om de Google Developers-gids te gebruiken om bemiddeling in uw apps te implementeren. Bemiddeling kan inkomende advertentieverzoeken alleen vullen als u deze stap heeft voltooid.

Een advertentienetwerk van derden zonder optimalisatie toevoegen

Volg de stappen hieronder om een advertentienetwerk van derden als advertentiebron aan een bemiddelingsgroep toe te voegen.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u het netwerk toevoegt.
  4. Klik op Advertentienetwerk toevoegen in de tabel met advertentiebronnen.
  5. Selecteer een advertentienetwerk in het dropdownmenu.
  6. De optie Optimaliseren is standaard ingeschakeld. Klik op de schakelaar om deze optie uit te schakelen.
  7. Geef een handmatige eCPM voor dit advertentienetwerk op. De eCPM wordt gebruikt om het netwerk dynamisch in de bemiddelingsketen te positioneren, zodat het met andere advertentiebronnen kan concurreren om te voldoen aan advertentieverzoeken.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Geef voor elk advertentieblok de configuratiegegevens op. Deze gegevens vindt u doorgaans in uw account bij het advertentienetwerk.

10. Klik op Gereed.

11. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.

Vergeet niet om de Google Developers-gids te gebruiken om bemiddeling in uw apps te implementeren. Bemiddeling kan inkomende advertentieverzoeken alleen vullen als u deze stap heeft voltooid.