Välitys

Mainoslähteiden optimointi välityksessä

Jos päätät optimoida mainosverkoston, annat AdMobille luvan hallita mainosverkoston sijoittamista välitysketjussa. Tämä tarkoittaa sitä, että AdMob säätää automaattisesti verkostoon liittyvää todellista tuhannen näyttökerran hintaa sovelluksen liikenteen, aiempien tietojen ja mainosverkostoista saatujen tietojen perusteella.

Optimointi on hieman erilaista AdMob-verkostossa ja kolmannen osapuolen mainosverkostoissa, mutta molemmissa on sama tavoite: auttaa sinua saavuttamaan parhaat mahdolliset tulot.

AdMob-verkoston optimointi

Kun optimointi on käytössä AdMob-verkostossa, AdMob säätää todellista tuhannen näyttökerran hintaa reaaliajassa näyttökertakohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että AdMob-verkostoa arvioidaan uudelleen ja se sijoitetaan välityspinoon kunkin sitä välitysryhmää vastaavan mainospyynnön yhteydessä, johon verkosto on lisätty. Voit ottaa AdMob-verkoston optimoinnin käyttöön heti, kun olet lisännyt verkoston välitysryhmään. Vaihtoehtoisesti voit myös muokata verkostoa myöhemmin ja tehdä muutoksia optimointiasetuksiin.

Kolmannen osapuolen mainosverkoston optimointi

Jos kolmannen osapuolen mainosverkoston optimointi on käytössä, AdMob säätää verkostossa käytettyä todellista tuhannen impression hintaa sovelluksen liikenteen, aiemman datan ja mainosverkostosta saatujen tietojen perusteella. Voit ottaa mainosverkoston optimoinnin käyttöön heti, kun olet lisännyt verkoston välitysryhmään. Vaihtoehtoisesti voit myös muokata verkostoa myöhemmin ja tehdä muutoksia optimointiasetuksiin.

Voit käyttää kolmannen osapuolen mainosverkostoa mainoslähteenä seuraavasti:

1. Luo tili kolmannen osapuolen mainosverkoston sivustolla ja lisää tarvittavat tiedot esimerkiksi sovelluksistasi ja mainosyksiköistäsi.
  2. Lisää mainosverkosto välitysryhmän mainoslähteeksi AdMobissa ja ota optimointi käyttöön.
  3. Ota kolmannen osapuolen mainosverkoston SDK käyttöön sovelluskoodissasi. Ota käyttöön myös adapterikirjasto, joka kommunikoi Googlen ja kolmannen osapuolen mainosverkoston välillä mainospyyntöjen täyttämiseksi.

Kaikki mainosverkostot eivät tue optimointia. Saat lisätietoja käytettävissä olevista verkostoista tutustumalla optimointia tukevien kolmannen osapuolen mainosverkostojen luetteloon.

Odottaa optimointia ‑tila

Kun otat kolmannen osapuolen mainosverkoston optimoinnin käyttöön, AdMob alkaa analysoida sovelluksesi liikennettä ja pyrkii näin selvittämään parhaan tavan todellisen tuhannen impression hinnan (eCPM) optimointiin. Tämän analyysin aikana mainosverkostojen taulukossa saattaa näkyä Odottaa optimointia ‑tila.

Huom. AdMob optimoi eCPM-arvoa jatkuvasti uusimman saatavilla olevan datan perusteella, joten Odottaa optimointia ‑tila saattaa toisinaan näkyä taulukossa myös alkuperäisen analyysin jälkeen. Jos esimerkiksi jostakin mainosverkostosta tulee liian vähän liikennettä useiden viikkojen ajan, AdMob saattaa määrittää, että eCPM-arvon laskeminen edellyttää laadukkaampaa dataa. Optimointi otetaan uudelleen käyttöön, kun mainosverkoston liikenteen määrä kasvaa ja AdMobissa on parempaa dataa analyyseja varten.

AdMobin valtuuttaminen mainoslähteiden optimointiin

Kun otat optimoinnin käyttöön ensimmäistä kertaa yhdessä jonkin välitysryhmän mainosverkostoista, sinua pyydetään valitsemaan valintaruutu sen merkiksi, että valtuutat AdMobin ja Googlen käyttämään, hallinnoimaan, hakemaan ja analysoimaan mainosverkoston sisältävään tiliisi liittyviä tietoja. Valitsemalla valintaruudun vakuutat myös, että et toimi minkään kolmannen osapuolen kanssa solmimasi sopimuksen vastaisesti, kun sallit Google-tiimin käyttää tilisi tietoja.

Tämä ruutu on valittava monissa muissakin tilanteissa, ellet ole jo antanut valtuutustasi. Valtuutus vaaditaan esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

• jos muokkaat aiempia kirjautumistietoja sellaisen mainosverkoston osalta, jossa olet aiemmin ottanut mainosverkoston optimoinnin käyttöön, ja kyseessä on keräämistä tukeva mainosverkosto, jolle on määritetty kirjautumistiedot keräämistä varten
  • jos lisäät mainosverkoston, jonka olet aiemmin poistanut, ja kyseessä on keräämistä tukeva mainosverkosto, jolle on määritetty kirjautumistiedot keräämistä varten.

Valtuutuksen valintaruutu on valittava kaikissa näissä tilanteissa, sillä muuten optimointia ei voida käyttää valituissa mainosverkostoissa.

Sinua voidaan myös pyytää valtuuttamaan mainosverkoston optimoinnissa jo käyttämäsi verkot uudelleen. Jos et valtuuta niitä uudelleen, mainosverkoston optimointi jo käyttämissäsi verkostoissa saattaa päättyä.