Formidling

Optimer annoncekilder under formidling

Når du vælger at optimere et annoncenetværk, giver du AdMob tilladelse til at administrere annoncenetværkets positionering i formidlingskæden. Specifikt foretager AdMob automatisk justeringer af den eCPM, som er tilknyttet netværket, baseret på trafikken i din app, historiske data og oplysninger, som hentes fra selve annoncenetværkene.

Optimering varierer en smule mellem AdMob-netværket og tredjepartsannoncenetværk, men begge metoder har samme formål: At forsøge at maksimere din omsætning.

Optimering af AdMob-netværket

Når optimering er aktiveret for AdMob-netværket, justerer AdMob eCPM i realtid ud fra pris pr. eksponering. Det betyder, at AdMob-netværket genvurderes og positioneres i formidlingsstakken for hver annonceanmodning, der matches med den formidlingsgruppe, som den er føjet til. Du kan vælge at optimere AdMob-netværket, når du føjer det til en formidlingsgruppe, eller du kan redigere det senere for at foretage ændringer af optimeringsindstillingerne.

Sådan optimerer du et tredjepartsannoncenetværk

Når optimering er aktiveret for et tredjepartsannoncenetværk, justerer AdMob den eCPM, som bruges for annoncenetværket, baseret på din apps trafik, de historiske data og oplysninger fra selve annoncenetværket. Du kan vælge at optimere et annoncenetværk, når du føjer det til en formidlingsgruppe, eller du kan redigere det senere for at foretage ændringer af optimeringsindstillingerne.

Følg denne fremgangsmåde for at bruge et tredjepartsannoncenetværk som annoncekilde:

1. Opret en konto på tredjepartsannoncenetværkets website, og tilføj eventuelle obligatoriske oplysninger, f.eks. oplysninger om dine apps og annonceenheder.
  2. Tilføj annoncenetværket som en annoncekilde til formidlingsgrupper i AdMob, og aktivér optimering.
  3. Implementer tredjepartsannoncenetværkets SDK i din apps kode samt et "adapterbibliotek", der skal bruges til kommunikation mellem Google og tredjepartsannoncenetværket i forbindelse med imødekommelse af annonceanmodninger.

Ikke alle annoncenetværk understøtter optimering. Du kan gennemgå listen over tredjepartsannoncenetværk, der understøtter optimering, for at få flere oplysninger om de tilgængelige netværk.

Statussen "afventer optimering"

Når du aktiverer optimering for et tredjepartsannoncenetværk, begynder AdMob at analysere din apps trafik for at finde frem til den bedste metode til optimering af eCPM. I løbet af denne analyseperiode kan du muligvis se statussen "afventer optimering" i tabellen Annoncenetværk

Bemærk! AdMob optimerer eCPM løbende ud fra de seneste tilgængelige data, så nogle gange kan du muligvis se statussen "afventer optimering", selvom den indledende analyse er fuldført. Hvis der eksempelvis ikke er registreret trafik nok fra et annoncenetværk i løbet af et tidsrum på adskillige uger, faststår AdMob-systemet muligvis, at der ikke kan foretages en præcis beregning af eCPM, før der er adgang til data af bedre kvalitet. Optimering genaktiveres, når der registreres en stigning i trafikken fra annoncenetværket, så AdMob har et bedre datagrundlag for analysen.

Giv AdMob autorisation til at optimere dine annoncekilder

Når du første gang aktiverer optimering for et af de tilgængelige annoncenetværk i en formidlingsgruppe, bliver du bedt om at markere et afkrydsningsfelt, der angiver, at du giver AdMob og Google autorisation til at få adgang til, administrere, hente og analysere data med relation til din konto i annoncenetværket. Når du markerer afkrydsningsfeltet, angiver du også, at du ikke overtræder nogen tredjepartsaftaler ved at give Google adgang til disse oplysninger.

Der er flere andre tilfælde, hvor det kan være nødvendigt at markere dette afkrydsningsfelt, hvis du ikke allerede har givet tilladelse:

• Hvis du redigerer de eksisterende loginoplysninger for et annoncenetværk, hvor optimering af annoncenetværk er aktiveret, og det pågældende netværk understøtter kopiering og har fået konfigureret loginoplysninger til kopiering.
  • Hvis du tilføjer et annoncenetværk, som du tidligere har fjernet, og det pågældende annoncenetværk understøtter kopiering og har fået konfigureret loginoplysninger til kopiering.

I disse tilfælde skal du markere afkrydsningsfeltet for godkendelse, hvis du bliver bedt om det. Eller kan du ikke bruge optimering med de valgte annoncenetværk.

Du bliver muligvis også bedt om at autorisere de netværk, du allerede bruger til optimering af annoncenetværk, igen. Hvis du ikke autoriserer dem igen, stopper optimering af annoncenetværk muligvis for de netværk, du allerede bruger.