På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Så fungerar AdMob

AdMob ger Google ett sätt att hjälpa apputvecklare att tjäna mer pengar på sina appar. AdMob matchar annonser med din app baserat på kriterier som du anger. Annonsörer som vill marknadsföra sina produkter skapar och betalar för annonserna. Eftersom annonsörerna betalar olika priser för olika annonser varierar det belopp du tjänar.

Introducing AdMob, App Monetization by Google

Så här fungerar AdMob i tre steg:

Illustration som visar dina annonsenheter i Din guide till AdMob.

1. Du skapar annonsutrymme i din app

Du gör annonsutrymmena i din app tillgängliga genom att skapa annonsenheter i AdMob. Du väljer var du vill att annonserna ska visas i samband med att du lägger till annonsenheterna i din appkod.

Illustration av bäst resultat i AdMob.

2. Vi visar annonserna med bäst resultat för dina användare

AdMob arbetar med sitt eget nätverk och tredje parts annonsnätverk för att se till att annonserna med bäst resultat visas i din app.

En illustration av betalningarna i Din guide till AdMob.

3. Du får betalt

Vi hanterar allt bakomliggande arbete med att fakturera annonsörer och nätverk för annonserna som visas i din app. Därefter får du betalt.

Obs! Ett villkor för att få betalt är att du följer AdMob-policyerna.

REGISTRERA DIG FÖR ADMOB NU

Vanliga frågor

För att hjälpa dig förstå hur AdMob fungerar har vi samlat de här vanliga frågorna från utgivare:

Utöka alla  Komprimera alla

Om AdMob

Vad är AdMob?
AdMob är en kostnadsfri plattform med vilken du kan tjäna pengar genom att visa inriktade annonser bredvid ditt appinnehåll. Du kan visa relevanta och intresseväckande annonser för dina appanvändare och till och med anpassa annonsernas utseende och stil så att de matchar din app.
Hur skiljer sig AdMob från andra plattformar för mobilannonser?
AdMob sammanför den främsta tekniken på en enda plattform så att du kan skapa dig en bild av dina användare och maximera dina annonsintäkter. Du behöver inte längre förlita dig på en kombination av verktyg eller använda dyrbara utvecklingsresurser för att skapa egna lösningar. Med AdMob kan du tjäna pengar på annonser som visas i dina annonsenheter, använda egna annonser för att korsmarknadsföra dina egna appar och visa direkterbjudanden för kunder, allt på ett enda ställe.
Måste jag välja vilka annonser som visas i min app?

Nej. AdMob visar automatiskt annonser i dina appar från AdMob-nätverket och tredjepartsnätverk som du väljer själv. Dessa annonser kan vara inriktade på ditt appinnehåll och din målgrupp.

Om du vill styra vad som visas i din app kan du blockera annonser från vissa annonsörer och kategorier så att de inte visas i din app.

Vem bestämmer vilka annonser som visas i min app?

AdMob använder annonsauktioner för att automatiskt välja vilka annonser som visas på dina sidor bland alla tillgängliga annonskällor. Normalt sett visas annonserna med bäst resultat i din app.

Om du vill styra vad som visas i din app kan du blockera annonser från vissa annonsörer och kategorier så att de inte visas i din app.

Kan jag välja design på annonserna i min app?
Ja. Du kan välja bland en mängd olika annonsformat och annonstyper som passar din app.
Kan jag se annonserna i min app?
Ja, när du har kommit igång med dina annonser kan du se dem i din app. En viktig sak att komma ihåg är att du inte får klicka på dina egna annonser. Enligt programpolicyerna för AdSense är det inte tillåtet att klicka på dina egna annonser, oavsett anledning. Om du gör det kan det leda till att ditt konto avslutas.
Kan jag ta bort en annons från min app om jag ser en annons som jag inte gillar?
Ja. Med Center för annonsgranskning och blockeringskontrollerna i ditt AdMob-konto kan du granska enskilda annonser och välja om du vill visa dem i din app. Läs guiden för att tillåta och blockera annonser i din app.

Kostnader

Måste jag betala för att använda AdMob?
Nej, AdMob är helt kostnadsfritt. Google och eventuella tredje parts annonsnätverk betalar dig till och med för klick, exponeringar och andra interaktioner med annonserna som du visar i din app.

Registrering

Hur registrerar jag mig för AdMob?
Om du är redo att komma igång med AdMob kan du registrera dig här. Du bör registrera dig med det Google-konto som är kopplat till dina befintliga Google Ads- och AdSense-konton.

Policyer

Har AdMob policyer för deltagande som jag måste följa?
Utgivare som väljer att använda AdMob måste följa policyerna för både AdMob och AdSense. Om du inte följer dessa policyer kan vi stänga av ditt AdMob-konto. I många fall föredrar vi att samarbeta med utgivare så att policykraven uppfylls, men vi förbehåller oss rätten att inte visa annonser som överskrider dessa policyer, att inaktivera annonsvisning på sidor som strider mot dessa policyer, att spärra betalningar och att stänga av konton som inte uppfyller reglerna.

Observera att vi kan ändra våra policyer när som helst. Enligt användarvillkoren för AdSense (som gäller AdMob-användare) är det ditt ansvar att hålla dig informerad om och följa policyerna för AdMob och AdSense.

Hur genomdriver ni era programpolicyer?
Vi övervakar aktivt AdMob-utgivare för att kontrollera att våra policyer för AdMob och AdSense alltid följs. Om vi upptäcker utgivare som inte följer våra policyer eller användarvillkoren för AdSense kan vi stänga av kontot tillfälligt eller permanent.