Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Het dashboard voor app-overzicht gebruiken

Bekijk de inkomsten, gebruikers en prestaties voor een specifieke app #appoverview #dashboard

Overzicht van AdMob-dashboards

In de dashboards van AdMob ziet u een overzicht van de dagelijkse activiteit van uw account. Hier staat de belangrijkste informatie over uw apps en campagnes op één plek, ingedeeld in kaarten met gegevens. Met de dashboards ziet u trends in de opbrengst en het gebruik van uw apps, en hoe succesvol u bent met AdMob. Als u uw dashboards elke dag bekijkt, weet u wat wel en wat niet werkt voor uw apps en gebruikers, en wat beter kan. Ze geven u dus een goede indicatie van hoe uw account ervoor staat.

Er zijn in AdMob 2 typen dashboards: Het homepage-dashboard en het dashboard voor app-overzicht.

Opmerking: Dashboards zijn niet bedoeld om rapporten te vervangen. Ze bieden alleen een extra manier om informatie over uw account te bekijken. Via de links op de kaarten kunt u uitgebreidere informatie bekijken in de gerelateerde rapporten.

Het AdMob-dashboard voor app-overzicht

U kunt het dashboard voor app-overzicht gebruiken om meer informatie te krijgen over een specifieke app in uw AdMob-account. Als u het dashboard voor app-overzicht wilt bekijken, klikt u op Apps in de zijbalk. Selecteer de naam van de app en klik in de zijbalk op App-overzicht.

Totale geschatte inkomsten

De kaart Totale geschatte inkomsten biedt een overzicht van uw totale inkomsten uit advertenties die via alle advertentiebronnen worden weergegeven. Op deze kaart staat een berekening van de inkomsten voor meerdere perioden, die naast elkaar worden vermeld:
  • Vandaag tot nu toe
  • Gisteren
  • Deze maand tot nu toe
  • Verleden maand
Geschatte totale opbrengst

De kaart Geschatte totale opbrengst geeft u een overzicht van de geschatte opbrengst die de geselecteerde app via verschillende kanalen heeft gegenereerd gedurende de geselecteerde periode. We halen gegevens over de geschatte opbrengst uit verschillende bronnen, waaronder Google Analytics voor Firebase en AdMob-bemiddeling.

Elke brede balk in het diagram toont gegevens over een gekozen periode. De smallere, gearceerde balken vergelijken periodes voor elk opbrengstkanaal. Plaats de muisaanwijzer op de balken voor meer informatie over de waarden.

Opbrengstenkanalen op deze kaart

• Google (Google Ads, Display & Video 360) en advertentiebronnen van derden: Uw geschatte inkomsten uit alle advertentiebronnen die de geselecteerde app targeten.
  • In-app-aankoop: Uw geschatte opbrengst uit in-app-aankopen in de geselecteerde app, afkomstig van Google Analytics voor Firebase. Voorbeeld: Extra items, levens of goud.
  • E-commerce: Uw geschatte e-commerce-opbrengst in de geselecteerde app, afkomstig van Google Analytics voor Firebase. Voorbeeld: Bestelde artikelen die bij klanten worden thuisbezorgd.
Gebruikersstatistieken

De kaart Gebruikersstatistieken geeft u een overzicht van verzamelde gegevens over het gedrag van gebruikers in de geselecteerde app. Gegevens over de geschatte opbrengst kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen, waaronder Google Analytics voor Firebase en AdMob-bemiddeling. Het lijndiagram naast elke statistiek geeft aan hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Statistieken op deze kaart

• Sessies/DAG: Het gemiddelde aantal sessies per dagelijks actieve gebruikers (DAG). Een sessie wordt geteld wanneer de app op de voorgrond van het apparaat staat. De sessie wordt beëindigd als de app wordt verplaatst naar de achtergrond of na 30 minuten van inactiviteit.
  • Gem. sessieduur: Het totale engagement gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het aantal sessies.
  • Advertentiebereik/sessie: De totale tijd dat gebruikers een advertentie hebben gezien gedurende de geselecteerde periode, gedeeld door het totale engagement gedurende de geselecteerde periode.
  • Dagelijks actieve gebruikers (DAG): Het aantal unieke gebruikers dat de geselecteerde app heeft geopend tijdens de geselecteerde periode.
  • ARPU: Gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU). De geschatte opbrengst omvat de opbrengst uit in-app-aankopen, e-commerce, abonnementen en advertenties.
  • ARPPU: De gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (Average Revenue Per Paying User, ARPPU) is de totale opbrengst uit aankopen per actieve gebruiker voor wie een aankoopgebeurtenis is geregistreerd. De geschatte opbrengst omvat de opbrengst uit in-app-aankopen, e-commerce, abonnementen en advertenties.
  • Behoud: Het percentage gebruikers dat de geselecteerde app aan het begin van de geselecteerde periode heeft geïnstalleerd en de app aan het eind van de geselecteerde periode heeft geopend.

Gegevensconsistentie tussen AdMob en Firebase

Op de kaart Gebruikersstatistieken die u op het homepage-dashboard en in Google Analytics voor Firebase ziet, staan statistieken over advertentieprestaties en opbrengsten. Hoewel deze statistieken rechtstreeks uit AdMob worden gehaald, kunnen er mogelijk toch verschillen zijn. Deze verschillen kunnen de volgende redenen hebben:

• Uw gebruikers hebben een oudere versie van uw app: Als sommige gebruikers een versie van uw app hebben geïnstalleerd die wel gebruikmaakt van AdMob maar niet van Google Analytics voor Firebase (of als u versies gebruikt van de SDK voor mobiele advertenties of van de Analytics-SDK die nog van vóór de integratie van de 2 producten zijn), ziet u in AdMob vertoningen, klikken en inkomsten die niet in Google Analytics voor Firebase staan.
  • De tijdzone voor rapportage verschilt: Als uw tijdzone voor rapportage in AdMob niet hetzelfde is als in Google Analytics voor Firebase, komen de statistieken voor sommige kalenderdagen mogelijk niet overeen. Voor een optimale consistentie tussen rapporten moet u ervoor zorgen dat de tijdzone in AdMob overeenkomt met die in uw Firebase-account. U kunt de tijdzone voor rapportage in AdMob updaten door de tijdzone van uw AdSense-account te wijzigen.
  • Verschillen in gegevensverzameling en -verwerking: In Google Analytics voor Firebase worden gegevens op net iets andere tijdstippen verzameld en verwerkt dan in AdMob. Ook wordt hiervoor een andere strategie gebruikt. Daarom kan het gebeuren dat uw gebruikersstatistieken verschillen.
  • Bemiddelde opbrengst: Bemiddelde advertenties zijn opgenomen in de statistieken Vertoningen, Klikken en Advertentiebereik die in Google Analytics voor Firebase worden getoond. In de statistiek Geschatte opbrengst die in Google Analytics voor Firebase wordt getoond, zijn alleen gegevens over advertenties in het AdMob-netwerk opgenomen.
Prestaties van advertentieactiviteit

De kaart Prestaties van advertentieactiviteit biedt een overzicht van de geschatte inkomsten en het verkeer dat uw advertentieblokken hebben opgeleverd. Het lijndiagram naast elke statistiek geeft aan hoe de waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Statistieken op deze kaart

• Geschatte inkomsten: De inkomsten die u tot dusver heeft opgebouwd. Dit bedrag is een schatting die anders kan uitvallen wanneer uw inkomsten aan het eind van de maand worden geverifieerd.
  • Verzoeken: Het totale aantal advertentieverzoeken dat uw apps hebben gegenereerd.
  • Vertoningen: Het totale aantal advertenties dat in al uw advertentieblokken en apps aan gebruikers is weergegeven via waterfallbemiddeling en bemiddeling op basis van bieden. Hier staat ook een periodevergelijking bij.
  • Overeenkomstpercentage: Het percentage advertentieverzoeken dat een reactie van een advertentiebron heeft gekregen. Het wordt berekend door het aantal overeenkomende verzoeken te delen door het totale aantal verzoeken:

(Overeenkomende verzoeken / verzoeken) * 100%
  • eCPM: Effectieve kosten per 1000 vertoningen. Een schatting van de opbrengst die u krijgt voor elke 1000 advertentievertoningen. De eCPM wordt zo berekend: (totale inkomsten / vertoningen) x 1000.
    Opmerking: Als optimalisatie aanstaat, wordt deze waarde automatisch geüpdatet door AdMob op basis van de historische eCPM-gegevens van het advertentienetwerk.

Voorbeeldberekening

Als u naar schatting € 180 heeft verdiend met 45.000 advertentievertoningen, bedraagt de eCPM (€ 180 / 45.000) × 1000, oftewel € 4,00.

Best presterende advertentienetwerken

Op de kaart Best presterende advertentienetwerken wordt de effectiviteit van uw bemiddelingsinstellingen gemeten. Hier kunt u zien welke combinatie van advertentienetwerk en advertentie-indeling goed presteert en wat de gemiddelde eCPM is van de getoonde advertenties.

Statistieken op deze kaart

• Totaal aantal query's: Het totale aantal unieke advertentieverzoeken dat is gekregen door alle AdMob-netwerken. In dat aantal is hetzelfde verzoek niet meerdere keren opgenomen. Elk verzoek wordt 1 keer geteld, hoeveel netwerken dat verzoek ook krijgen terwijl het de bemiddelingswaterfall doorloopt.

Voorbeeld

Eén verzoek aan netwerk A, netwerk B en netwerk C in de bemiddelingsketen wordt slechts 1 keer geteld.

• Totaal aantal vertoningen: Het totale aantal advertenties dat in al uw advertentieblokken en apps aan gebruikers is getoond via waterfallbemiddeling en bieden. Hier staat ook een periodevergelijking bij.
  • Totaal overeenkomstpercentage: Het percentage advertentieverzoeken dat met een advertentie is gevuld. Deze waarde wordt berekend op basis van Totaal overeenkomende verzoeken / Totaal aantal zoekopdrachten. Hier staat ook een periodevergelijking bij.

Prestaties van advertentieblok

De kaart Prestaties van advertentieblok geeft u een overzicht van hoe de advertentieblokken in al uw apps presteren op basis van hun geschatte inkomsten. U kunt het dropdownmenu gebruiken om de gegevens op de kaart te sorteren. U kunt zo de best presterende advertentieblokken bekijken of de advertentieblokken waarvan de opbrengst in de loop van de tijd het meest is veranderd.

Sorteeropties op deze kaart

Best presterend: Als u Best presterend in het dropdownmenu selecteert, worden op de kaart de best presterende advertentieblokken voor de geselecteerde periode getoond, samen met de geschatte inkomsten. Hier staat ook een periodevergelijking bij.

Populaire items: Als u Populaire items in het dropdownmenu selecteert, worden op de kaart de advertentieblokken getoond waarvan de geschatte inkomsten het meest zijn toegenomen in de geselecteerde periode. Hier staat ook een periodevergelijking bij.

Topstijgers en -dalers: Als u Topstijgers en -dalers in het dropdownmenu selecteert, worden op de kaart de advertentieblokken getoond waarvan de geschatte inkomsten het meest zijn afgenomen in de geselecteerde periode. Hier staat ook een periodevergelijking bij.