Etusivu ja aloittaminen

Etusivun hallintapaneelin käyttäminen

AdMob-hallintapaneelien yleiskatsaus

AdMobin hallintapaneelien kautta saat päivittäin yleiskatsauksen tilisi tapahtumista. Tärkeimmät sovelluksiasi ja kampanjoitasi koskevat tiedot on kerätty yhteen paikkaan ja järjestetty tietokorteiksi. Hallintapaneelien avulla näet sovellustesi tuloihin ja käyttöön liittyvät kehityssuunnat. Lisäksi saat hyvän käsityksen siitä, miten hyvin keskimäärin menestyt AdMobin avulla. Kun käyt hallintapaneelisi läpi päivittäin, pystyt selvittämään sovellustesi ja käyttäjiesi kannalta toimivimmat strategiat. Samalla näet, mitkä osa-alueet vaativat huomiota. Hallintapaneelit ovat mainio keino tilisi toimivuuden arvioimiseen.

AdMobissa on kaksi erilaista hallintapaneelia: etusivun hallintapaneeli ja sovelluksen yleiskatsauksen hallintapaneeli.

Hallintapaneelien ei ole tarkoitus korvata raportteja. Ne ovat vain toinen tapa katsoa tiliäsi koskevia tietoja. Jos haluat nähdä yksityiskohtaiset tiedot, voit siirtyä niihin liittyviin raportteihin napsauttamalla eri korttien linkkejä hallintapaneeleissasi.

AdMobin etusivun hallintapaneeli

Etusivun hallintapaneelin avulla voit saada lisätietoja AdMob-tilisi yleisistä trendeistä ja tuotosta. Klikkaa sivupalkissa Etusivu, niin näet etusivun hallintapaneelin.

Arvioidut AdMob-verkoston tulot

Arvioidut AdMob-verkoston tulot on kortti, josta näet yhdellä silmäyksellä AdMob-verkoston kautta näytettyjen mainosten keskimääräiset tulot. Tässä kortissa eri ajanjaksoina kertyneet tulot näkyvät rinnakkain seuraavasti:

• Tänään tähän mennessä
  • Eilen
  • Tässä kuussa tähän mennessä
  • Edeltävän kuukauden aikana.
Saldo

Kortin käyttö

Saldo-kortilla näkyy AdMob-tilisi nykyiset tulot, edellistä saamaasi maksua koskevat tiedot sekä tiedot mahdollisista maksuasetusten ongelmista.

Jos haluat muuttaa maksuasetuksiasi, valitse sivupalkista Maksut.

Saldo-kortillasi voi näkyä erilaisia viestejä riippuen siitä, mitkä vaiheet olet jo suorittanut. Seuraavissa selitteissä kerrotaan lisää.

• Anna maksuosoitteesi: Mainosten näyttö AdMobin kautta edellyttää, että annat maksuosoitteesi. Tämä tarkoittaa sitä osoitetta, jota haluat meidän käyttävän, kun maksamme sinulle AdMobin avulla ansaitsemasi tulot.
  • Valitse maksutapa: Maksun saaminen edellyttää, että kerrot meille toivomasi maksutavan tai sen, miten haluat saada AdMobin avulla ansaitsemasi tulot. Lue lisää maksutavoista.
  • Anna verotiedot: Tietyissä maissa tai tietyillä alueilla asuvilta käyttäjiltä saatetaan edellyttää verotietojen antamista ennen maksujen vastaanottamista. Lue lisää verotietojen ilmoittamisesta.
  • Saavuta tuloraja: Tilisi on saavutettava tuloraja eli tietty tulomäärä, ennen kuin voimme maksaa sinulle. Tuloraja vaihtelee maasta tai alueesta riippuen. Lue lisää tulorajoista.
  • Vahvista osoitteesi postitse: Kun olet saavuttanut tulorajan, lähetämme sinulle automaattisesti PIN-tunnuksen postitse osoitteen vahvistamista varten. Sen saapuminen perille saattaa kestää 2–4 viikkoa maasi tai alueesi postipalvelusta riippuen. Kun olet saanut PIN-tunnuksen postikortilla, anna tunnus AdMobiin. Lue lisää osoitteen vahvistamisesta postitse toimitettavalla PIN-tunnuksella.

Näiden vaiheiden avulla varmistetaan, että saat AdMobin avulla ansaitsemasi tulot.

Kun olet antanut tilitietosi, saavuttanut tulorajan ja vahvistanut osoitteesi, näet Saldo-kortilla ajantasaisen tulokertymäsi, edellisen saamasi maksun kokonaismäärän ja mahdolliset maksuja koskevat varoitukset.

AdMob-verkoston kehitys

Kortin käyttö

AdMob-verkoston kehitys on kortti, josta näet yleiskatsauksen AdMob-verkoston mainosyksikköjesi arvioiduista tuloista ja liikenteestä. Kunkin tiedon vieressä oleva viivadiagrammi kertoo yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin tiedot

• Arvioidut tulot: Tämä arvo ilmaisee tähän mennessä kertyneet tulosi AdMob-verkoston luomien mainosten kautta. Aika ilmoitetaan Tyynenmeren normaaliajassa (PST). Summa on arvio, joka voi muuttua, kun tulojen tarkkuus vahvistetaan kunkin kuukauden lopussa.
  • Pyynnöt: tämä arvo ilmaisee AdMob-verkoston sovelluksistasi vastaanottamien mainospyyntöjen kokonaismäärän.
  • Näyttökerrat: tämä arvo ilmaisee sovellustesi käyttäjien katsomien AdMob-verkoston mainosten kokonaismäärän.
  • Osuvuusarvo: Tämä tarkoittaa niiden pyyntöjen prosenttiosuutta, jotka kohdistettiin onnistuneesti AdMob-verkostoon välityspinossa. Se lasketaan jakamalla osuvien pyyntöjen määrä onnistuneiden mainosverkostopyyntöjen määrällä seuraavasti:

Laskukaava: Osuvat pyynnöt / onnistuneet mainosverkostopyynnöt

• Todellinen tuhannen näyttökerran hinta: Tämä arvo tarkoittaa arvioituja tuloja AdMob-verkoston mainosten jokaista tuhatta näyttökertaa kohti. Todellinen tuhannen näyttökerran hinta ei tarkoita todellisia tulojasi, vaan se on laskettu jakamalla arvioidut tulot saamiesi näyttökertojen määrällä ja kertomalla luku sitten tuhannella.

Laskukaava: Todellinen tuhannen näyttökerran hinta = (arvioidut tulot / näyttökertojen määrä) * 1 000

Esimerkkilasku

Jos mainoksen arvioidut tulot olivat 180 dollaria ja sait 45 000 näyttökertaa, mainoksen todellinen tuhannen näyttökerran hinta on (180 dollaria / 45 000) * 1 000 eli 4,00 dollaria.

Parhaiten kehittyneet mainosverkostot

Kortin käyttö

Mainosten välityksen kehitys on kortti, jossa mitataan välitysasetustesi tehokkuutta. Sen avulla näet, mitkä mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmät toimivat tehokkaasti. Lisäksi näet näytettyjen mainosten todellisen tuhannen näyttökerran keskimääräisen hinnan.

Kortin tiedot

• Kyselyt: Tämä arvo kertoo, kuinka monta mainoksen yksilöllistä näyttöpyyntöä välityspinosi kautta välitettiin. Arvo ei sisällä yksittäisiä pyyntöjä, jotka on lähetetty monta kertaa. Kukin pyyntö lasketaan vain kerran riippumatta siitä, kuinka moni verkosto sai kyseisen pyynnön sen siirtyessä välitysketjussa.

Esimerkki

Välitysketjussa verkostoihin A, B ja C lähetetty yksittäinen pyyntö lasketaan vain kerran.

• Näyttökerrat: Tämä arvo tarkoittaa käyttäjille näytettyjen mainosten kokonaismäärää kaikissa välityksessä käyttämissäsi mainosyksiköissä ja sovelluksissa. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
  • Täyttösuhde: Tämä tarkoittaa välityksessä käytetyn mainoksen näyttökertojen (eli impressioiden) määrää verrattuna siihen, kuinka monta kertaa mainosta pyydettiin tietystä välitysketjussasi olevasta mainoslähteestä (pyynnöt). Arvo ilmaistaan prosenttiosuutena mainospyyntöjen kokonaismäärästä. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
  • Verkosto ja muoto: Tämä tarkoittaa niitä mainosverkostoja ja mainosmuotoja, joista kortilla näytetyt pyynnöt ja näyttökerrat ovat peräisin.
  • Näyttökerrat (sarake): Tämä arvo tarkoittaa välityksessä käytettyjen mainosten näyttökertojen kokonaismäärää kunkin kortilla olevan mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmän osalta. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
  • Todellinen tuhannen näyttökerran hinta: Tämä arvo tarkoittaa välityksessä käytettyjen mainosten keskimääräistä todellisen tuhannen näyttökerran hintaa kunkin kortilla olevan mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmän osalta. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.
Sovelluksen kehitys

Kortin käyttö

Sovelluksen kehitys on kortti, josta näet yleiskuvan sovellustesi kehityksestä arvioitujen AdMob-verkoston tulojen perusteella. Voit järjestää kortin tiedot pudotusvalikon kautta ja näyttää joko parhaiten menestyvät sovelluksesi tai ne sovellukset, joiden tulot ovat muuttuneet eniten ajan kuluessa.

Kortin lajitteluvaihtoehdot

Tehokkaimmat: Kun valitset pudotusvalikosta Tehokkaimmat, kortilla näkyy valittuna aikana parhaiten menestyvät sovelluksesi sekä niiden arvioidut AdMob-verkoston tulot. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

Nopeimmat ja hitaimmat etenijät: Kun valitset pudotusvalikosta Nopeimmat ja hitaimmat etenijät, kortilla näkyy ne sovellukset, joiden arvioidut AdMob-verkoston tulot ovat muuttuneet eniten valittuna aikana. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

• Nopeimmat etenijät näkyvät vihreällä tekstillä luettelon yläosassa. Nämä ovat sovelluksia, joiden tulot kasvoivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.
  • Hitaimmat etenijät näkyvät punaisella tekstillä luettelon alaosassa. Nämä ovat sovelluksia, joiden tulot laskivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.
Mainosyksikön kehitys

Kortin käyttö

Mainosyksikön kehitys on kortti, josta näet yleiskatsauksen mainosyksikköjesi kehityksestä kaikissa sovelluksissasi. Kehitys on laskettu mainosyksiköiden arvioitujen tulojen perusteella AdMob-verkostossa. Voit järjestää kortin tiedot pudotusvalikon kautta ja näyttää joko parhaiten menestyvät mainosyksikkösi tai ne mainosyksiköt, joiden tulot ovat muuttuneet eniten ajan kuluessa.

Kortin lajitteluvaihtoehdot

Tehokkaimmat: Kun valitset pudotusvalikosta Tehokkaimmat, kortilla näkyy valittuna aikana parhaiten menestyvät mainosyksikkösi sekä niiden arvioidut AdMob-verkoston tulot. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

Nopeimmat ja hitaimmat etenijät: Kun valitset pudotusvalikosta Nopeimmat ja hitaimmat etenijät, kortilla näkyy ne mainosyksiköt, joiden arvioidut AdMob-verkoston tulot ovat muuttuneet eniten valittuna aikana. Arvo sisältää ajanjaksojen välisen vertailun.

• Nopeimmat etenijät näkyvät vihreällä tekstillä luettelon yläosassa. Nämä ovat mainosyksiköitä, joiden tulot kasvoivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.
  • Hitaimmat etenijät näkyvät punaisella tekstillä luettelon alaosassa. Nämä ovat mainosyksiköitä, joiden tulot laskivat eniten kyseisellä ajanjaksolla.