Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Aloita

Etusivun raporttinäkymä

Raporttinäkymistä näet nopeasti tärkeimmät tiedot sovelluksistasi ja kampanjoistasi. #raporttinäkymä

AdMob-hallintapaneelien yleiskatsaus

AdMobin hallintapaneelien kautta saat päivittäin yleiskatsauksen tilisi tapahtumista. Tärkeimmät sovelluksiasi ja kampanjoitasi koskevat tiedot on kerätty yhteen paikkaan ja järjestetty tietokorteiksi. Hallintapaneelien avulla näet sovellustesi tuloihin ja käyttöön liittyvät kehityssuunnat. Lisäksi saat hyvän käsityksen siitä, miten hyvin keskimäärin menestyt AdMobin avulla. Tarkistamalla hallintapaneelit päivittäin pystyt selvittämään sovellustesi ja käyttäjiesi kannalta toimivimmat strategiat. Samalla näet, mitkä osa-alueet vaativat huomiota. Hallintapaneelit ovat mainio keino tilisi toimivuuden arvioimiseen.

AdMobissa on kahdenlaisia hallintapaneeleja: etusivun raporttinäkymä ja sovelluksen yleinen raporttinäkymä.

Huom. Hallintapaneelien ei ole tarkoitus korvata raportteja. Ne ovat vain toinen tapa katsoa tiliäsi koskevia tietoja. Jos haluat tarkempaa dataa, voit siirtyä aiheeseen liittyviin raportteihin klikkaamalla hallintapaneelien korteissa olevia linkkejä.

AdMobin etusivun raporttinäkymä

Etusivun hallintapaneelin avulla voit saada lisätietoja AdMob-tilisi yleisistä trendeistä ja tuotosta. Näet etusivun raporttinäkymän klikkaamalla sivupalkista Etusivu.

Arvioidut kokonaistulot

Arvioidut kokonaistulot ‑kortista näet yleiskatsauksen kokonaistuloihin, jotka olet saanut kaikkien mainoslähteiden kautta näkyneistä mainoksista. Eri aikaväleillä kertyneet tulot näkyvät tässä kortissa rinnakkain seuraavasti:
  • Tänään tähän mennessä
  • Eilen
  • Tässä kuussa tähän mennessä
  • Viimeisin kuukausi
Ads-toiminnan tulokset

Ads-toiminta-kortista saat yleiskatsauksen arvioituihin tuloihin ja liikenteeseen, jotka mainosyksikkösi ovat tuottaneet. Kunkin mittarin vieressä olevasta viivakaaviosta näet yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin mittarit

• Arvioidut tulot: Tästä näet tähän mennessä kertyneet tulosi. Summa on arvio, joka voi muuttua, kun tulot vahvistetaan kunkin kuukauden lopussa.
  • Pyynnöt: Tämä kertoo sovelluksistasi vastaanotettujen mainospyyntöjen kokonaismäärän.
  • Impressiot: Tämä ilmaisee niiden mainosten kokonaismäärän, jotka ovat näkyneet käyttäjille kaikissa mainosyksiköissäsi ja sovelluksissasi waterfall- ja hintatarjousvälityksen kautta. Näet myös aikavälien välisen vertailun.
  • Osuvuusarvo: Tämä kertoo niiden mainospyyntöjen prosenttiosuuden, jotka ovat saaneet vastauksen mainoslähteeltä. Arvo lasketaan jakamalla osuvien pyyntöjen määrä pyyntöjen kokonaismäärällä:

(Osuvat pyynnöt / pyynnöt) * 100
  • eCPM: Todellinen tuhannen impression hinta. Tämä on arvio tuloista, jotka saat tuhannesta mainosimpressiosta. Hinta lasketaan näin: (kokonaistulot / impressiot) x 1 000.
    Huom. Jos optimointi on käytössä, AdMob päivittää tämän arvon automaattisesti mainosverkoston aiemman eCPM-datan perusteella.

Esimerkkilaskelma

Jos mainoksen arvioidut tulot ovat 180 € ja olet saanut 45 000 mainosimpressiota, mainoksen eCPM on (180 € / 45 000) * 1 000 eli 4,00 €.

Parhaita tuloksia tuottavat mainosverkostot

Parhaita tuloksia tuottavat mainosverkostot ‐kortti mittaa välitysmäärityksen tehokkuutta. Siitä näet, mitkä mainosverkoston ja mainosmuodon yhdistelmät tuottavat hyviä tuloksia, sekä mikä on näkyvien mainosten keskimääräinen eCPM-arvo.

Kortin mittarit

• Kyselyiden kokonaismäärä: Tämä on AdMobin saamien yksittäisten mainospyyntöjen kokonaismäärä. Useaan kertaan lähetetyt samat pyynnöt eivät sisälly tähän lukuun. Kukin pyyntö lasketaan vain kerran riippumatta siitä, kuinka moni verkosto saa kyseisen pyynnön sen edetessä waterfall-välityksessä.

Esimerkki

Välitysketjussa verkostoihin A, B ja C lähetetty yksittäinen pyyntö lasketaan vain kerran.

• Impressiot yhteensä: Niiden mainosten kokonaismäärä, jotka ovat näkyneet käyttäjille kaikissa mainosyksiköissäsi ja sovelluksissasi waterfall- ja hintatarjousvälityksen kautta. Näet myös aikavälien välisen vertailun.
  • Osuvuusarvo yhteensä: Niiden mainospyyntöjen prosenttiosuus, jotka on täytetty mainoksella. Arvo lasketaan seuraavasti: osuvien pyyntöjen kokonaismäärä / kyselyiden kokonaismäärä. Näet myös aikavälien välisen vertailun.
Sovelluksen tulokset

Sovelluksen tulokset ‑kortista näet yleiskatsauksen siitä, millaisiin tuloksiin sovelluksesi on yltänyt arvioitujen tulojen perusteella. Voit lajitella kortissa olevan datan avattavasta valikoista uudelleen niin, että näet joko parhaiten pärjänneet sovelluksesi tai ne, joiden kerryttämissä tuloissa on tapahtunut eniten muutoksia.

Kortin lajitteluvaihtoehdot

Tuottavimmat: Kun valitset avattavasta valikosta Tuottavimmat, näet parhaisiin tuloksiin päässeet sovellukset ja niiden arvioidut tulot valitsemallasi ajanjaksolla. Näet myös aikavälien välisen vertailun.

Tulot nousseet eniten: Kun valitset avattavasta valikosta Tulot nousseet eniten, näet kortissa sovellukset, joiden arvioidut tulot kasvoivat valitulla aikavälillä eniten. Näet myös aikavälien välisen vertailun.

Tulot laskeneet eniten: Kun valitset avattavasta valikosta Tulot laskeneet eniten, näet kortissa sovellukset, joiden arvioidut tulot laskivat valitulla aikavälillä eniten. Näet myös aikavälien välisen vertailun.