Beleid

Beleid voor voorraad met beloning

Dit beleid is van toepassing waar en wanneer advertenties met beloning worden weergegeven via de advertentieproducten van Google:

• Beloningen van advertenties met beloning worden alleen verstrekt door de uitgever aan de gebruiker. Google verleent of verifieert geen beloningen.
  • Uitgevers mogen andere gebruikers niet vragen op hun advertenties te klikken en mogen geen misleidende implementatiemethoden gebruiken om klikken te genereren. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, gebruikers geld aanbieden om advertenties te bekijken of zoekopdrachten uit te voeren, beloven geld in te zamelen voor derden wanneer gebruikers dergelijke handelingen uitvoeren of misleidende afbeeldingen plaatsen naast afzonderlijke advertenties.
  • Uitgevers mogen de betrokkenheid van gebruikers bij advertenties met beloning niet aanmoedigen met teksten die aangeven dat de gebruiker de uitgever rechtstreeks helpt, zoals 'steun ons' of vergelijkbare teksten.
  • Advertenties met beloning mogen niet worden geplaatst in apps die, als beloning of anderszins, een geldelijke vergoeding aanbieden of andere aanbiedingen die kunnen worden omgezet in een geldelijke vergoeding (waaronder cadeaukaarten, korting op fysieke goederen of services en cryptocurrency's).
  • Advertenties met beloning mogen alleen worden weergegeven nadat een gebruiker heeft bevestigd dat hij deze wil bekijken. Bovendien moet een gebruiker de weergave van elke advertentie met beloning afzonderlijk bevestigen en kan hij niet aangeven dat hij automatisch advertenties met beloning wil bekijken.
  • Niet-beschikbare beloningen: Voor uitgevers die Google-advertenties in voorraad met beloning plaatsen, geldt het volgende:
    • Uitgevers mogen geen beloning aanbieden die niet kan worden ingewisseld.
    • Uitgevers zijn verplicht de beloning te leveren nadat de gebruiker de vereiste taak heeft uitgevoerd.
  • Willekeurige beloningen: Uitgevers die Google-advertenties in voorraad met beloning plaatsen, mogen willekeurige beloningen aanbieden. De gebruiker moet echter wel worden geïnformeerd over de kansen op de verschillende beloningen.
  • Vereisten voor de beschrijving van de beloning: Uitgevers die Google-advertenties in voorraad met beloning plaatsen, moeten duidelijk en nauwkeurig het volgende aangeven:
    • De vereiste actie (bijvoorbeeld Bekijk deze advertentie om honderd gouden munten te ontvangen of Bekijk deze advertentie om een Zwaard der duisternis te ontvangen).
      • Er mogen pictogrammen worden gebruikt om de vereiste actie te beschrijven, maar er moet duidelijk worden gemaakt dat er advertentiefunctionaliteit aanwezig is, idealiter door het woord 'Advertentie' bij het pictogram te plaatsen.
    • De in-app-beloning die de gebruiker ontvangt wanneer hij de actie heeft voltooid (bijvoorbeeld Bekijk deze advertentie om honderd gouden munten te ontvangen). De beloning moet kunnen worden ingewisseld in de app waar de advertentie met beloning is geplaatst.
      • Er mogen pictogrammen worden gebruikt om de beloning te beschrijven, op voorwaarde dat dergelijke pictogrammen duidelijk zijn voor gebruikers van de app.