Een banneradvertentieblok maken

In banneradvertentieblokken worden rechthoekige advertenties weergegeven die een deel van de lay-out van een app vullen. Ze kunnen na een bepaalde tijd automatisch worden vernieuwd. Dit betekent dat gebruikers regelmatig een nieuwe advertentie te zien krijgen, ook als ze op hetzelfde scherm in uw app blijven. Dit is ook de eenvoudigste advertentie-indeling om te implementeren.

In banneradvertentieblokken kunnen de volgende typen advertenties worden weergegeven: tekst-, beeld- en rich media-advertenties en videoadvertenties (binnenkort beschikbaar).

Richtlijnen van AdMob voor banneradvertenties

Wilt u banneradvertentieblokken in uw apps implementeren, lees dan eerst het gedeelte Beleid in het Helpcentrum van AdMob. U kunt richtlijnen voor de implementatie van banneradvertenties bekijken, evenals meer informatie over de implementaties van banneradvertenties die worden afgeraden.

Aan de hand van de volgende stappen kunt u een nieuw advertentieblok maken in uw AdMob-account en dit vervolgens implementeren in de code van uw app. U moet al deze stappen voltooien om advertenties weer te geven in dit advertentieblok.

Instructies

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt weergegeven in de lijst met recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps klikken om te zoeken in een lijst met alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op Advertentieblok toevoegen.
  6. Klik op Selecteren voor de advertentie-indeling Banner.
  7. Geef een naam voor dit advertentieblok op. Aanbevolen: Neem relevante informatie (zoals advertentie-indeling en locatie in uw app) op zodat u het advertentieblok later gemakkelijker kunt terugvinden.
  8. (optioneel) Geef de geavanceerde instellingen voor dit advertentieblok op:
    • Advertentietype: Kies de advertentietypen die zijn toegestaan voor dit advertentieblok. U kunt elke combinatie van advertentietypen kiezen door de selectievakjes aan te vinken. Als u het vinkje uit alle selectievakjes verwijdert, treedt er een fout op. Kies per advertentieblok ten minste één advertentietype. Suggestie: We raden u aan alle selectievakjes aan te vinken om de opbrengst voor dit advertentieblok te maximaliseren.
    • Automatisch vernieuwen: Bepaalt hoe vaak een nieuw advertentieverzoek wordt gegenereerd voor dit advertentieblok. Aanbevolen: Selecteer Door Google geoptimaliseerd om de vernieuwingssnelheid te laten beheren door AdMob. De door Google geoptimaliseerde snelheid wordt berekend op basis van historische AdMob-gegevens om ervoor te zorgen dat de advertenties in uw advertentieblokken worden vernieuwd met de optimale snelheid voor banneradvertenties. U kunt ook een aangepaste vernieuwingssnelheid van 30-150 seconden instellen of de automatische vernieuwingssnelheid volledig uitschakelen.
    • eCPM-minimum: U kunt voor elk advertentieblok dat u maakt, een eCPM-minimum instellen. Hiermee geeft u het AdMob-netwerk de opdracht voor dit advertentieblok geen advertenties weer te geven met eCPM-waarden die lager zijn dan de minimale eCPM die u heeft ingesteld.
      1. Klik op de schakelaar eCPM-minimum om eCPM-minima voor uw advertentieblok in te schakelen.
      2. Geef een algemene eCPM-waarde op die het AdMob-netwerk als minimum moet hanteren.
      Dit eCPM-minimum is alleen van toepassing op het AdMob-netwerk. Het is niet van toepassing op externe advertentienetwerken en aangepaste gebeurtenissen die in een bemiddelingsgroep zijn geconfigureerd als advertentiebronnen.
    • (optioneel) Landspecifieke minima: Als u in de vorige stap een eCPM-minimum heeft ingeschakeld, klikt u op Landspecifieke minima toevoegen om voor het betreffende advertentieblok landspecifieke eCPM-minima in te stellen. Landspecifieke eCPM-minima krijgen alleen voorrang boven de algemene eCPM-waarde van het advertentieblok wanneer advertentieverzoeken uit het betreffende land komen.
      1. Selecteer een land waarvoor u een specifiek minimum wilt instellen. Het wordt toegevoegd aan de lijst met geselecteerde landen. U kunt hele regio's selecteren of elk gedeelte uitvouwen om de afzonderlijke landen binnen een regio te bekijken.
      2. Klik op het pictogram Bewerken naast het land dat of de regio die u heeft geselecteerd en geef een eCPM-minimum op.
      3. Klik op Instellen om de eCPM-waarde op te slaan.
      4. Herhaal deze stappen voor elk land dat u selecteert.
  9. Klik op Advertentieblok maken.
  10. Volg de instructies in de handleiding 'Aan de slag' voor Google Developers (Android, iOS, Unity) om dit advertentieblok te implementeren in uw app-code om advertenties weer te geven.Tijdens de implementatie heeft u uw app-ID en advertentieblok-ID nodig.
    Dit advertentieblok geeft pas advertenties weer nadat u deze stap heeft voltooid. Als u niet klaar bent om het advertentieblok te implementeren, kunt u op E-mail dit klikken om de instructies per e-mail te verzenden. Klik op Klaar om de pagina af te sluiten.