Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Een native advertentieblok maken

Bied een goede gebruikerservaring met advertenties die aansluiten bij de vormgeving van uw site. #nativeadvertenties

Met native advertenties kunt u het uiterlijk aanpassen van de advertenties die in uw app worden getoond. U bepaalt zelf hoe en waar ze worden geplaatst, zodat de indeling consistenter is in het ontwerp van uw app.

Er zijn twee stappen om een native-advertentie te maken:

1. Een native advertentieblok maken
  2. Ontwerp en implementeer een native-advertentie

Native ads best practices and policies

Stap 1: Maak een native advertentieblok

Volg de onderstaande stappen om een native-advertentieblok te maken voor een bestaande app.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt getoond in de lijst van recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps bekijken klikken om te zoeken in een lijst van alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op Advertentieblok toevoegen.
  6. Klik op Selecteren voor de advertentie-indeling Native.
  7. Geef een naam voor dit advertentieblok op. Tip: Neem relevante informatie (zoals advertentie-indeling en locatie in uw app) op zodat u het advertentieblok later makkelijker kunt terugvinden.

8. (optioneel) Geef de geavanceerde instellingen voor dit advertentieblok op:
    • Mediatype: Kies het native mediatype dat u in dit advertentieblok wilt toestaan. U kunt een van deze opties kiezen: Opmerking: Animatieafbeeldingen (.gif) worden niet ondersteund voor native-advertenties.
      • Afbeelding: er worden alleen beeldadvertenties weergegeven.
      • Video: er worden alleen videoadvertenties weergegeven.
        MediaView is vereist om het primaire video- of afbeeldingsitem in een advertentie weer te geven. U kunt ImageView gebruiken om de items voor het logo en app-icoon weer te geven. Meer informatie vindt u op Google Developers (Android, iOS).
    • eCPM-minimum: U kunt voor elk advertentieblok dat u maakt, een eCPM-minimum instellen. Hiermee geeft u het AdMob-netwerk de opdracht voor dit advertentieblok geen advertenties te tonen met eCPM-waarden die lager zijn dan het eCPM-minimum dat u heeft ingesteld. Selecteer hoe u het eCPM-minimum wilt instellen:

1. Door Google geoptimaliseerd: Google stelt de minima dynamisch in op basis van de geografische locaties van uw gebruikers, het verkeer van het advertentieblok en historische gegevens. Als u door Google geoptimaliseerde eCPM-minimums gebruikt, kunt u de totale opbrengst maximaliseren. U kunt kiezen hoe Google het eCPM-minimum optimaliseert door een van de volgende methoden te selecteren:
        • Hoog minimum (bèta): Google maximaliseert de best betaalde advertenties.
        • Middelmatig minimum (bèta): Google zoekt een balans tussen beter betalende advertenties en het opvullingspercentage.
        • Alle prijzen: Google maximaliseert het opvullingspercentage voor alle prijspunten.
          De AdMob-interface met de eCPM in advertentieblokken.
      2. Handmatig minimum: U stelt de waarde van de minimum-eCPM voor elk advertentieblok handmatig in. Het AdMob-netwerk geeft geen advertenties met een eCPM weer die lager is dan de minimum-eCPM die u heeft ingesteld voor het advertentieblok.
      3. Uitgezet: Er is geen eCPM-minimum voor dit advertentieblok.
      Opmerking: Dit eCPM-minimum is alleen van toepassing op het AdMob-netwerk. Het is niet van toepassing op externe advertentienetwerken en aangepaste gebeurtenissen die in een bemiddelingsgroep zijn ingesteld als advertentiebronnen.
    • (Optioneel) Landspecifieke minimums: Als u in de vorige stap Handmatig minimum heeft aangezet, klikt u op Landspecifieke minimums invoeren om voor het betreffende advertentieblok landspecifieke eCPM-minimums in te stellen. Landspecifieke eCPM-minimums overschrijven alleen de algemene eCPM-waarde van het advertentieblok als advertentieverzoeken uit het betreffende land komen.
      1. Selecteer een land waarvoor u een specifiek minimum wilt instellen. Het wordt toegevoegd aan de lijst met geselecteerde landen. U kunt hele regio's selecteren of elk gedeelte uitvouwen als u de afzonderlijke landen binnen een regio wilt bekijken.
      2. Klik op Bewerken naast het geselecteerde land of gebied en geef een eCPM-minimum op.
      3. Klik op Instellen om de eCPM-waarde op te slaan.
      4. Herhaal deze stappen zo vaak als nodig is.
  9. ​Klik op Advertentieblok maken.
  10. Voer de instructies van Google Developers uit voor Android, iOS of Unity om native advertentieblokken te implementeren in uw app-code. Voor de implementatie heeft u uw app-ID en advertentieblok-ID nodig.
    Dit advertentieblok geeft pas advertenties weer nadat u deze stap heeft afgerond. Als u niet klaar bent om het advertentieblok te implementeren, kunt u op E-mail dit klikken om de instructies per e-mail te sturen. Klik op Klaar om de pagina af te sluiten.

Stap 2: Ontwerp en implementeer een native advertentie

Nadat u het native advertentieblok heeft gemaakt, moet u een native ontwerp implementeren. Er zijn 2 manieren om een native advertentie te ontwerpen:

1. Gebruik een template: U kunt aanpasbare templates voor native advertenties downloaden die klaar voor gebruik zijn voor Android of iOS. Met een native template kunt u makkelijk aan de slag gaan met native advertentie-implementaties. U kunt een template ongewijzigd gebruiken of deze aanpassen zoals u wilt.
  2. Ontwerp een volledig nieuwe advertentie: Volg de instructies voor Android of iOS om uw eigen native advertentie te ontwerpen.