Käytännöt

Tulojen vähennykset – Usein kysytyt kysymykset

Tuloistasi voidaan tehdä vähennyksiä monista eri syistä. Google voi oikaista tulojasi, jos tililläsi havaitaan kelpaamatonta toimintaa tai toimia, jotka eivät ole Googlen käytäntöjen mukaisia.

Google voi oikaista tulojasi myös silloin, jos se ei pysty keräämään maksuja mainostajilta, joiden mainoksia näytettiin sisältösi yhteydessä. Nämä mainostajat ovat saattaneet käyttää varastettuja luottokortteja tai laiminlyödä maksujaan muulla tavoin. Google pyrkii parhaansa mukaan ehkäisemään tällaisia tapauksia ja tarjoamaan käyttäjille, julkaisijoille ja mainostajille turvalliset olosuhteet.

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa on joitakin vastauksia tilillä näkyviä vähennyksiä koskeviin kysymyksiin.

Miksi tulojani on vähennetty?

Tuloja on voitu vähentää joko kelpaamattoman toiminnan tai sellaisten toimien takia, jotka eivät ole Googlen käytäntöjen mukaisia. Google tarkistaa julkaisijoiden tilejä säännöllisin väliajoin tällaisen toiminnan varalta. Jos havaitsemme tällaista toimintaa tililläsi, oikaisemme tulojasi ja annamme hyvityksiä mainostajille, jotka ovat maksaneet näistä klikkauksista ja impressioista.

Joissakin harvoissa tapauksissa tuloihisi on voitu tehdä vähennyksiä, koska emme voineet kerätä maksuja tietyiltä mainostajilta. Nämä mainostajat ovat saattaneet käyttää varastettuja luottokortteja tai laiminlyödä maksujaan muulla tavoin. Meidän on tällaisissa tapauksissa vähennettävä kyseiset tulot julkaisijoilta, joiden sisällön yhteydessä näytettiin näiden mainostajien mainoksia.

Haluan valittaa tehdystä vähennyksestä. Voinko tehdä niin?

Et, vähennyksistä ei voi tehdä valitusta. Voit olla kuitenkin varma siitä, että noudatamme aina asianmukaista huolellisuutta arvioidessamme tilisi liikennettä. Kuten edellä kuvattiin, vähennys tehdään vain, jos havaitsemme tililläsi kelpaamatonta toimintaa, Googlen käytännön vastaista toimintaa tai kun AdSense-sisältösi yhteydessä on näytetty mainoksia mainostajilta, jotka ovat laiminlyöneet maksujaan Googlelle.

Huomaa, että kaikki vilpilliset mainostajan tilit jäädytetään toistaiseksi, eikä näiden tilien mainoksia enää näytetä Googlen verkostossa.

Huomasin, että toteutuneet tuloni poikkeavat arvioiduista tuloistani. Miksi tuloistani on tehty ylimääräinen vähennys?

Tililläsi näkyvät arvioidut tulot perustuvat tuoreimpiin tilisi tapahtumiin, jos ja kun tilillä on ollut liikennettä. Toteutuneet tulot sisältävät sen sijaan kaikki kelvollisista klikkauksista ja impressioista maksettavat tulot. Tästä summasta vähennetään sellaisilta mainostajilta peräisin olevat tulot, jotka ovat laiminlyöneet maksunsa Googlelle ja joiden mainoksia on näytetty sisältösi yhteydessä.

Joissakin tapauksissa Google saattaa havaita, että olet jo saanut maksun toiminnasta, joka onkin virheellistä tai Googlen käytännön vastaista. Tällöin Google oikaisee tiliä vähennyksen muodossa. Lue lisätietoja arvioiduista ja toteutuneista tuloista.

Miltä ajanjaksolta vähennys on tehty?

Valitettavasti emme pysty antamaan tietoja siitä, minkä ajanjakson perusteella oikaisu on tehty. Huomaa, että käyttöehtojemme mukaisesti hyvitämme mainostajille 60 päivää ennen laskun päivämäärää tapahtuneen virheellisen liikenteen. Kun olemme suorittaneet tutkinnan loppuun ja aloittaneet saldon käsittelyn, saattaa kulua 30 päivää ennen kuin vähennykset näkyvät tililläsi.

Voinko saada lisätietoja tehdystä vähennyksestä? Mitkä sovellukset aiheuttivat tämän vähennyksen?

Jotta virheiden havaitsemisjärjestelmämme toimisi tehokkaasti ja käyttäjät eivät pääsisi kiertämään sitä, emme voi kertoa yksityiskohtaisia tietoja tililläsi havaitusta toiminnasta. Suosittelemme, että katsot lisätietoja AdSense-käytäntöjen usein kysytyistä kysymyksistä.

Miten voin varmistaa, ettei tällaista tapahdu jatkossa?

Kannustamme julkaisijoita tarkkailemaan jatkuvasti tilejään mahdollisen kelpaamattoman toiminnan varalta.

On tärkeää tietää, mistä liikenne tulee. Ymmärrämme sovelluksiasi tai muuta sisältöäsi edistävien mainoskampanjoiden tarpeellisuuden, mutta yhtä tärkeää on tarkkailla, millaista liikennettä nämä mainoskampanjat tuottavat. Suosittelemme valvomaan sovelluksiisi tai muuhun sisältöösi saapuvaa liikennettä analyysityökalun, kuten Firebasen, avulla.

Kun kyse on sovelluksista, suosittelemme lisäksi tutustumista AdMobin käyttöönotto‑oppaaseen. Matkapuhelimien näytön pienen koon vuoksi niillä näytettävien mainosten sijoittelu on suunniteltava huolellisesti. AdMob‑julkaisijoiden tulee olla tarkkoja mainosten käyttöönotossa hyvän käyttökokemuksen tarjoamiseksi ja tahattomien klikkausten välttämiseksi.

Huomaa, että Google pyrkii parhaansa mukaan varmistamaan, että mainostajien maksupetoksista johtuvat vähennykset ovat harvinaisia, jotta mainosympäristömme olisi turvallinen käyttäjien, julkaisijoiden ja mainostajien kannalta. Havaitsemamme vilpillisten mainostajien tilit jäädytetään toistaiseksi, eikä näiden tilien mainoksia enää näytetä Googlen verkostossa.

Mitä voin tehdä, jos epäilen kelpaamatonta toimintaa?
Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, voit ilmoittaa siitä meille online-lomakkeella. Ilmoita kaikki tiedot lomakkeella mahdollisimman tarkasti. Huomaathan, että tallennamme nämä tiedot, mutta emme välttämättä vastaa, ellemme havaitse tililläsi merkittäviä ongelmia.