Uw apps linken aan Firebase

Over Firebase en AdMob

You must first enable user metrics in your AdMob account before you can link your AdMob apps to Firebase.
Firebase is een ontwikkelplatform voor mobiele en web-apps. Met Firebase kunt u snel hoogwaardige apps bouwen, een betrokken gebruikersbestand opbouwen en meer geld verdienen. Het platform beschikt over verschillende nauw geïntegreerde functies die u naar wens kunt combineren, waaronder een mobiele backend, analysefuncties, en tools om de app-bekendheid te vergroten en inkomsten te genereren, zodat u uw app zo succesvol mogelijk kunt maken.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een van de vele producten die beschikbaar zijn via het Firebase-platform. Het is een gratis, volledig functionele app-oplossing voor mobiele en web-apps die beschikbaar is voor AdMob-gebruikers. Als u uw AdMob-apps aan Firebase koppelt, kunnen Google Analytics en AdMob gegevens delen om meer inkomsten te genereren met uw app en de betrokkenheid van uw gebruikers te vergroten. Bovendien beschikt u dan over verbeterde rapportagemogelijkheden.

Voor meer informatie over Google Analytics gaat u naar de Firebase-documentatie of bekijkt u een korte introductievideo over Analytics:

Introducing Firebase

Waarom koppelen aan Firebase?

Koppel uw AdMob-apps aan Firebase om uw gekoppelde Google Analytics-accountgegevens te kunnen gebruiken in AdMob. Als u gegevens van Google Analytics of Google Analytics voor Firebase wilt gebruiken in AdMob, moet uw Firebase-project zijn gekoppeld aan uw Google Analytics- of Google Analytics voor Firebase-account. Meer informatie over hoe u uw apps koppelt aan Firebase.

Als u AdMob koppelt aan Firebase, zijn uw gegevens van Google Analytics voor Firebase beschikbaar in AdMob, ongeacht de instellingen voor gegevens delen in Google Analytics voor Firebase. Hierdoor kunt u uw Analytics-gegevens in AdMob gebruiken om productfuncties te verbeteren en meer inkomsten te genereren met uw apps.

De Firebase-SDK voor Google Analytics gebruiken in uw AdMob-apps

Als u de Firebase-SDK voor Google Analytics integreert in uw AdMob-apps, kunt u andere functies van Firebase en Google Analytics gebruiken om meer inkomsten te genereren met uw app en de betrokkenheid van uw gebruikers te vergroten.

Voer de volgende stappen uit om de Firebase-SDK voor Google Analytics in uw apps te implementeren:

1. Schakel gebruikersstatistieken in.
  2. Koppel uw AdMob-apps aan Firebase.
  3. Voeg de Firebase-SDK voor Google Analytics toe aan uw app. Zodra de SDK voor Firebase voor Google Analytics is toegevoegd aan uw app, kunt u onmiddellijk met Analytics aan de slag.

Voordelen van de koppeling met Firebase en het gebruik van de Firebase-SDK

Bekijk de volgende tabel voor meer informatie over de functies die zijn gerelateerd aan de verschillende opties.

Functies Gebruikersstatistieken inschakelen Koppelen aan Firebase Firebase-SDK voor Google Analytics toevoegen
Gebruikmaken van de Firebase SDK Nee. U kunt gebruikersstatistieken inschakelen in uw AdMob-account. Nee. U kunt een koppeling maken met Firebase in uw AdMob-account. Ja. Meer informatie over hoe u de Firebase SDK voor Google Analytics toevoegt.
Automatisch analysegebeurtenissen en gebruikersproperty's verzamelen vanuit uw app Supported Supported Supported
Advertentiegerelateerde gebruikersstatistieken bekijken voor uw app in uw AdMob-account Supported Supported Supported
Meer belangrijke statistieken bekijken voor uw app in de Firebase-console Not supported Supported Supported
Conversies markeren voor advertentiecampagnes Not supported Supported Supported
Aangepaste doelgroepen maken Not supported Supported Supported
Gegevens exporteren naar en analyseren in BigQuery Not supported Supported Supported
Afzonderlijke gebeurtenissen registreren voor analyse/modellen Not supported Not supported Supported
Gebeurtenisgegevens van het type e-ecommerce_purchase gebruiken in ARPU- en ARPPU-statistieken Not supported Not supported Supported
Custom conversies toevoegen voor advertentiecampagnes Not supported Not supported Supported
Andere Firebase-producten gebruiken
(zoals Remote Config en A/B-tests)

Not supported Not supported Supported

Meer informatie