På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Tolka kontovarningar och kontoavstängningar till följd av policyöverträdelse

Våra programpolicyer bidrar till att ge alla som ingår i vårt ekosystem för annonsering en positiv upplevelse. När vi hittar en app som bryter mot våra policyer gör vi något av följande: a) skickar ett varningsmeddelande där vi ber dig åtgärda appen eller b) inaktiverar annonsvisning direkt om överträdelsen är allvarlig.

Om policyöverträdelsen sker upprepade gånger eller är allvarlig kan vi bli tvungna att vidta åtgärder på kontonivå i stället för i den enskilda appen. Vi kan stänga av ditt konto tillfälligt och ge dig möjlighet att gå igenom innehållet, åtgärda policyöverträdelserna och införa kontrollmekanismer som hjälper dig att följa vår policy.

Vad betyder det om jag får en kontovarning om policyöverträdelse?

Om du får en kontovarning förblir ditt konto aktivt och annonserna fortsätter visas. Däremot riskerar du att kontot stängs av tillfälligt eller inaktiveras om du överträder våra policyer på nytt. Gå omedelbart igenom dina appar och se till att de följer våra policyer.

Vi försöker skicka en kontovarning innan vi stänger av eller inaktiverar kontot. Om policyöverträdelsen är särskilt allvarlig kan vi bli tvungna att stänga av eller inaktivera kontot med omedelbar verkan.

Vad betyder det om mitt konto stängs av tillfälligt på grund av policyöverträdelse?

Vi kan stänga av ditt konto tillfälligt om du bryter mot policyerna flera gånger eller på ett särskilt allvarligt sätt. Vi kan även stänga av ditt konto tillfälligt om det uppstår problem med dina betalningsuppgifter. Det kan bero på ett problem med dina betalningsuppgifter i AdMob eller ett fakturerings- eller betalningsproblem i en annan Google-produkt (till exempel Google Ads).

Kontoavstängningen ger dig en sista möjlighet att vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra att ditt konto inaktiveras permanent. Granska dina appar och/eller betalningsuppgifter för att avgöra vad som orsakar kontoavstängningen.

Om ditt konto stängs av införs automatiskt en betalningsspärr och inga annonser visas under cirka 30 dagar. Så snart avstängningsperioden är slut återaktiveras kontot automatiskt, betalningsspärren tas bort och vi börjar åter visa annonser.

Vi bevakar ditt konto så att vi ser att det används på rätt sätt. Om du fortsätter bryta mot våra policyer kan vi bli tvungna att inaktivera hela ditt konto. I så fall kan vi hålla inne intäkter som är kopplade till överträdelser, som mest dina totala intäkter under de senaste 60 dagarna, i syfte att återbetala berörda annonsörer när det är lämpligt och möjligt.

Kan jag logga in på AdMob medan mitt konto är avstängt?

Om ditt konto är avstängt och du inte kan logga in på AdMob kan du se information om dina AdMob-överträdelser genom att logga in på AdSense. I AdSense kan du se policycentret och avsnittet Betalningar för att avgöra vilka överträdelser i AdMob som du har brutit mot.

Så här kommer du åt AdSense:

1. Besök https://www.google.com/adsense.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du använder för AdMob.
  4. Klicka på Logga in.
    Obs! Om det är första gången du loggar in på AdSense kan du bli ombedd att ansöka om ett konto. Klicka på Ansök nu. Du får åtkomst till AdSense direkt när du har klickat på Ansök nu. Du behöver inte visa annonser med AdSense för att få åtkomst till din AdMob-kontoinformation.

Vad ska jag göra medan mitt konto är avstängt?

Vi uppmuntrar våra utgivare att använda avstängningsperioden på 30 dagar till att gå igenom alla appar, åtgärda befintliga policyöverträdelser och införa kontrollmekanismer så att de undviker policyproblem i framtiden. När du går igenom apparna bör du vara mycket uppmärksam på våra policyer så att du kan kontrollera att apparna följer dem.

Kontrollera betalningsuppgifterna som är kopplade till ditt konto för att åtgärda en betalningsöverträdelse. Du kan se dessa uppgifter och skicka in ett överklagande på betalningssidan i AdSense-kontot.

Om du vill läsa mer om våra policyer och få tips på hur du kan försäkra dig om att dina appar inte bryter mot dem rekommenderar vi följande resurser: