Campagnes

De instelling 'Optimalisatie' gebruiken

U kunt geen conversies meer maken in AdMob. In de tabel Conversies ziet u nog wel een niet-bewerkbare lijst met conversies die u in AdMob en Google Ads heeft gemaakt.

Vanaf nu moeten alle conversies in Google Ads worden gemaakt en met de Firebase-SDK worden bijgehouden. Als u voor het eerst 'Conversies bijhouden' instelt in Google Ads, volgt u de instructies voor het bijhouden van conversies met Firebase.

U kunt voor elke conversieactie kiezen of u de bijbehorende conversies wilt opnemen in de kolom 'Alle conv.' van de tabel 'Conversies'. Met deze instelling bepaalt u op welke manier u op conversies biedt en past u de gegevens in uw rapporten aan.

In dit artikel wordt beschreven wat er gebeurt wanneer u de instelling Optimalisatie aanvinkt, waar u de instelling voor kunt gebruiken en hoe u deze wijzigt.

Wanneer het selectievakje Optimalisatie is aangevinkt, kunnen deze gegevens worden gebruikt voor optimalisatiedoeleinden in AdMob en AdWords.

Voordelen

U kunt de instelling Optimalisatie gebruiken voor het volgende:

• De kolom 'Alle conv.' zo afstemmen dat u alleen de gegevens te zien krijgt van de conversieacties die u het belangrijkst vindt.
  • AdMob laten weten welke conversies moeten worden geoptimaliseerd voor gebruik in een geautomatiseerde biedstrategie. U kunt biedstrategieën instellen in AdWords.
  • De kolom 'Alle conv.' zo aanpassen dat er meer informatie beschikbaar is voor handmatig bieden.

Hoe 'Optimalisatie' werkt

Via de instelling Optimalisatie kunt u kiezen of u de gegevens van een conversieactie wilt opnemen in de kolom 'Alle conv.'. U kunt deze instelling voor elke afzonderlijke conversieactie aanpassen. U kunt er dus voor kiezen bepaalde conversietypen op te nemen en andere juist niet.

U kunt deze instelling ook gebruiken om te bepalen hoe u op conversies biedt. Automatische biedstrategieën, zoals Doelrendement op advertentie-uitgaven, Verbeterde kosten per klik en Conversion Optimizer maken gebruik van de gegevens in de kolom 'Alle conv.' om uw biedingen te optimaliseren. Als u ervoor kiest een bepaalde conversieactie niet in de kolom op te nemen, betekent dit dat uw biedstrategieën niet bieden op deze specifieke conversies. Dit kan handig zijn als u alleen wilt bieden op bepaalde conversietypen.

Als u geen gebruik maakt van automatische biedstrategieën voor de optimalisatie van conversies, worden uw biedingen niet automatisch gewijzigd. U kunt deze instelling echter ook gebruiken om de kolom 'Alle conv.' zo aan te passen dat deze meer informatie beschikbaar stelt voor handmatig bieden.

De standaardinstelling voor de meeste conversieacties is om wél gegevens op te nemen in de kolom 'Alle conv.'.

Als u de instelling Optimalisatie van een conversieactie wilt bewerken, bewerkt u de conversie en vinkt u het selectievakje Optimalisatie aan of uit.

U kunt de instelling Optimalisatie niet uitschakelen als de conversiebodstatistiek 'Geconverteerde klikken' is. Als u de conversiebodstatistiek wilt aanpassen, moet u inloggen bij uw AdWords-account.

Lees meer in het Helpcentrum van AdWords