På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Riktlinjer för bannerannons: 300 × 250

Annonsen i formatet 300 × 250 är en medelstor rektangel enligt IAB-standard som kan användas för både telefoner och surfplattor. Alla policyer för AdMob och AdSense samt informationen i riktlinjer för bannerannonser gäller som vanligt. Dessutom finns det ett antal riktlinjer som är specifika för det här annonsformatet på grund av dess unika storlek och form. Mer information om bannerannonser finns på Google Developers-webbplatsen.

Nedan hittar du riktlinjer för implementering och rekommendationer om bästa metoder. Exemplen visar några av de vanligaste implementeringarna av det här annonsformatet och om de följer våra policyer och ger en god användarupplevelse.

Vissa av implementeringarna som vi avråder från kanske inte uttryckligen bryter mot vår policy, men om de orsakar ogiltig aktivitet vidtar vi ändå lämpliga åtgärder. Om du inte följer de här riktlinjerna, kan det leda till ogiltig aktivitet och/eller att Google inaktiverar annonsvisning i din app. Du hittar mer information i vårt resurscenter för annonstrafikskvalitet.

Bannerimplementeringar som vi avråder ifrån

Annonser som efterliknar appinnehåll (bryter mot policyn)

Annonser ska inte efterlikna appinnehåll. De ska kunna särskiljas från appinnehållet på ett tydligt sätt. I gallerier måste annonser till exempel vara tydligt avgränsade så att det syns att de inte är en av de framhävda bilderna i galleriet.

Annonser som överlappar appinnehåll (bryter mot policyn)

Annonser får inte flyta eller sväva över appinnehållet. Detta innefattar att placera annonser över en bakgrund som täcker appinnehåll. Annonser får inte dyka upp oväntat och täcka appinnehållet.

Annonser på skärmar utan innehåll (bryter mot policyn)

Annonser får inte placeras i en ”återvändsgränd”. Det måste finnas ett sätt att lämna en skärm utan att klicka på annonsen (till exempel en bakåtknapp eller menyknapp). I annat fall bör användarna informeras om att knappen till startsidan gör att programmet avslutas.

Klicka om du vill se ett exempel

Exempel på en mellansidesannons på 300 × 250.

Annons bredvid interaktiva element

En av de vanligaste anledningarna till oavsiktliga klick är att annonserna ligger nära andra element i appen. Undvik oavsiktliga klick genom att inte placera bannerannonserna intill interaktiva element och appinnehåll, som

• navigeringsknappar, till exempel en Nästa-knapp
  • interaktivt innehåll, till exempel en chattruta eller bild i ett bildgalleri
  • på en spelskärm där användarna ständigt klickar på appen
  • en Stäng-knapp eller liknande på en skärm där användaren bekräftar att appen ska avslutas.
Klicka om du vill se ett exempel

Exempel på en mellansidesannons på 300 × 250.

Anpassade metoder för att stänga eller avvisa

Anpassade metoder för att stänga eller avvisa innefattar bland annat anpassade X-knappar, anpassade stängknappar och text som användaren ska klicka på för att stänga annonsen. Knappar och text av den här typen ska inte överlappa eller ligga för nära annonsen, eftersom sådana placeringar kan orsaka en stor mängd oavsiktliga klick.

Klicka om du vill se ett exempel

Överlappande stängknapp

Exempel på en mellansidesannons på 300 × 250.                   Exempel på en mellansidesannons på 300 × 250.

Andra implementeringar och bästa metoder

Skärm som visas när innehåll pausas eller en nivå är avklarad

Det kan vara tillåtet att placera en 300 × 250-annons på en skärm som visas när innehåll pausas eller en nivå är avklarad. Tänk dock på att inte uppmuntra användarna att klicka på annonsen, eller lura dem att tro att de måste klicka på annonsen för att fortsätta använda appen. Annonsen ska dessutom gå att särskilja från andra interaktiva element på skärmen.

Annonsen ska inte efterlikna andra element

Annonserna måste gå att särskilja från appinnehållet. Vi rekommenderar att du märker, placerar och visar annonserna på ett sådant sätt att användarna tydligt ser att det rör sig om en sponsrad annons och inte en del av appinnehållet. Det är dock inte tillåtet att lägga till etiketter som uppmuntrar användarna att klicka eller visa annonserna.