Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Käyttöönotto-opas

Bannerien toteutustapoja, joita ei suositella

Alla on esimerkkejä bannerimainosten heikoista toteutustavoista, jotka aiheuttavat usein runsaasti kelpaamatonta toimintaa, koska mainos on liian lähellä sovelluksen klikattavia elementtejä.

Interaktiivisten elementtien lähellä olevat mainokset

Bannerimainosten ja muiden sovelluksen elementtien lähekkäisyys on yksi yleisimpiä syitä tahattomille klikkauksille. Tämän vuoksi bannerimainoksia ei tule sijoittaa lähelle interaktiivisia elementtejä tai sovelluksen sisältöä. Tällaisia ovat esimerkiksi seuraavat:

• siirtymispainikkeet, kuten Seuraava-painike tai sovelluksen oma valikkopalkki
  • interaktiivinen sisältö, kuten chatruutu tai kuvagalleriassa oleva kuva
  • peliruutu, jossa käyttäjä on jatkuvassa vuorovaikutuksessa sovelluksen kanssa.

Tällainen bannerimainoksen sijoittelu voi johtaa toimenpiteisiin sovelluksesi tai tilisi suhteen, jos tahattomia klikkauksia tapahtuu runsaasti. Tästä syystä suosittelemme välttämään tällaisia toteutuksia.

Katso esimerkki klikkaamalla

Esimerkki kielletystä bannerimainoksesta AdMobissa

Sovelluskohteiden välissä sijaitseva mainos

Alla olevassa bannerimainosesimerkissä mainos sijaitsee sovelluksen sisältöalueiden välissä eli ylempänä olevan interaktiivisen sovellussisällön ja alaosassa näkyvien sovelluksen muokattujen siirtymis-/valikkopainikkeiden välissä. Käyttäjät ovat aktiivisessa vuorovaikutuksessa sovelluksen kanssa ja siirtyvät toistuvasti alueelta toiselle tämän bannerimainoksen ylitse. Tästä syystä on todennäköistä, että käyttäjät klikkaavat bannerimainosta vahingossa. Tällainen bannerimainoksen sijoittelu voi johtaa toimenpiteisiin sovelluksesi tai tilisi suhteen, jos tahattomia klikkauksia tapahtuu runsaasti. Tästä syystä suosittelemme välttämään tällaisia toteutuksia.

Katso esimerkki klikkaamalla

Esimerkki kielletystä bannerimainoksesta.

Sovelluksen sisällön päällä oleva mainos (käytännön vastainen)

Bannerimainosten ei tulisi olla sovelluksen sisällön päällä. Jos sovelluksessa on vieritysvalikko, bannerimainokset eivät saa avautua ponnahdusikkunaan eikä niitä tule sijoittaa valikon sisällön päälle, kuten alla olevassa kuvassa on tehty. Bannerimainokset eivät myöskään saa liikkua käyttäjän vierittäessä näyttöä, jotta käyttäjät eivät vahingossa klikkaa mainosta yrittäessään valita valikon vaihtoehtoja. Tällaiset toteutukset ovat käytännön vastaisia, ja pidätämme oikeuden lopettaa mainosten näyttämisen sovelluksessasi.

Katso esimerkki klikkaamalla

Esimerkki kielletystä bannerimainoksesta.