Campagnes

Een nieuwe campagne maken

Zorg ervoor dat de factureringsgegevens actueel zijn in het Google Ads-account dat aan uw AdMob-account is gekoppeld. Als dit niet zo is, worden de advertenties in uw campagnes niet weergegeven.

Een campagne is een groep advertenties. Elke campagne kan meerdere advertenties met verschillende advertentiedoelen bevatten. Adverteerders moeten afzonderlijke campagnes maken voor verschillende advertentiedoelen. Een advertentie is wat gebruikers te zien krijgen op hun telefoon. In AdMob gebruikt u advertenties om uw apps te promoten en campagnes om uw advertenties te ordenen. U kunt bijvoorbeeld een campagne met de naam 'Nexus 7' maken met verschillende advertenties om Nexus 7-gebruikers te targeten.

Wanneer u een advertentie ontwerpt, moet u een advertentietype kiezen. Houd hierbij rekening met de advertentie-indelingen die de door u gekozen advertentietypen kunnen ondersteunen. De tabel hieronder kan u helpen bij het maken van een keuze.

Vergeet ook niet advertentieblokken te selecteren die dezelfde indeling hebben als de advertentie die u wilt maken. Als u dit niet doet, wordt uw advertentie mogelijk niet weergegeven.

Advertentietypen
  Tekst (web) Tekst (app) Afbeelding (web) Afbeelding (app) HTML5 Video
Banner Ja Ja Ja Ja Ja Nee
Interstitial Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Beloond Nee Nee Nee Nee Nee Ja
Native ads Nee Ja Nee Ja Nee Ja

Voer onderstaande stappen uit om een nieuwe campagne te maken. U stelt een campagnenaam, doelen en een planning in, u selecteert advertentieblokken en targeting en vervolgens ontwerpt u de advertentie.

Een nieuwe campagne starten

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op Campagne maken

Configureren

Voer de volgende stappen uit om uw campagne in te stellen. U stelt eerst het campagnetype en het doeltype in:

1. Campagnetype: Selecteer uw campagnetype.
    • Eigen advertentie: Een campagne die uw eigen apps en websites promoot.
    • Direct verkocht: Een campagne die u voor een adverteerder maakt.
  2. Doeltype: Selecteer het doel om te kiezen hoe uw campagne wordt gemeten.
    • Advertenties met bemiddeling (aanbevolen voor aanvulling): Uw advertenties concurreren in de bemiddelingsketen op basis van een eCPM die kan worden geoptimaliseerd voor aanvulling.
    • Aantal vertoningen: Stel het aantal vertoningen voor uw campagne in.
    • Aantal klikken: Stel het aantal klikken voor uw campagne in.
    • Percentage vertoningen: Stel het percentage dagelijkse vertoningen in dat naar uw campagne moet worden doorgestuurd.
  3. Klik op Doorgaan.

Advertentieblokken en targeting selecteren

Voer de volgende stappen uit om uw advertentieblokken te selecteren:
  1. Klik op Advertentieblokken toevoegen
  2. Vink het selectievakje aan naast de advertentieblokken die u in deze campagne wilt weergeven om ze toe te voegen aan de lijst met geselecteerde advertentieblokken. U kunt ook op Alles selecteren klikken om alle beschikbare advertentieblokken toe te voegen.
  3. Klik op Bevestigen.
Als u gebruikerstargeting wilt instellen, klikt u op Geavanceerde targeting en klikt u vervolgens op elk van de criteria die u wilt bewerken:
  1. Locaties: Selecteer de geografische locatie(s) die u wilt targeten.
    • Klik op Laat mij kiezen... om specifieke locaties te selecteren.
    • Selecteer Alle landen en gebieden als u geen specifieke geografische locatie wilt targeten.
  2. Talen: Selecteer de taal/talen die u wilt targeten.
    • Taal is gebaseerd op de taalinstellingen van het apparaat van de gebruiker.
    • Dit veld is standaard ingesteld op Engels.
  3. Internetproviders: Selecteer de internetproviders die u wilt targeten.
    • Dit veld is standaard ingesteld op Alle internetproviders en wifi.
  4. Apparaten en OS-versies: Selecteer de apparaten en OS-versies die u wilt targeten.
    • Dit veld is standaard ingesteld op Alle OS-versies en alle apparaten.
  5. Demografie: Target advertenties op specifieke klantgroepen die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zullen zijn in de geadverteerde app. Voorbeeld: Een app voor jonge moeders getarget op vrouwen van 18 tot 44 jaar.
    • Dit veld is standaard ingesteld op Alle beschikbare demografie.
    Specifiekere demografische targeting kan betekenen dat advertenties in de getargete campagne aan minder klanten worden getoond. Voor gespecialiseerde apps kan dit misschien wenselijk zijn. Voor apps met een algemeen doel kunt u de doelgroep vergroten door algemenere demografische targeting in te stellen.
  6. Klik op Doorgaan.

Campagne en doel aanpassen

1. Naam: Voer een naam in voor uw campagne. De campagnenaam is niet zichtbaar voor gebruikers.
  2. Doel: Stel een specifiek doel in voor uw campagne. Dit is gebaseerd op het doeltype dat u heeft gekozen en kan een bepaald percentage vertoningen, aantal vertoningen of aantal klikken zijn dat u met uw campagne wilt genereren.
    Voordat u voor uw campagne een doel instelt, is het een goed idee om de historische gegevens van deze app over verkeer, vertoningen en klikken te bekijken. Zo kunt u trends identificeren en nagaan of het gewenste doel binnen de geplande periode haalbaar is.
  3. Doelplanning: Stel de begin- en einddatum voor uw campagne in.

Voor campagnes met een advertentiedoel op basis van bemiddeling kunt u een einddatum instellen of de campagne weergeven totdat u deze zelf onderbreekt.

Stel nauwkeurige campagnedoelen in om ervoor te zorgen dat uw campagnes volledig worden geoptimaliseerd. Meer informatie

Geavanceerde opties instellen

Klik op Geavanceerde opties om de frequentielimiet of het tempo van advertentieweergave in te stellen:

1. Frequentielimiet: Schakel een frequentielimiet in als u wilt beperken hoe vaak uw advertenties worden weergegeven aan dezelfde persoon. Meer informatie
  2. Tempo van advertentieweergave: Stel het weergavetempo van uw advertenties in om het aantal vertoningen voor elk regelitem te bepalen:
    • Gelijkmatig: Hiermee zorgt u ervoor dat elk regelitem voldoende vertoningen per dag ontvangt. Als u meerdere campagnes beheert, is dit het aanbevolen tempo.
    • Zo snel mogelijk: Hiermee zorgt u ervoor dat de campagne in een zo hoog mogelijk tempo vertoningen ontvangt. Hiermee worden doorgaans vertoningen gerealiseerd die naar andere campagnes zouden zijn gegaan, waardoor de kans groter wordt dat het doel van deze campagne wordt bereikt.

Een doelprognose uitvoeren

Met prognoses kunt u ervoor zorgen dat campagnes niet met elkaar concurreren en dat u uw doel kunt behalen.

1. Klik op Prognose uitvoeren.
  2. Bekijk de resultaten van de prognose. Pas de campagne eventueel aan op basis van de resultaten en voer de prognose nogmaals uit.
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.

Advertenties maken

U kunt ervoor kiezen uw advertenties te maken of u kunt later terugkeren naar deze stap door op de naam van de bestaande campagne te klikken, op het tabblad Advertenties te klikken en vervolgens de stappen hieronder uit te voeren.

Advertenties binnen een campagne moeten voldoen aan het platformbeleid van Google. Meer informatie.
  1. Klik op Nieuwe advertentie maken.
  2. Selecteer waarvoor u adverteert:
    • Een app op Google play: U kunt de app zoeken met behulp van de naam van de app, de naam van de ontwikkelaar of de app-ID. Vervolgens gebruiken we de resultaten om uw advertentie te maken.
    • Een app in de App Store: U kunt de app zoeken met behulp van de naam van de app, de naam van de ontwikkelaar of de app-ID. Vervolgens gebruiken we de resultaten om uw advertentie te maken.
    • Een app die elders wordt gehost: Voer de bestemmings-URL in waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken.
    • Een website: Voer de bestemmings-URL in waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken.
  3. Selecteer een advertentietype en voer de relevante gegevens voor de advertentie in: Tekstadvertentie

Tekstadvertenties zijn advertenties die bestaan uit regels tekst.

Een app promoten
    • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App/website: klik op de knop App, als deze nog niet is geselecteerd.
    • App: gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Kop: geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
    • Advertentietekst: geef een beschrijving op voor de app die wordt gepromoot (maximaal 35 tekens).
    Een website promoten
    • App/website: klik op de knop Website, als deze nog niet is geselecteerd.
    • Zichtbare URL: het websiteadres dat in deze advertentie wordt weergegeven. Deze URL is zichtbaar in de advertentie.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Kop: geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
    • Advertentietekst: geef een beschrijving op voor de app die wordt gepromoot (maximaal 35 tekens).
    Beeldadvertentie

Beeldadvertenties bestaan uit één afbeeldingsbestand dat u kunt uploaden.

Een app promoten
    • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App/website: klik op de knop App, als deze nog niet is geselecteerd.
    • App: gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Afbeelding uploaden: upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Een website promoten
    • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App/website: klik op de knop Website, als deze nog niet is geselecteerd.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Afbeelding uploaden: upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Html5-advertentie

Html5-advertenties zijn samengesteld uit één zip-bestand dat u kunt uploaden en dat een in Google Web Designer ontworpen html5-advertentie bevat.

• Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Advertentiemateriaal: upload één .zip-bestand met een HTML5-advertentie, gemaakt in Google Web Designer, die u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Videoadvertentie
    Op dit moment worden alleen YouTube-video's ondersteund.
    • Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App: Gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Bestemmings-URL: Geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie tikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Video-URL: Geef de URL op van de video die u in de advertentie wilt weergeven. Bekijk het automatisch gegenereerde voorbeeld van de video om te controleren of de juiste video wordt gelinkt. Houd rekening met het volgende:
      • Ook YouTube-video's waarvoor de optie voor insluiten is uitgeschakeld, kunnen in videoadvertenties worden weergegeven.
      • In videoadvertenties wordt rekening gehouden met de privacyinstellingen van video's. YouTube-video's met de instelling Privé kunnen niet in videoadvertenties worden weergegeven. Alleen video's met de instelling Openbaar of Verborgen kunnen worden weergegeven.
      • Als een video om welke reden dan ook niet kan worden geladen, wordt een statische eindkaart weergegeven. (Bijvoorbeeld als een video alleen in bepaalde landen mag worden weergegeven.)
    • Kop: Geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
    • Beschrijving: Geef een beschrijving op van de app die wordt gepromoot (maximaal 70 tekens).
    • Inbegrepen informatie: Dit veld wordt automatisch ingevuld en bevat aanvullende informatie, zoals de prijs en de beoordeling (mits beschikbaar) in de relevante app-store. We gebruiken deze informatie om de advertentie te verbeteren.
      • De prijs in het advertentievoorbeeld is gebaseerd op de standaardvaluta en wordt aangepast aan de valuta die van toepassing is op de locatie van de gebruiker.
      • Beoordelingen worden alleen weergegeven wanneer ze meer dan 4 sterren hebben en wanneer er meer dan 100 beoordelingen zijn.
    Video's die worden weergegeven in advertentieblokken met beloning moeten korter zijn dan 30 seconden.
  4. Klik op Voorbeeld om de advertentie te bekijken.
  5. Klik op Advertentie maken
  6. Herhaal stap 1 tot en met 4 voor elke advertentie die u voor deze campagne wilt maken.
  7. Als u klaar bent met het maken van advertenties, klikt u op Klaar.
Zorg ervoor dat de factureringsgegevens actueel zijn in het Google Ads-account dat aan uw AdMob-account is gekoppeld. Als dit niet zo is, worden de advertenties in uw campagnes niet weergegeven.