Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Campagnes

Een nieuwe campagne maken

Een campagne is een groep advertenties. Elke campagne kan meerdere advertenties met verschillende advertentiedoelen bevatten. Adverteerders doen er goed aan afzonderlijke campagnes te maken voor verschillende advertentiedoelen.

Een advertentie is wat gebruikers te zien krijgen op hun telefoon. Met advertenties kunt u uw apps promoten en met campagnes kunt u uw advertenties ordenen. U kunt bijvoorbeeld een campagne met de naam Nexus 7 maken met verschillende advertenties om Nexus 7-gebruikers te targeten.

Voer deze stappen uit om een nieuwe campagne te maken:

Aan de slag met een nieuwe campagne

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Campagnes.
  3. Klik op Campagne maken.
Opmerking: Het kan tot 6 uur duren voordat de advertentieweergave in nieuwe campagnes begint.
Zorg ervoor dat de factureringsgegevens actueel zijn in het Google Ads-account dat aan uw AdMob-account is gekoppeld. Als dat niet zo is, worden de advertenties in uw campagnes niet getoond.

Stap 1. Uw campagne instellen

1. Selecteer een campagnetype.
    • Eigen advertentie: promoot uw eigen apps en websites.
    • Direct verkocht: een campagne die u voor een adverteerder maakt.
  2. Stel het doeltype in om te bepalen hoe de campagneprestaties worden gemeten.
  • Max. kosten per installatie (Android-bèta): Stel het maximale bedrag in dat u wilt besteden om een nieuwe gebruiker voor uw app te werven. Dit doeltype is alleen bedoeld voor campagnes met eigen advertenties.
  • Advertenties met bemiddeling (aanbevolen voor aanvulling): uw advertenties concurreren in de bemiddelingsketen op basis van een eCPM die kan worden geoptimaliseerd voor aanvulling.
  • Aantal vertoningen: stel het aantal vertoningen voor uw campagne in.
  • Aantal klikken: stel het aantal klikken voor uw campagne in.
  • Percentage vertoningen: stel het percentage dagelijkse vertoningen in dat naar uw campagne moet worden doorgestuurd.
  1. Klik op Doorgaan.

Stap 2. Advertentieblokken selecteren

1. Klik op Advertentieblokken toevoegen.
  2. Vink het selectievakje aan naast de advertentieblokken die u in deze campagne wilt tonen. Hierdoor worden ze toegevoegd aan de lijst van geselecteerde advertentieblokken. Als u alle beschikbare advertentieblokken wilt toevoegen, klikt u op Alles selecteren.
    Opmerking: AdMob-campagnes kunnen niet worden getoond in apps die kinderen targeten als doelgroep. Als u in uw AdMob-campagne een advertentieblok heeft opgenomen van een app die kinderen target, ziet u geen campagnevertoningen voor die app.
  3. Klik op Bevestigen.

Geavanceerde targeting kiezen

Klik op Geavanceerde targeting en daarna op elk criterium dat u wilt bewerken. Klik daarna op Ik kies zelf (selecteer ten minste één item).

• De geografische locaties die u wilt targeten. Als u geen specifieke geografische targeting wilt instellen, kiest u Alle landen en gebieden selecteren
    • Als u adverteert in gebieden met de juiste klanten, kunt u het rendement op uw investering verhogen.
  • Talen die u wilt targeten. De taal is gebaseerd op de taalinstellingen van het apparaat van de gebruiker. Wordt standaard ingesteld op Alle beschikbare talen.
    • AdMob kijkt of de taalinstelling op het apparaat van de klant overeenkomt met een van de talen waarop uw campagne is getarget.
  • Internetproviders die u wilt targeten. Wordt standaard ingesteld op Alle internetproviders en wifi.
    • Voorbeeld: als u ervoor kiest wifi-verkeer te targeten, worden uw advertenties alleen weergegeven op mobiele telefoons wanneer deze met een wifi-netwerk zijn verbonden.
  • Apparaten en OS-versies die u wilt targeten. Wordt standaard ingesteld op Alle beschikbare apparaten en OS-versies.
    • Voorbeeld: als u een iPhone-app heeft met componenten voor HD-afbeeldingen, kunt u de iPhone 12 en nieuwere apparaatmodellen targeten.
    • Opmerking: Campagnes kunnen op meerdere advertentieblokken in meerdere apps worden getarget. Als u deze instellingen te veel beperkt, heeft dit misschien een negatieve invloed op uw campagne.
  • Demografie of specifieke groepen klanten die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in de geadverteerde app. Voorbeeld: een app voor nieuwe moeders die is getarget op vrouwen van 18 tot 44 jaar. Wordt standaard ingesteld op Alle beschikbare genders en leeftijden.
    • Opmerking: Specifiekere demografische targeting betekent dat advertenties in de getargete campagne aan minder klanten worden getoond. Voor specialiteitsapps kan dit misschien wenselijk zijn. Voor apps met een algemeen doel kunt u de doelgroep vergroten door algemenere demografische targeting in te stellen.
Hoe verder u de selecties verfijnt, hoe meer u de totale hoeveelheid verkeer beperkt die voor uw advertenties beschikbaar is. Wanneer u met targeting experimenteert, raden we u aan uw rapporten goed in de gaten te houden en de selecties verder te verfijnen.
  1.  Klik op Doorgaan.

Stap 3. De campagne en het doel aanpassen

1. Voer een naam in voor de campagne. De campagnenaam is niet zichtbaar voor gebruikers.
  2. Stel een specifiek doel in voor de campagne. Dit veld is gebaseerd op het doeltype dat u kiest als u de campagne instelt. Het kan een bepaald percentage vertoningen, aantal vertoningen of aantal klikken zijn dat u met uw campagne wilt krijgen. U kunt ook bemiddelde advertenties als doel instellen. Dit betekent dat uw advertenties concurreren in de bemiddelingsketen met een eCPM die kan worden geoptimaliseerd voor aanvulling.
    Voordat u een campagnedoel instelt, is het een goed idee om de historische gegevens van deze app over verkeer, vertoningen en klikken te bestuderen. Zo krijgt u een idee van trends en kunt u nagaan of het gewenste doel binnen de geplande periode haalbaar is.
  3. Stel de start- en einddatum in van het doelschema van uw campagne. De vroegst mogelijke startdatum die u voor uw campagne kunt instellen, is de volgende dag om 00:00 uur (als het vandaag bijvoorbeeld maandag is, is de vroegste startdatum van uw campagne dinsdag om 00:00 uur). Voor campagnes met een advertentiedoel op basis van bemiddeling kunt u een einddatum instellen of de campagne laten lopen totdat u deze zelf onderbreekt.
Belangrijk: Stel nauwkeurige campagnedoelen in om ervoor te zorgen dat uw campagnes helemaal worden geoptimaliseerd.

Geavanceerde opties instellen

Klik op Geavanceerde opties om de frequentielimiet of het tempo van advertentieweergave in te stellen:

1. Frequentielimiet: Stel een frequentielimiet in als u wilt beperken hoe vaak uw advertenties worden getoond aan dezelfde persoon. Meer informatie over frequentielimieten voor campagnes
  2. Tempo van advertentieweergave: Stel het weergavetempo voor uw advertenties in om het aantal vertoningen voor elk regelitem te bepalen:
    • Gelijkmatig: Hiermee zorgt u ervoor dat elk regelitem voldoende vertoningen per dag krijgt. Als u meerdere campagnes beheert, is dit het aanbevolen tempo.
    • Zo snel mogelijk: Hiermee zorgt u ervoor dat de campagne in een zo hoog mogelijk tempo vertoningen krijgt. Hiermee worden doorgaans vertoningen gerealiseerd die naar andere campagnes zouden zijn gegaan. Daardoor wordt de kans groter dat het doel van deze campagne wordt behaald.
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.

Stap 4. Advertenties maken (optioneel)

U kunt uw advertenties maken of u kunt deze stap later uitvoeren door op de naam van de bestaande campagne te klikken en dan op het tabblad Advertenties. Volg daarna de stappen hieronder.

Opmerking: Advertenties binnen een campagne moeten voldoen aan het platformbeleid van Google. Meer informatie over dit beleid
  1. Klik op Nieuwe advertentie maken.
  2. Geef aan waarvoor u adverteert:
    • Een app op Google Play: U kunt de app zoeken met de naam van de app, de naam van de ontwikkelaar of de app-ID. Wij gebruiken de resultaten dan om uw advertentie te maken.
    • Een app in de appstore: U kunt de app zoeken met de naam van de app, de naam van de ontwikkelaar of de app-ID. Wij gebruiken de resultaten dan om uw advertentie te maken.
    • Een app die ergens anders wordt gehost: Voer de bestemmings-URL in waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt als ze op de advertentie klikken.
    • Een website: Voer de bestemmings-URL in waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt als ze op de advertentie klikken.
  3. Selecteer een advertentietype en voer de relevante gegevens voor de advertentie in.

Opmerking: Het advertentietype moet compatibel zijn met de indeling van de advertentieblokken die u eerder heeft geselecteerd en dat waarvoor u adverteert. Meer informatie over advertentietypen die compatibel zijn voor de advertentie-indelingen

Tekstadvertentie

Tekstadvertenties zijn advertenties die bestaan uit regels tekst.

Een app promoten
    • App: Gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Kop: Geef de boodschap op die u aan gebruikers wilt laten zien (maximaal 25 tekens).
    • Advertentietekst: Geef een beschrijving op voor de app die wordt gepromoot (maximaal 35 tekens).
    Beeldadvertentie

Beeldadvertenties bestaan uit 1 afbeeldingsbestand dat door u wordt geüpload.

Een app promoten
    • Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App/website: klik op de knop App, als deze nog niet is geselecteerd.
    • App: gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Afbeelding uploaden: Upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Een website promoten
    • Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App/website: Klik op de knop Website, als deze nog niet is geselecteerd.
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Afbeelding uploaden: Upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Html5-advertentie
    HTML5-advertenties zijn alleen beschikbaar als u adverteert voor een website of een app die ergens anders wordt gehost.

Html5-advertenties bestaan uit 1 zip-bestand dat u uploadt en dat een html5-advertentie bevat die is ontworpen in Google Web Designer.

• Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Advertentiemateriaal: Upload vanaf uw computer 1 .zip-bestand met een HTML5-advertentie, gemaakt in Google Web Designer, die u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
    Videoadvertentie

Opmerking: Momenteel worden alleen YouTube-video's ondersteund. Videoadvertenties zijn alleen beschikbaar als u een app adverteert in de Google Play Store of de App Store.

• Advertentienaam: Geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
    • App: Gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
    • Bestemmings-URL: Geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie tikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Video-URL: Geef de URL op van de video die u in de advertentie wilt weergeven. Bekijk het automatisch gemaakte voorbeeld van de video om te checken of er naar de juiste video wordt gelinkt. Houd rekening met het volgende:
      • Ook YouTube-video's waarvoor de optie voor toevoegen is uitgezet, kunnen in videoadvertenties worden getoond.
      • In videoadvertenties wordt rekening gehouden met de privacyinstellingen van video's. YouTube-video's met de instelling Privé kunnen niet in videoadvertenties worden getoond. Alleen video's met de instelling Openbaar of Verborgen kunnen worden getoond.
      • Als een video om welke reden dan ook niet kan worden geladen, wordt een statische eindkaart weergegeven. Dat gebeurt bijvoorbeeld als een video alleen in bepaalde landen mag worden getoond.
    • Kop: Geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
    • Beschrijving: Geef een beschrijving op van de app die wordt gepromoot (maximaal 70 tekens).
    • Inbegrepen informatie: Dit veld wordt automatisch ingevuld en bevat aanvullende informatie, zoals de prijs en de beoordeling (mits beschikbaar) in de relevante app-store. We gebruiken deze informatie om de advertentie te verbeteren.
      • De prijs in het advertentievoorbeeld is gebaseerd op de standaardvaluta en wordt aangepast aan de valuta die van toepassing is op de locatie van de gebruiker.
      • Beoordelingen worden alleen weergegeven wanneer ze meer dan 4 sterren hebben en wanneer er meer dan 100 beoordelingen zijn.
    Video's die worden getoond in advertentieblokken met beloning moeten korter zijn dan 30 seconden.
    Responsieve display-advertentie
    Opmerking: Als u responsieve display-advertenties wilt gebruiken, moet u 'website' selecteren als datgene waarvoor u adverteert in uw campagne.
    • Bestemmings-URL: Geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt als ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
    • Kop: Geef de eerste regel van uw advertentie op. Deze mag uit maximaal 30 tekens bestaan.
    • Lange kop: Geef de eerste regel van uw advertentie op die in plaats van uw korte kop wordt weergegeven bij grotere advertenties. De lange kop mag maximaal 90 tekens lang zijn en kan zowel met als zonder uw beschrijving worden weergegeven.
    • Beschrijving: Geef een beschrijving op van de website die wordt gepromoot. Deze beschrijving mag maximaal 90 tekens bevatten. De beschrijving vormt een aanvulling op de kop en biedt aanvullende context of gegevens.
    • Bedrijfsnaam: Geef de naam van uw bedrijf of merk op. Deze naam mag uit maximaal 25 tekens bestaan.
    • Video-URL (optioneel): Geef de URL op van de video die u in de advertentie wilt weergeven. Houd rekening met het volgende:
      • Ook YouTube-video's waarvoor de optie voor insluiten is uitgeschakeld, kunnen in videoadvertenties worden weergegeven.
      • In videoadvertenties wordt rekening gehouden met de privacyinstellingen van video's. YouTube-video's met de instelling 'Privé' kunnen niet in videoadvertenties worden weergegeven. Alleen video's met de instelling 'Openbaar' of 'Verborgen' kunnen worden weergegeven.
      • Als een video om welke reden dan ook niet kan worden geladen, wordt een statische eindkaart weergegeven. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een video alleen in bepaalde landen mag worden weergegeven.
    • Disclaimer (optioneel): Neem een disclaimer in de advertentie op die gebruikers informeert over eventuele juridische informatie of toestemmingsverklaringen die aan de advertentie zijn gekoppeld. Disclaimers mogen uit maximaal 90 tekens bestaan en mogen geen links naar andere websites of bronnen bevatten.
    • Liggende afbeelding: Upload een liggende afbeelding die een verhouding heeft van 1,91:1 en die groter is dan 600 x 314 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5120 KB.
    • Vierkante afbeelding: Upload een vierkante afbeelding (1:1) die minimaal 300 x 300 pixels groot is. De limiet voor de bestandsgrootte is 5120 KB.
    • Tekst voor call-to-action: Als u mensen wilt aansporen tot actie, kan de tekst voor uw call-to-action in verschillende indelingen worden getoond. Als u Automatisch selecteert, kiest Google de call-to-action voor u. Sommige advertentie-indelingen bevatten geen call-to-action.
  4. Klik op Voorbeeld om de advertentie te bekijken.
  5. Klik op Advertentie maken.
  6. Herhaal stap 1 tot en met 5 voor elke advertentie die u voor deze campagne wilt maken.
  7. Als u uw advertenties heeft gemaakt, klikt u op Klaar.

Inzicht in de compatibiliteit van advertentietypen

Als u een advertentie ontwerpt, moet u een advertentietype kiezen. Houd hierbij rekening met de advertentie-indelingen die de door u gekozen advertentietypen kunnen ondersteunen. De tabel hieronder kan u helpen bij het maken van een keuze.

Vergeet ook niet advertentieblokken te selecteren die dezelfde indeling hebben als de advertentie die u wilt maken. Als u dit niet doet, wordt uw advertentie misschien niet getoond.

Advertentietypen om te adverteren voor een app (Google Play of App Store)

Tekst Afbeelding HTML5 Video
Banner Ja Ja Nee Nee
Interstitial Ja Ja Nee Ja
Met beloning Ja Ja Nee Ja
Native advertenties Ja Ja Nee Ja
App openen Ja Ja Nee Ja

Advertentietypen om te adverteren voor een app die ergens anders wordt gehost

Tekst Afbeelding HTML5 Video
Banner Nee Ja Ja Nee
Interstitial Nee Ja Ja Nee
Met beloning Nee Ja Ja Nee
Native advertenties Nee Ja Ja Nee
App openen Nee Ja Nee Nee

Advertentietypen om te adverteren voor een website

Tekst Afbeelding HTML5 Video RDA
Banner Nee Ja Ja Nee Ja
Interstitial Nee Ja Ja Nee Ja
Beloond Nee Nee Nee Nee Ja
Native advertenties Nee Ja Nee Nee Ja
App openen Nee Ja Nee Nee Ja

Het doeltype van uw campagne is ook van invloed op de compatibiliteit van het advertentietype. De tabel hieronder kan u helpen bij het kiezen van een doeltype voor uw campagne.

Tabel met de compatibiliteit van doeltypen voor campagnes met advertentietypen

Opmerking: Als u kosten per installatie als doeltype gebruikt, kunt u alleen tekst-, video- en beeldadvertentietypen gebruiken in advertentiecampagnes voor apps op Google Play. Deze worden momenteel niet ondersteund in andere appstores of op een website.

Typen campagnedoelen

Advertentie voor

Advertentietype

Max. CPI Advertenties met bemiddeling Aantal vertoningen Percentage vertoningen Aantal klikken
Een app op Google Play Tekst Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Video Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Afbeelding Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Een app in de App Store Tekst Bèta Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Video Bèta Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Afbeelding Bèta Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Een app die ergens anders wordt gehost Afbeelding Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Html5 Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Een website Afbeelding Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Html5 Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Responsieve indeling Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Tekst Niet ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund Ondersteund