Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Voldoen aan het gezinsbeleid van Google Play met AdMob

Als uw app kinderen als doelgroep target en u advertenties weergeeft in uw app, moet u ervoor zorgen dat uw app voldoet aan het gezinsbeleid van Google Play. AdMob biedt de volgende tools waarmee uitgevers advertenties kunnen weergeven die voldoen aan het gezinsbeleid van Google Play.

AdMob-uitgevers moeten zich houden aan het AdMob- en AdSense-beleid. Bovendien moeten advertenties voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving (inclusief eventuele relevante zelfregulerende of brancherichtlijnen).

Apps voor kinderen

Als u uw app is opgenomen in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' van Google Play en u advertenties weergeeft in uw app, moet u ervoor zorgen dat deze advertenties voldoen aan de programmavereisten en het advertentiebeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Zodra uw app deel is opgenomen in het programma, begint AdMob automatisch met de weergave van advertenties die voldoen aan het beleid van 'Gemaakt voor gezinnen' voor alle advertentieverzoeken die van de app afkomstig zijn.

Advertenties die worden beschouwd als kind- en gezinsvriendelijk, zijn een subset van het bredere advertentieaanbod. Als uw app nog geen deel uitmaakte van het programma 'Gemaakt voor gezinnen', ziet u mogelijk minder gevulde vertoningen nadat uw app is toegevoegd aan het programma.

Apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen

Als uw app op iedereen, inclusief kinderen en gezinnen, is gericht, moet u code opnemen die de tagForChildDirectedTreatment()methode aanroept voor advertentieverzoeken die aan kinderen worden weergegeven. U moet dan ook de maximale classificatie voor advertentiecontent opgeven.

Meer informatie over aanvullende manieren om te voldoen aan het gezinsbeleid van Google Play
Codevoorbeeld voor implementatie in apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen
Gebruik het volgende codevoorbeeld om "max_ad_content_rating" in te stellen en tagForChildDirectedTreatment() aan te roepen om in een app voor een gemengde doelgroep advertentieverzoeken te verzenden die zijn bedoeld voor kinderen:
Bundle extras = new Bundle(); extras.putString("max_ad_content_rating", "G"); AdRequest request = new AdRequest.Builder() .addNetworkExtrasBundle(AdMobAdapter.class, extras) .tagForChildDirectedTreatment(true) .build();

Het sleutel/waarde-paar met de instelling "max_ad_content_rating" wordt toegevoegd aan een bundel, die vervolgens wordt toegevoegd aan het verzoek. Daarnaast wordt de methode tagForChildDirectedTreatment() aangeroepen met de waarde true. Het aangevraagde object kan vervolgens worden gebruikt om een advertentie te laden die voldoet aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Als u DFP gebruikt in plaats van AdMob, kunt u een PublisherAdRequest maken in plaats van een AdRequest door de bijbehorende methoden in de klasse PublisherAdRequest.Builder te gebruiken.
AdMob is niet verantwoordelijk voor webweergave-content. De ontwikkelaar is er geheel verantwoordelijk voor om te zorgen dat advertenties in webweergaven voldoen aan het Google Play-beleid.

Voldoen aan het gezinsbeleid van Google Play met AdMob-bemiddeling

Alle Android-apps die zijn geclassificeerd als 'Gemaakt voor gezinnen' en alle advertentieverzoeken met tagForChildDirectedTreatment(true) moeten een door Google Play gecertificeerd advertentienetwerk gebruiken. AdMob wil ervoor zorgen dat u het Play-beleid naleeft en blokkeert daarom automatisch advertentiebronnen die Google Play niet heeft gecertificeerd voor weergave van advertenties in apps die zijn geclassificeerd als 'Gemaakt voor gezinnen'.

In de meeste gevallen ontvangt u in uw AdMob-account een melding als u een niet-gecertificeerde advertentiebron gebruikt om advertenties weer te geven in apps die zijn geclassificeerd als 'Gemaakt voor gezinnen'. De advertentieweergave wordt voortgezet via gecertificeerde advertentiebronnen.

Aangepaste gebeurtenissen die apps targeten die zijn geclassificeerd als 'Gemaakt voor gezinnen', moeten gebruikmaken van gecertificeerde advertentiebronnen. Als u wilt voldoen aan het beleid van Google Play, moet u ervoor zorgen dat de aangepaste gebeurtenissen alleen gebruikmaken van gecertificeerde advertentiebronnen.

Sommige uitgevers zijn wellicht geïnteresseerd in AdMob-bemiddeling voor apps waarin kinderen als doelgroep zijn opgenomen.

Als u AdMob wilt gebruiken voor bemiddeling, moet u uw bemiddelingsgroep zodanig configureren dat alleen gecertificeerde advertentienetwerken worden gebruikt.

Aangezien de advertentierelatie bij AdMob-bemiddeling bestaat tussen de ontwikkelaar en het externe advertentienetwerk, en AdMob slechts als platform fungeert, is het de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat het externe advertentienetwerk advertenties weergeeft die voldoen aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Apps voor kinderen

Apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' moeten een door Google Play gecertificeerd advertentienetwerk gebruiken om te voldoen aan advertentieverzoeken.

Als u wilt dat uw app advertenties van externe advertentienetwerken ontvangt die voldoen aan het beleid van 'Gemaakt voor gezinnen', moet u tagForChildDirectedTreatment(true) aanroepen en max_ad_content_rating instellen op G voor elk advertentieverzoek. Daarnaast moeten de door u geselecteerde externe advertentienetwerken advertenties weergeven die voldoen aan het beleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Met de SDK voor mobiele advertenties van Google kunnen advertentieverzoeken worden doorgestuurd naar advertentienetwerken van derden om advertenties weer te geven die voldoen aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat advertentienetwerken van derden advertenties weergeven die voldoen aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen

Apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen, moeten een door Google Play gecertificeerd advertentienetwerk gebruiken om te voldoen aan advertentieverzoeken.

Als u voor advertentieverzoeken die op kinderen zijn gericht, advertenties van externe advertentienetwerken wilt ontvangen die voldoen aan het beleid van 'Gemaakt voor gezinnen' van Google Play, moet u tagForChildDirectedTreatment(true) aanroepen en max_ad_content_rating instellen op G voor elk advertentieverzoek.

Met de SDK voor mobiele advertenties van Google kunnen advertentieverzoeken worden doorgestuurd naar advertentienetwerken van derden om advertenties weer te geven die voldoen aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat advertentienetwerken van derden advertenties weergeven die voldoen aan het programmabeleid van 'Gemaakt voor gezinnen'.

Meer informatie over het programma Gemaakt voor gezinnen vindt u op Google Developers.