Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

Google Playn perhekäytännön noudattaminen AdMobissa

Jos sovelluksesi on suunnattu lapsiyleisölle ja siinä näkyy mainoksia, varmista, että sovelluksesi on Google Playn perhekäytännön mukainen. Tässä artikkelissa kerrotaan AdMobin työkaluista, joiden avulla julkaisijat voivat julkaista Google Playn perhekäytännön mukaisia mainoksia.

AdMob-julkaisijoiden on noudatettava AdMobin ja AdSensen käytäntöjä. Lisäksi mainosten on noudatettava kaikkia sovellettavia lakeja ja säädöksiä (myös mahdollisia itsesääntelyyn liittyviä ja toimialakohtaisia ohjeita).

Huomaa, että Google Playn perhekäytäntö päivitettiin äskettäin. Päivityksen tarkoituksena oli selventää, että jos jokin sovelluksen kohdeyleisöistä on lapset, sovellus ei saa välittää tiettyjä tunnisteita (esim. mainostunnusta) silloin, kun käyttäjä on lapsi tai hänen ikänsä ei ole tiedossa.

Päivitä SDK:ksi Android 20.6.0 GMA SDK tai sitä uudempi tai iOS GMA SDK 7.67.0 varmistaaksesi, että mainostunnusta ei välitetä, jos mainospyynnössä on "lapsille kohdistettu" ‑tagi. Voit myös poistaa mainostunnuksen käytöstä sovelluksessasi estämällä mainostunnuksen luvan yhdistämisen sovellukseen.

Lapsille suunnatut sovellukset

Jos valitset Google Play Consolen Kohdeyleisö ja sisältö ‑kohdasta vain lapsiyleisöjä, AdMob alkaa automaattisesti toimittaa perhekäytännön mukaisia mainoksia kaikkien sovelluksesta saapuvien mainospyyntöjen yhteydessä.

Vain osa mainoksista soveltuu lapsille ja koko perheelle. Jos sovelluksesi ei ollut aiemmin kohdistettu vain lapsille, toteutuneiden impressioiden määrä saattaa vähentyä kohdeyleisön päivittämisen jälkeen.

Kaikille (myös lapsille ja perheille) suunnatut sovellukset

Jos valitset Google Play Consolen Kohdeyleisö ja sisältö ‑kohdasta lapsiyleisöjä ja vanhempia ikäryhmiä, sinun on lisättävä sovellukseen koodia, joka kutsuu metodia setTagForChildDirectedTreatment() lapsille kohdistettavien mainospyyntöjen yhteydessä ja määrittelee mainossisällön enimmäisluokituksen.

Tutustu muihin tapoihin, joilla voit varmistaa noudattavasi Google Playn perhekäytäntöä.
Esimerkki koodin käyttöönotosta sovelluksissa, jotka on suunnattu kaikille (myös lapsille ja perheille)
Voit lähettää lapsille kohdistettuja mainospyyntöjä useiden yleisöjen kohdistusasetusta käyttävissä sovelluksissa kutsumalla metodeja setMax_ad_content_rating() ja setTagForChildDirectedTreatment() seuraavan esimerkkikoodin avulla:
RequestConfiguration requestConfiguration = MobileAds.getRequestConfiguration()
    .toBuilder()
    .setTagForChildDirectedTreatment(
        RequestConfiguration.TAG_FOR_CHILD_DIRECTED_TREATMENT_TRUE)
    .setMaxAdContentRating(RequestConfiguration.MAX_AD_CONTENT_RATING_G)
    .build();
MobileAds.setRequestConfiguration(requestConfiguration);

Metodia setMax_ad_content_rating() kutsutaan arvolla MAX_AD_CONTENT_RATING_G ja metodia tagForChildDirectedTreatment() arvolla true. RequestConfiguration-objekti välitetään tämän jälkeen MobileAds.setRequestConfiguration()-metodille ennen mainosten lataamista. Näin kaikki tulevat mainoslataukset ovat Designed for Families ‐käytäntöjen mukaisia.

Jos käytät AdMobin sijaan Ad Manageria, voit luoda AdManagerAdRequest-mainospyynnön AdRequest-pyynnön sijaan käyttämällä vastaavia metodeja AdManagerAdRequest.Builder-luokassa.
AdMob ei vastaa WebView-sisällöstä. On täysin kehittäjien vastuulla varmistaa, että WebView-mainokset ovat Google Playn käytäntöjen mukaisia.

Google Playn perhekäytännön noudattaminen AdMob-välityksessä

Families‑luokkaan kuuluvissa Android‑sovelluksissa on käytettävä Google Playn Families Self-Certified Ads SDK:ta tai itsesertifioitua välitysalustaa, kun mainoksia kohdistetaan lapsille tai käyttäjille, joiden ikä ei ole tiedossa. AdMob varmistaa Google Playn käytäntöjen noudattamisen estämällä automaattisesti kaikki mainoslähteet, joita ei ole itsesertifioitu Google Playssa. Tällaisista mainoslähteistä ei voi toimittaa mainoksia lapsille tai kaikille suunnattuihin sovelluksiin, joissa on käytössä setTagForChildDirectedTreatment(true).

Useimmissa tapauksissa näet AdMob-tililläsi ilmoituksen, jos käyttämääsi mainoslähdettä ei ole itsesertifioitu ja olet valinnut Google Play Consolen Kohdeyleisö ja sisältö ‑kohdassa ainoastaan lapsiyleisöjä. Mainoksia toimitetaan itsesertifioiduista mainoslähteistä entiseen tapaan.

Omissa tapahtumissa, jotka on kohdistettu Families‑luokkaan kuuluviin sovelluksiin, on käytettävä Families‑ohjelmaa varten itsesertifioituja mainoslähteitä. Varmista Google Playn käytäntöjen noudattamiseksi, että omat tapahtumasi käyttävät ainoastaan itsesertifioituja mainoslähteitä.

Jotkut julkaisijat saattavat olla kiinnostuneita AdMob-välityksen käyttämisestä sovelluksissa, joiden yleisöön kuuluu lapsia.

Jos haluat käyttää AdMobia välitykseen, sinun on määritettävä välitysryhmä käyttämään ainoastaan Families Self-Certified Ads SDK:ita.

Koska mainontasuhde on AdMob-välityksessä kehittäjän ja kolmannen osapuolen mainosverkoston välinen ja AdMob toimii ainoastaan alustana, on kehittäjän vastuulla varmistaa, että kolmansien osapuolten mainosverkostojen toimittamat mainokset noudattavat Designed for Families ‑käytäntöjä.

Lapsille suunnatut sovellukset

Sovelluksissa, joille on valittu Google Play Consolen Kohdeyleisö ja sisältö ‑kohdassa ainoastaan lapsiyleisöjä, on käytettävä mainospyyntöjen täyttämiseen vain Google Playn Families Self-Certified Ads SDK:ita.

Jotta sovelluksesi voi vastaanottaa Designed for Families ‑käytäntöjen mukaisia mainoksia kolmansien osapuolten mainosverkostoista, sinun on kutsuttava metodia setTagForChildDirectedTreatment(true) ja asetettava jokaisen mainospyynnön max_ad_content_rating-arvoksi G. Myös valitsemiesi kolmansien osapuolten mainosverkostojen on toimitettava Designed for Families ‑käytäntöjen mukaisia mainoksia.

Google Mobile Ads SDK välittää mainospyynnöt kolmansien osapuolten mainosverkostoille Designed for Families ‑käytäntöjen mukaisten mainosten toimittamiseksi. On kehittäjän vastuulla varmistaa, että kolmansien osapuolten mainosverkostojen toimittamat mainokset ovat perhekäytäntöjen mukaisia.

Kaikille (myös lapsille ja perheille) suunnatut sovellukset

Sovelluksissa, joille on valittu Google Play Consolen Kohdeyleisö ja sisältö ‑kohdassa lapsiyleisöjä ja vanhempia ikäryhmiä, on käytettävä mainospyyntöjen täyttämiseen Google Playn Families Self-Certified Ads SDK:ita, kun mainoksia kohdistetaan lapsille tai käyttäjille, joiden ikä ei ole tiedossa.

Lapsille tai sellaisille käyttäjille, joiden ikä ei ole tiedossa, kohdistettavien mainospyyntöjen yhteydessä sinun on kutsuttava metodia setTagForChildDirectedTreatment(true) ja asetettava jokaisen mainospyynnön max_ad_content_rating-arvoksi G, jotta voit vastaanottaa Google Playn perhekäytännön mukaisia mainoksia kolmansien osapuolten mainosverkostoista.

Google Mobile Ads SDK välittää mainospyynnöt kolmansien osapuolten mainosverkostoille perhekäytäntöjen mukaisten mainosten toimittamiseksi. On kehittäjän vastuulla varmistaa, että kolmansien osapuolten mainosverkostojen toimittamat mainokset ovat perhekäytäntöjen mukaisia.

Lue Families‑ohjelmasta lisää Google Developers ‑sivustolta.