Kampanjat

Tietoja konversioseurannasta

Konversiot-taulukossa näkyy vain luku ‑muotoinen luettelo konversiotyypeistä, jotka olet luonut AdMobissa ja Google Adsissa. Taulukosta saat lisätietoja siitä, mitkä kampanjat ja mainokset edistävät liiketoimintaasi. Näin voit sijoittaa harkitusti parhaisiin kampanjoihin ja mainoksiin sekä parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Voit yhä luoda uusia ja hallinnoida nykyisiä konversiotyyppejä Google Ads -tililläsi. Voit lukea lisätietoja mobiilisovellusten konversioista Google Adsin ohjekeskuksesta.

Konversiotyypit

Konversiot-taulukossa voi näkyä useita erityyppisiä Android- ja iOS-konversioita. Voit lukea lisätietoja kustakin tyypistä laajentamalla alla näkyvät osiot:

Android-sovelluskonversioiden tyypit

AdMob tarjoaa kolme Android-sovellusten konversioseurantatapaa:

• Sovellusasennusten (Google Playsta) avulla voit seurata, milloin mainostasi klikanneet asiakkaat lataavat sovelluksesi Google Play Kaupasta. Konversioita seurataan automaattisesti Google Playsta, joten sinun ei tarvitse lisätä seurantakoodia sovelluksesi koodiin.
  • Sovellusasennukset (ensimmäinen avaus) seuraavat, milloin mainostasi klikanneet asiakkaat avaavat sovelluksesi ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen. Tätä tapaa kannattaa käyttää, jos seuraat sovellusasennuksia muista lähteistä kuin Google Playsta tai käytät kolmannen osapuolen seurantaratkaisuja. Voit käyttää tätä tapaa Android-sovellusasennusten (Google Playsta tehtyjen) lisäksi, jos haluat kattavamman kuvan siitä, kuinka mainoksesi saavat asiakkaat asentamaan ja avaamaan sovelluksesi.
  • Sovelluksen sisäiset toiminnot seuraavat, milloin asiakkaat klikkaavat mainostasi ja suorittavat sovelluksen sisäisen toiminnon, kuten oston, tilin hankinnan tai jonkin muun tapahtuman.
iOS-sovellusten konversiotyypit

AdMob tarjoaa kaksi iOS-sovellusten konversioseurantatapaa:

• Sovellusasennusten (ensimmäinen avaus) avulla voit seurata, milloin mainostasi klikanneet asiakkaat avaavat sovelluksesi ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen. Voit käyttää tätä tapaa, kun haluat ymmärtää, kuinka mainoksesi saavat asiakkaat asentamaan ja avaamaan iOS-sovelluksesi.
  • Sovelluksen sisäisen toiminnan avulla voit seurata sitä, milloin asiakkaat klikkaavat mainostasi ja suorittavat sovelluksen sisäisiä toimia, kuten oston, tilin hankinnan tai jonkin muun tapahtuman.

Seurannan tila

Konversiot-taulukossa näkyvä konversioseurannan tila voi olla jokin seuraavista:

• Vahvistamaton: Emme ole vahvistaneet konversiokoodinpätkäsi toimintaa. Tämä kestää muutaman tunnin. Jos aikaa on kulunut yli 24 tuntia, varmista, että sovelluksesi on päivitetty oikein koodinpätkää käyttämällä.
  • Ei viimeaikaisia konversioita: Olemme vahvistaneet konversiokoodinpätkäsi toiminnan, mutta AdMob ei ole tallentanut viimeisen seitsemän päivän aikana yhtään konversiota. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, ettei sinulla ole konversiotapahtumaan johtavia mainoksia käynnissä. Varmista, että kaikki kampanjasi ovat käynnissä ja että mainoksiasi napauttavat käyttäjät voivat toimia haluamallasi tavalla (esim. ladata sovelluksesi).
  • Konversiot tallennetaan: Olemme vahvistaneet konversiokoodinpätkäsi toiminnan ja AdMob on tallentanut konversioita viimeisen seitsemän päivän ajalta.
  • Tagi ei ole aktiivinen: Emme voi enää vahvistaa konversiokoodinpätkäsi toimintaa eikä AdMob ole tallentanut viimeisen seitsemän päivän aikana yhtään konversiota. Saat lisätietoja, kun viet hiiren osoittimen seurantatilan vieressä olevan puhekuplakuvakkeen (lisätietoja) päälle. Näet päivämäärän, jolloin vahvistimme konversiokoodinpätkäsi viimeksi, sekä mahdollisten konversioiden viimeisen tallennuspäivämäärän.
    • Jos emme ole koskaan tallentaneet konversioita, on mahdollista, että koodinpätkä on lisätty väärin tai et ole koskaan saanut liikennettä konversioon liitetyistä mainoksistasi.
    • Jos olemme tallentaneet konversioita aiemmin ja tallennus on päättynyt, sovelluksessasi tai mainoskampanjoissasi on saattanut tapahtua muutoksia.
  • Poistettu: Tämä konversiotapahtuma on poistettu. Voit lisätä sen uudelleen tilillesi klikkaamalla konversiotapahtuman nimen vieressä olevan Tila-sarakkeen punaista X-merkkiä ja valitsemalla sitten Käytössä.

Tila

Konversiot-taulukossa näkyvä konversioseurannan tila voi olla jokin seuraavista:

• Käytössä: Tämä konversiotapahtuma on käytössä. Voit poistaa sen tililtäsi klikkaamalla konversiotapahtuman nimen lähellä olevasta Tila-sarakkeesta vihreää O-merkkiä ja valitsemalla sitten Poistettu.
  • Poistettu: Tämä konversiotapahtuma on poistettu. Voit lisätä sen uudelleen tilillesi klikkaamalla konversiotapahtuman nimen vieressä olevan Tila-sarakkeen punaista X-merkkiä ja valitsemalla sitten Käytössä.