Melding

Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Over conversiemeting (bèta)

Opmerking: Deze functie is momenteel als bètaversie beschikbaar voor een beperkte groep uitgevers.

Als u AdMob-campagnes op basis van kosten per installatie (CPI) gebruikt om mobiele apps te promoten, kunt u conversiemeting gebruiken om te achterhalen hoe effectief uw advertenties tot app-installaties leiden. Met deze informatie kunt u gerichter investeren in de campagnes en advertenties die het meest opleveren, waardoor u mogelijk het rendement op uw investering (ROI) kunt verhogen.

Met conversiemeting kan AdMob uw campagnes ook effectiever optimaliseren.

Wat is conversiemeting?

Met conversiemeting krijgt u inzicht in wat er gebeurt nadat een app-gebruiker interactie met uw campagneadvertenties heeft gehad. Een conversie is een actie die u als waardevol heeft gedefinieerd (zoals uw app installeren) en die een gebruiker afrondt.

U kunt app-installatiegegevens importeren in uw AdMob-account. Zo kunt u uw CPI-campagnes bijhouden en kan AdMob uw campagne effectiever optimaliseren.

Vind meer informatie over hoe u conversiemeting instelt in uw AdMob-account.

App-installatieconversies meten

U kunt in AdMob een conversiegebeurtenis voor app-installaties maken. De tabel Conversies bevat een lijst van de app-installatieconversies die u in AdMob en Google Ads heeft gemaakt. Aan de hand hiervan kunt u nagaan welke campagnes en advertenties voor omzet zorgen.

De tabel Conversie bevat de volgende gegevens:

• Status: geeft aan of uw conversiegebeurtenis actief of inactief is.
  • Conversieactie: de naam van uw conversiegebeurtenis als AdMob-conversieactie.
  • Conversiebron: geeft aan waar de conversiegebeurtenis heeft plaatsgevonden, zoals een mobiele app die is gedownload vanuit Google Play.
  • Actieoptimalisatie: geeft aan hoe de conversieactie in campagnes wordt gebruikt:
    • Primaire conversieacties worden gebruikt om campagnes te optimaliseren en worden opgenomen in uw rapporten. U kunt één primaire conversieactie per app hebben.
    • Secundaire conversieacties worden alleen gebruikt voor rapportage.
  • Alle conversies: het totale aantal conversies dat AdMob meet voor elke conversieactie.

Mogelijkheden en limieten voor conversiemeting

Voor Android- en iOS-ondersteuning

Als u een campagne uitvoert die mobiele Android- of iOS-apps promoot, kunt u conversiemeting instellen om na te gaan hoe effectief uw advertenties tot installaties leiden. Conversiemeting ondersteunt zowel Android (via Google Play, Google Analytics 4-property's en app-analyse van derden) als iOS (via Google Analytics 4-property's en app-analyse van derden).

Voor CPI-campagnes die Android-apps promoten, kunt u Android-conversiegebeurtenissen gebruiken voor meting. Leer hoe u conversiegebeurtenissen instelt met Google Analytics. iOS-app-installaties kunnen worden gemeten voor bemiddelde advertentiecampagnes die uw iOS-app promoten.

Voor niet-app-installatieconversies

Op dit moment kunnen in AdMob alleen gebeurtenissen voor app-installaties vanuit Google Analytics 4-property's worden ingesteld. Als u andere conversietypen, zoals in-app gebeurtenissen (aankopen, afgeronde levels, enzovoort) of webconversies wilt meten, gebruikt en beheert u deze typen rechtstreeks in Google Ads.

Inzicht in de status van conversiegebeurtenissen

De status van uw conversiegebeurtenis bepaalt of de gebeurtenis actief of inactief is. Als u een conversiegebeurtenis wilt verwijderen, moet u de status wijzigen.

Status Wat dit betekent
Deze conversiegebeurtenis is actief en kan worden gebruikt om conversies voor een campagne te meten. Als u een conversiegebeurtenis wilt verwijderen, wijzigt u de status.
De conversiegebeurtenis is niet actief en meet voor geen enkele campagne conversies. Wijzig de status om de conversiegebeurtenis opnieuw te meten.