Campagnes

Over 'Conversies bijhouden'

U kunt geen conversies meer maken in AdMob. In de tabel Conversies ziet u nog wel een niet-bewerkbare lijst met conversies die u in AdMob en Google Ads heeft gemaakt.

Vanaf nu moeten alle conversies in Google Ads worden gemaakt en met de Firebase-SDK worden bijgehouden. Als u voor het eerst 'Conversies bijhouden' instelt in Google Ads, volgt u de instructies voor het bijhouden van conversies met Firebase.

De tabel Conversies bevat een niet-bewerkbare lijst van de conversies die u in AdMob en Google Ads heeft gemaakt. Aan de hand hiervan kunt u nagaan welke campagnes en advertenties voor omzet zorgen. Deze informatie maakt het mogelijk gerichter te investeren in de campagnes en advertenties die het meest opleveren, waardoor u wellicht het rendement op uw investering (ROI) kunt verhogen.

Als u nieuwe conversies wilt maken of uw bestaande conversies wilt beheren, gaat u naar uw Google Ads-account. Meer informatie over conversies voor mobiele apps vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Conversietypen

Er zijn verschillende typen conversies voor Android en iOS die mogelijk worden weergegeven in de tabel Conversies. Vouw een van de onderstaande gedeelten uit voor meer informatie over een bepaald type:

Conversietypen voor Android-apps

In AdMob kunt u op drie manieren conversies bijhouden voor Android-apps:

• Met App-installaties (via Google Play) houdt u bij wanneer klanten die op uw advertentie hebben geklikt, uw app downloaden via de Google Play Store. Conversies worden automatisch bijgehouden via Google Play en u hoeft geen trackingsegment toe te voegen aan uw app-code.
  • Met App-installaties (eerste keer geopend) houdt u bij wanneer gebruikers die op uw advertentie hebben geklikt, uw app voor het eerst openen na de installatie. U kunt deze optie gebruiken als u installaties van apps van andere bronnen dan Google Play wilt bijhouden of als u trackingoplossingen van derden gebruikt. Gebruik deze optie in aanvulling op 'App-installaties (via Google Play)' om een vollediger beeld te krijgen van hoe uw advertenties klanten overhalen uw app te installeren en deze vervolgens te openen.
  • Met In-app-acties houdt u bij wanneer gebruikers op uw advertentie klikken en vervolgens een in-app-actie uitvoeren, zoals een aankoop, een aanmelding voor een account of een andere transactie.
Conversietypen voor iOS-apps

In AdMob kunt u op twee manieren conversies bijhouden voor iOS-apps:

• Met App-installaties (eerste keer geopend) houdt u bij wanneer gebruikers die op uw advertentie hebben geklikt, uw app voor het eerst openen na de installatie. Gebruik deze optie om een beeld te krijgen van hoe uw advertenties klanten overhalen uw iOS-apps te installeren en deze vervolgens te openen.
  • Met In-app-acties houdt u bij wanneer gebruikers op uw advertentie klikken en vervolgens een in-app-actie uitvoeren, zoals een aankoop, een aanmelding voor een account of een andere transactie.

Trackingstatus

De conversies in de tabel Conversies kunnen een van de volgende trackingstatussen hebben:

• Niet geverifieerd: We hebben nog niet geverifieerd of uw conversiecodefragment actief is. Dit duurt enkele uren. Als het meer dan 24 uur geleden is, controleert u of uw app correct is geüpdatet met het codefragment.
  • Geen recente conversies: We hebben geverifieerd dat uw conversiecodefragment actief is, maar AdMob heeft in de afgelopen zeven dagen geen conversies geregistreerd. Dit komt waarschijnlijk omdat u geen advertenties heeft die de conversieactie activeren. Zorg ervoor dat al uw campagnes worden uitgevoerd en dat gebruikers die op uw advertenties tikken, de actie kunnen uitvoeren (bijvoorbeeld uw app downloaden).
  • Conversies vastleggen: We hebben geverifieerd dat uw conversiecodefragment actief is en AdMob heeft in de afgelopen zeven dagen conversies geregistreerd.
  • Tag inactief: We kunnen niet langer verifiëren of uw conversiecodefragment actief is en AdMob heeft in de afgelopen zeven dagen geen conversies geregistreerd. Voor meer informatie plaatst u de muisaanwijzer op het tekstballonpictogram (meer informatie) naast de status voor het bijhouden van conversies. U ziet de datum waarop we uw conversiecodefragment het laatst hebben geverifieerd, evenals de laatste datum waarop er conversies zijn geregistreerd (als dit ooit is gebeurd).
    • Als er nooit conversies zijn geregistreerd, is het mogelijk dat het fragment niet correct is geïmplementeerd of dat u nooit verkeer heeft ontvangen voor de advertenties waaraan de conversie is gekoppeld.
    • Als we eerder conversies hebben geregistreerd, maar ze nu zijn gestopt, kan er iets zijn gewijzigd in uw app of advertentiecampagnes.
  • Verwijderd: Deze conversieactie is verwijderd. U kunt de actie weer toevoegen aan uw account door in de kolom Status naast de naam van de conversieactie op de rode 'X' te klikken en vervolgens Ingeschakeld te selecteren.

Status

De conversies in de tabel Conversies kunnen een van de volgende statussen hebben:

• Ingeschakeld: Deze conversieactie is actief. U kunt de actie uit uw account verwijderen door in de kolom Status naast de naam van de conversieactie op de groene 'O' te klikken en vervolgens Verwijderd te selecteren.
  • Verwijderd: Deze conversieactie is verwijderd. U kunt de actie weer toevoegen aan uw account door in de kolom Status naast de naam van de conversieactie op de rode 'X' te klikken en vervolgens Ingeschakeld te selecteren.