På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Ogiltig aktivitet: avstängt konto

Utöver att vi bevakar konton för att upptäcka policyöverträdelser analyserar vi också alla klick och exponeringar för att identifiera användningsmönster som på konstgjord väg kan driva upp annonsörers kostnader eller utgivares intäkter.

Om vi avgör att det finns ogiltig trafik i ditt konto kan vi stänga av det och återbetala alla kontointäkter som är kopplade till överträdelser (inklusive Googles del) till berörda annonsörer där det är lämpligt och möjligt.

Medan kontot är avstängt har du möjlighet att undersöka källorna till den ogiltiga trafiken, identifiera och blockera misstänkt trafik och vidta åtgärder för att försäkra dig om att trafiken är giltig. Avstängningar kan inte överklagas.

Vi rekommenderar att du använder Google Analytics för Firebase för att bättre kunna tolka, bevaka och utvärdera trafiken till din app. Det kan också hjälpa dig att hitta källor till ogiltig trafik. Mer information finns i Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.

Obs! Om vi påträffar andra problem i ditt AdMob-konto under den tillfälliga avstängningen kan vi komma att inaktivera kontot permanent redan innan perioden löper ut. Om den ogiltiga trafiken fortsätter efter att kontot har återaktiverats och bidrar till olönsam trafik för annonsörerna i vårt ekosystem kan vi välja att begränsa eller inaktivera annonsvisningen, tillfälligt stänga av ditt konto på nytt eller inaktivera kontot permanent för att skydda våra annonsörer och användare.

Nedan har vi samlat de vanligaste anledningarna till att utgivares konton stängs av på grund av ogiltig trafik. Observera att detta bara är de vanligaste orsakerna, inte är en fullständig lista.

Vanliga orsaker till att AdMob-konton stängs av på grund av ogiltig aktivitet

Du klickar på annonser i din egen app
  • Utgivare får inte klicka på sina egna annonser eller använda några metoder, inte heller manuella, för att på konstgjord väg öka antalet exponeringar och/eller klick. Det är inte tillåtet att testa sina egna annonser genom att klicka på dem.
  • Använd gärna testannonser (för Android eller iOS) så att du undviker att generera ogiltiga klick.
En eller flera användare klickar upprepade gånger på annonser i din app
  • Utgivare får inte vare sig med automatiska eller manuella medel på konstgjord väg öka antalet exponeringar eller klick på annonserna.
  • Utgivare får inte be andra att klicka på deras annonser. Detta inbegriper att be användare stödja din app, erbjuda kompensation till användare för att klicka på dina annonser och utlova att samla in pengar till tredje part i utbyte mot sådan aktivitet.
Vilseledande annonsplacering för att generera oavsiktliga klick
  • Utgivare får inte på något sätt uppmana användare att klicka på annonser på Google. Detta innefattar men är inte begränsat till att placera annonser för nära klickbara element i appen, visa annonser på ett sätt som hindrar användare från att se appens primära innehåll och funktioner samt modifiera annonsstorleken så att den inte följer standarden eller blir osynlig eller svår att se för användarna.
  • Läs vår implementeringsguide.

Resurser

Kontaktformulär