På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rekommenderad implementering av mellansidesannonser

Mellan sidinnehåll, nivåer eller banor

Om din app är ett spel med olika nivåer eller banor kan du lägga in mellansidesannonser mellan en eller flera av dessa. Ett avbrott mellan nivåerna är en naturlig paus för användaren och ger tid till en ordentlig titt på annonsen. Om din app är inte ett spel, men har många sidor eller avsnitt, kan du överväga att placera en mellansidesannons efter ett visst antal skärmar eller användaråtgärder. Undvik att placera en mellansidesannons varje gång användaren gör något.

Klicka för att se ett exempel

Ad Mob-gränssnittet visar en rekommenderad mellansidesannons.

Vi rekommenderar att mellansidesannonser visas före paussidan och inte efter den. Paussidor kräver ofta att användaren klickar på Nästa (eller motsvarande). Annonser mellan nivåer och efter knappen Nästa kan vara förvånande. Vi rekommenderar starkt att mellansidesannonser mellan nivåer eller banor visas innan knappar som Fortsätt eller Nästa nivå. Detta kan minska antalet oavsiktliga annonsklick från användare som av misstag klickar på annonsen istället för Nästa.

Om en app uppmuntrar användaren att klicka ofta och/eller upprepade gånger rekommenderar vi att en fördröjning läggs in i slutet av en nivå och innan mellansidesannonsen visas. Fördröjningen kan vara i form av en inläsningskärm eller vänligen vänta-skärm, eller förloppsindikatorn. Då har användarna chansen att sluta klicka på skärmen och noga överväga vad som dyker upp härnäst, vilket kan bidra till att minska antalet oavsiktliga klick. Klicka för att se ett exempel

Ad Mob-gränssnittet visar en rekommenderad mellansidesannons.

Planera för eventuell fördröjning av annonsen

Fördröjningar och latens i operatörens nätverk kan påverka visningen av mellansidesannonsen i din mobilapp. Detta kan göra att annonsen visas för användaren när det inte är meningen eller mindre lämpligt. Fundera över vad användaren kan göra under den tidsperiod då du förväntar dig att mellansidesannonsen ska visas. Överväg att läsa in mellansidesannonser i förväg för att undvika fördröjning när du visar dem för användaren. Se AdMobs utvecklarriktlinjer för mellansidesannonser för appar utvecklade för Androidoch iOS för mer information om att läsa in dina mellansidesannonser i förväg.