Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Kelpaamaton toiminta: käytöstä poistettu tili

Googlen, mainostajien ja julkaisijoiden välinen suhde perustuu luottamukseen. Mainostajat luottavat mainosten sijoittelun osuvuuteen, raporttitilastoihin sekä mainosten saamien napsautusten laatuun. Julkaisijat puolestaan luottavat mainostajien osallistumiseen, osuviin mainoksiin, jotka luovat hyvän kokemuksen käyttäjille, sekä tarkkaan ja luotettavaan tulonlähteeseen, joka vaikuttaa julkaisijoiden sovellusten ja liiketoiminnan menestymiseen. Suhtaudumme tähän luottamukseen vakavasti ja tiedämme sen olevan ehdottoman tärkeää Googlen mainontaverkostojen toiminnan kannalta.

Google suhtautuu kelpaamattomaan toimintaan erittäin vakavasti. Analysoimme kaikki klikkaukset ja impressiot ja selvitämme, yritetäänkö niillä kasvattaa mainostajan kustannuksia tai julkaisijan tuloja keinotekoisesti. Jos tulemme siihen tulokseen, että AdMob-tili saattaa olla riski mainostajillemme, saatamme poistaa tilin käytöstä mainosjärjestelmämme suojaamiseksi. Liikenteen laatutiimi pidättää oikeuden poistaa mainokset käytöstä AdMob-tililläsi milloin tahansa.

Ymmärrämme, että sinulla on kysymyksiä, jotka koskevat tiliäsi sekä toimia, joiden avulla olemme pyrkineet turvaamaan mainosjärjestelmämme. Seuraavassa on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Miksi tilini poistettiin käytöstä?

Emme voi antaa julkaisijoille tietoa tilin toiminnasta, sillä haluamme pitää havaitsemisjärjestelmämme salaisina. Tämä koskee kaikkia sovelluksia, käyttäjiä ja kolmannen osapuolen palveluita.

Google suhtautuu kelpaamattomaan toimintaan erittäin vakavasti. Analysoimme kaikki klikkaukset ja impressiot ja selvitämme, yritetäänkö niillä kasvattaa mainostajan kustannuksia tai julkaisijan tuloja keinotekoisesti. Jos tulemme siihen tulokseen, että AdMob-tili saattaa olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainostajiemme suojaamiseksi.

Saat lisätietoja tavallisimmista tilin käytöstä poistamisen syistä tutustumalla tilin sulkemisen yleisimpiin syihin.

Kuten käyttöehdoissamme ilmoitetaan, Google arvioi oman harkintansa mukaisesti, milloin on kyse kelpaamattomasta toiminnasta.

Voidaanko kelpaamattoman toiminnan vuoksi käytöstä poistettu tilini palauttaa käyttöön?

Lue Googlen mainosliikennelaadusta vastaavan tiimin lähettämä sähköpostiviesti. Jos et ole huomannut viestiä, etsi AdMob-tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen Saapuneet-kansiosta viestejä lähettäjältä adsense-noreply@google.com. Tarkista sähköpostitilisi roskapostisuodattimesta, ettei viestiä ole vahingossa merkitty roskapostiksi.

Autamme sinua mielellämme kaikkien ongelmien ratkaisemisessa. Jos päätös oli mielestäsi virheellinen ja uskot vilpittömästi, ettei kelpaamaton toiminta johdu sinun tai alaistesi toiminnasta tai huolimattomuudesta, voit valittaa tilisi käytöstäpoistosta. Jos pystyt tekemään merkittäviä muutoksia, jotka ratkaisevat kelpaamattomaan toimintaan liittyvät ongelmat ja joiden myötä tilisi on taas käytäntöjen mukainen, kerro suunnitelmistasi valituslomakkeella.

Ota meihin yhteyttä vain valituslomakkeella.

Pyrimme vastaamaan valitukseesi mahdollisimman nopeasti ja tekemään tarvittavat toimet. Emme kuitenkaan voi taata, että tilisi palautetaan käyttöön.

Kun olemme tehneet valitusta koskevan päätöksen, muita samaa asiaa koskevia valituksia ei ehkä käsitellä emmekä välttämättä ota sinuun enää yhteyttä.

Voitteko antaa vinkkejä kelpaamatonta toimintaa koskevan valituksen tekemiseen?
  1. Tutustu tilin sulkemisen yleisimpiin syihin. Mieti, koskeeko jokin niistä omaa tiliäsi ja sen sisältöä. Ovatko ystäväsi klikanneet mainoksiasi liian monta kertaa? Oletko ostanut liikennettä, joka on äkillisesti lisännyt kelpaamatonta toimintaa? Voitko tehdä sisältöön tai toimintaan muutoksia, jotka estävät kelpaamattoman toiminnan jatkossa?
  2. Tarkista mainosten toteutus mobiilisovelluksessasi. Mieti, miten käyttäjä tyypillisesti toimii, ja tarkista, voiko mainosten toteutus aiheuttaa tahattomia klikkauksia.
  3. Lisää valituslomakkeeseen sähköpostiosoite, joka on liitetty käytöstä poistettuun AdSense-tiliisi. Näin voimme paikantaa tilisi ja käsitellä valituksesi mahdollisimman nopeasti.
  4. Kerro meille, mitä muutoksia aiot tehdä. Pohdi vielä kerran tilin sulkemisen yleisimpiä syitä. Millaisia järjestelmiä tai toimintoja olet ottanut käyttöön estääksesi kelpaamattoman toiminnan jatkossa? Kerro esimerkiksi, jos olet muuttanut mainosten sijoittelua, arvioinut liikenteen lähteitä tai palkannut testaajia, jotta sisältö tulee testatuksi kunnolla. Arvostamme rehellisyyttäsi.

Lisätietoja on alkuperäisessä AdMob-blogipostauksessa.

Testasin mainoksiani muussa kuin testitilassa. Miten voin testata mainoksiani turvallisesti?

Oman mainoksen klikkaaminen tai tuloutettujen näyttökertojen keinotekoinen kasvattaminen on AdMob-käytäntöjen vastaista. Käytä kehityksen ja testauksen aikana testimainoksia, jotta et kasvata tulojasi. Jos sinun täytyy hahmontaa näytettävä mainoksesi ennen sen käyttöönottoa, vältä klikkaamasta sitä.

Jos klikkaat omaa mainostasi tai kasvatat tuloutettujen näyttökertojen määrää keinotekoisesti, AdMob-tilisi voidaan jäädyttää. Jos kelpaamaton toiminta jatkuu vielä jäädytysjakson päättymisen jälkeen ja tuottaa edelleen heikkolaatuista liikennettä mainosjärjestelmäämme, saatamme joutua poistamaan tilisi käytöstä.

Alla olevista linkeistä saat lisätietoa AdMob-testimainoksista.

Tilini poistettiin käytöstä ja valitukseni evättiin. Voinko millään keinoin liittyä ohjelmaan uudelleen? Voinko avata uuden tilin?

On ymmärrettävää, että olet huolestunut tiliisi kohdistuneista toimenpiteistä. Nämä toimenpiteet perustuvat asiantuntijatiimimme tekemään tarkkaan tutkimukseen, jossa otetaan huomioon mainostajat, julkaisijat ja käyttäjät. Vaikka saatat pettyä päätökseemme, emme voi ottaa tiliäsi uudelleen mukaan ohjelmaan.

Julkaisijat, joiden tili on kelpaamattoman toiminnan vuoksi poistettu käytöstä, eivät voi enää osallistua AdSense-ohjelmaan. Siksi kyseiset julkaisijat eivät voi avata uusia tilejä.

Google pidättää myös oikeuden poistaa tili käytöstä mistä tahansa syystä, kuten mistä tahansa lähteestä peräisin olevan kelpaamattoman toiminnan vuoksi.

Tilini poistettiin käytöstä, koska sillä oli yhteys toiseen käytöstä poistettuun tiliin. Voinko saada lisätietoja tästä yhteydestä?
Julkaisijoiden tilien välillä havaittuja yhteyksiä koskee sama sääntö kuin kelpaamatonta toimintaa: emme voi antaa julkaisijoille lisätietoja havainnoistamme. Otathan huomioon, että kyseinen varotoimi koskee kaikkia julkaisijoita, sillä sen tarkoituksena on suojata Googlen havaitsemisjärjestelmää. Google pidättää oikeuden poistaa tilin käytöstä mistä tahansa syystä. Jos tulemme siihen tulokseen, että AdSense-tili saattaa olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainosjärjestelmämme suojaamiseksi. Jos haluat päästä mukaan AdSense-ohjelmaan, tee valitus alkuperäisellä, käytöstä poistetulla tilillä.
Maksetaanko minulle silti ansaitsemani tulot?

Kelpaamattoman liikenteen tai julkaisijakäytäntöjen rikkomusten vuoksi käytöstä poistetut julkaisijat voivat olla oikeutettuja saamaan loppumaksun siitä osasta tuloja, joka on katsottu hyväksyttäväksi. Kun tili on poistettu käytöstä, maksut jäädytetään 30 päivän ajaksi, jotta mahdollisen loppumaksun suuruus voidaan laskea. Tämän 30 päivän ajanjakson jälkeen voit tarkistaa mahdollisen jäljellä olevan hyväksyttävän saldosi osoitteesta http://www.google.com/adsense ja järjestää sen maksamisen. Loppusaldostasi tehdyt vähennykset, jotka johtuvat kelpaamattomasta liikenteestä tai julkaisijakäytäntöjen rikkomuksista, hyvitetään mahdollisuuksien mukaan niille mainostajille, joita asia koskee.

Sain juuri PIN-koodini. Mitä sillä pitäisi tehdä?

Voit jättää PIN-koodin huomiotta, sillä julkaisijoille, joiden tili on poistettu käytöstä kelpaamattoman toiminnan vuoksi, ei enää suoriteta maksuja. Palautamme tarvittaessa tulosi mainostajille, joihin kelpaamaton toiminta on vaikuttanut.

Jos joku sukulaisistani luo AdMob-tilin, poistetaanko myös hänen tilinsä käytöstä?

Jos tulemme siihen tulokseen, että sinulle sukua olevan julkaisijan tili saattaa olla riski Google Ads ‑mainostajille, saatamme poistaa tilin käytöstä mainosjärjestelmämme suojaamiseksi.

Lähetetäänkö minulle silti verolomakkeet saamistani maksuista?

Jos olet aikaisemmin saanut meiltä maksusuorituksia, saat meiltä edelleen tarvittaessa verolomakkeen. Lisätietoja siitä, saatko lomakkeen 1099 vai 1042-S, on ohjekeskuksen verolomakkeita käsittelevässä artikkelissa.

Tilini palautettiin käyttöön. Miksi mainokset eivät näy sivustoillani, sovelluksissani tai videoissani?

AdSense-tilisi käyttöönoton jälkeen voi kestää 48 tuntia ennen kuin kaikki palvelimemme saavat tiedon muutoksesta ja mainokset alkavat näkyä uudelleen. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestä.

Jos olet YouTube-julkaisija, sinun on ehkä liitettävä YouTube-tilisi AdSense-tiliisi uudelleen.

Jos sinulla on muita kelpaamatonta toimintaa koskevia kysymyksiä, lue ohjekeskuksen artikkeli kelpaamattomasta toiminnasta.