Kampanjat

Kampanjoiden hoitaminen

Jotta kampanjoidesi mainoksia voidaan varmasti näyttää, tarkista, että AdMob-tiliisi liitetyn Google Ads -tilin laskutustiedot ovat ajan tasalla.

Kun kampanja luodaan ja sille asetetaan tietty tavoite, kuten klikkausten tai impressioiden määrä tai prosenttiosuus impressioista, mainospalvelin pyrkii näyttämään mainoksia tavalla, joka parhaiten tukee tavoitteen täyttymistä.

Voit katsoa ja hoitaa nykyisiä kampanjoitasi klikkaamalla Kampanjat-välilehteä. Pidä silmällä kampanjoidesi tietoja, jotta voit varmistaa, että saavutat kampanjoiden tavoitteet.

Kampanjan tila

Kunkin sovelluksen Kampanjat-välilehden Tila-sarakkeessa näkyy, ovatko kampanjasi aktiivisia. Kun tarkistat tilin ilmoitukset ja ylätason tilastot, tarkista Tila-sarakkeesta, toimivatko kampanjat odotetulla tavalla. Ratkaise sitten mahdolliset kampanjan toimintaan vaikuttavat ongelmat.

Näin löydät kampanjan tilan

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse Kampanjat.
  3. Tilat näkyvät Tila-sarakkeessa.

Kampanjan eri tilojen merkitys

Alla olevassa taulukossa esitellään kampanjan tilat ja niiden merkitykset.

Tila Merkitys
Green circle icon Tämä kampanja on aktiivinen ja mainoksia voidaan näyttää.
Tämä kampanja ei ole aktiivinen, koska olet keskeyttänyt sen. Kun kampanja on keskeytetty, mainoksia ei näytetä eikä uusia klikkauksia kerry, ennen kuin kampanjaa jatketaan.
Tämä kampanja ei ole aktiivinen, koska olet poistanut sen. Kun kampanja on poistettu, mainoksia ei näytetä eikä uusia klikkauksia kerry, ennen kuin kampanja otetaan uudelleen käyttöön.
Gray circle icon Tämä kampanja ei ole aktiivinen jommastakummasta seuraavista syistä:
  • Kampanjan alkamispäivä on tulevaisuudessa.
  • Kampanjan päättymispäivä on jo mennyt.
Kampanja on vanhentunut, koska kampanja ei ole ollut aktiivisena yli 18 kuukauteen. Vanhentuneet kampanjat voi ainoastaan poistaa.
Red exclamation point icon Tämä kampanja ei ole aktiivinen, ja siinä on ratkaisua odottava ongelma. Ongelma voi olla jokin seuraavista:
  • Kampanjassa ei ole mainosyksiköitä.
  • Kampanjassa ei ole mainoksia.
  • Kampanjassa on hylättyjä mainoksia. Kampanjan mainosten on oltava Googlen alustakäytäntöjen mukaisia. Lisätietoja

Voit lajitella kampanjat tilan mukaan klikkaamalla Tila-sarakkeen otsikkoa.

Kampanjan tilan muuttaminen

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse Kampanjat.
  3. Valitse sen kampanjan vieressä oleva valintaruutu, jonka tilan haluat muuttaa.
  4. Klikkaa Muuta tilaa, niin voit valita jonkin seuraavista kampanjatiloista:
    • Ota käyttöön: Tämä tila käynnistää kampanjan.
    • Keskeytä: Tämä tila keskeyttää kampanjan.
    • Poista: Tämä tila poistaa kampanjan tililtäsi.

Kampanjan edistyminen

Elinkaaren aikainen edistyminen ‑sarakkeesta näet, miten kampanjan tavoitteen saavuttaminen edistyy. Elinkaaren aikaista edistymistä mittaavista palkeista voit saada lisää tietoa kunkin kampanjan edistymisestä. Tiedot päivitetään kerran tunnissa.

Välitetyn mainoksen tavoitetyyppiä käytettäessä voit katsoa Elinkaaren aikainen edistyminen ‑sarakkeesta, onko mainoksesi järjestetty välitystä varten käyttämällä manuaalista todellisen tuhannen näyttökerran hintaa vai onko ne optimoitu jälkitäyttöä varten.

Kampanjanhallintaan liittyvät usein kysytyt kysymykset

Miksi kampanja ei etene suunnitellulla tavalla?

• Muut kampanjat saattavat olla etusijalla priorisoinnissa, jolloin ne vievät osan niistä impressiosta, jotka kampanja muuten saisi.
  • Impressiomäärä ei ehkä ylipäätään riitä kampanjan tavoitteen saavuttamiseen.
  • Liikennettä on arkipäivisin yleensä vähemmän kuin viikonloppuisin.

Mitä voin tehdä, jos kampanja ei etene aikataulussa?

• Tutustu sovelluksen liikenteen kehittymiseen ajan mittaan ja tarkista, esiintyykö siinä toistuvia malleja. Jos sovellukset ovat suosittuja viikonloppuisin, lisääntyvä viikonloppuliikenne saattaa auttaa saavuttamaan tavoitteen, vaikka siitä jäätäisiin jälkeen arkipäivien vähäisen liikenteen vuoksi.
  • Varmista, että kampanja voi näyttää mainoksia. Kampanja, joka ei sisällä tietylle alustalle sopivia mainoksia, ei tietenkään voi näyttää niitä. Esimerkki: Kohdistettava laite on Android, mutta kampanjaan on ladattu vain mainoksia, joita voidaan näyttää iOS-laitteilla.

Jos on todennäköistä, että kampanja ei saavuta tavoitetta, harkitse seuraavia toimia.

• Keskustele mainostajan kanssa. Harkitkaa yhdessä, voitteko laajentaa kampanjan kohdistusta tai pidentää kampanjan kestoa.
  • Tarkista muut kampanjat, jotka saattavat kilpailla impressioista, ja varmista, että niiden CPM- tai CPC-arvo on sopiva. Muuta sitä tarvittaessa.
  • Jos kampanja on erittäin tärkeä, sinun kannattaa pyrkiä kasvattamaan sen CPM- tai CPC-arvoja. Näin voit kompensoida sitä, että kampanja edistyy hitaasti.

Milloin kampanjani alkavat näyttää mainoksia?

Kun mainosyksikkö lähettää mainospyynnön, AdMob tarkistaa kampanjasi tavoitteiden ja impressioennusteiden perusteella, onko kampanjoissasi pyyntöä vastaavia mainoksia. Jos mainosta ei näytetä yhdestäkään kampanjastasi, mainospyyntö siirtyy välityspinosi verkostoihin.

Kun luot uuden kampanjan, AdMob optimoi sen kampanjatavoitteidesi ja määrittämäsi tuhannen näyttökerran hinnan perusteella. Optimointi tehdään, jotta saisit mahdollisimman paljon tuottoa sekä arvokkaita klikkauksia ja näyttökertoja mainoksillesi. Määrittämällä tarkat kampanjatavoitteet voit varmistaa, että kampanjasi optimoidaan tarkasti tavoitteitasi tukevalla tavalla.

Jotta kampanjoidesi mainoksia voidaan varmasti näyttää, tarkista, että AdMob-tiliisi liitetyn Google Ads -tilin laskutustiedot ovat ajan tasalla.