Campagnes

Beeldadvertenties

Beeldadvertenties zijn advertenties die met een afbeelding worden weergegeven. Gebruik beeldadvertenties om de aandacht van mensen te trekken wanneer ze uw app gebruiken. Met beeldadvertenties kunt u klanten overhalen een app te gebruiken of een website te bezoeken, via een combinatie van afbeeldingen en tekst.

U kunt beeldadvertenties maken in tal van formaten. Ze worden weergegeven in een aantal vooraf goedgekeurde formaten, die in pixels worden gemeten. Als u een beeldadvertentie wilt maken, heeft u een afbeeldingsbestand nodig met het juiste formaat en de juiste indeling. De vereisten voor formaat en indeling zijn afhankelijk van waar u uw advertentie wilt weergeven.

Advertenties moeten voldoen aan het AdMob-beleid.

Velden voor beeldadvertenties

Een app promoten
  • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
  • App/website: klik op de knop App, als deze nog niet is geselecteerd.
  • App: gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
  • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
  • Afbeelding uploaden: upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.
Een website promoten
  • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
  • App/website: klik op de knop Website, als deze nog niet is geselecteerd.
  • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
  • Afbeelding uploaden: upload vanaf uw computer een afbeeldingsbestand dat u als advertentiemateriaal wilt gebruiken.

Ondersteunde formaten en indelingen voor beeldadvertenties

Bekijk de volgende lijst met vereisten om ervoor te zorgen dat uw beeldadvertenties de juiste grootte hebben.

Bestandstype
  • .JPG
  • .PNG
  • .GIF
Bestandsgrootte 150 KB of kleiner
Afbeeldingsformaat

An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads. U kunt afbeeldingen van dubbele grootte uploaden (bijvoorbeeld een afbeelding van 640 x 100 pixels voor een advertentieruimte van 320 x 50 pixels) voor apparaten met een HD-display. Wanneer uw advertentie wordt weergegeven, wordt de afbeelding automatisch aangepast op basis van de pixeldichtheid van het apparaat.

• 320 x 50: leaderboard voor mobiel An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 480 x 32: banner voor mobiel (liggend) An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 320 x 100: grote banner voor mobiel An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 468 x 60: banner An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 728 x 90: leaderboard An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 300 x 250: inline rechthoek An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 320 x 480: interstitial voor smartphones (staand) An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 480 x 320: interstitial voor smartphones (liggend) An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 768 x 1024: interstitial voor tablets (staand) An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
  • 1024 x 768: interstitial voor tablets (landschap) An icon that indicates HD or high-definition resolution for images intended for use in mobile ads.
Voorbeeld van afbeeldingsformaat

728 x 90: leaderboard

468 x 60: banner

320 x 50: leaderboard voor mobiel

300 x 250: inline rechthoek

Raadpleeg het Google Ads-beleid ten aanzien van beeldadvertenties voor meer informatie.