Campagnes

Tekstadvertenties

Alle online advertenties zijn in principe klikbare berichten die bedoeld zijn om klanten naar een website te leiden.

Een tekstadvertentie, de eenvoudigste versie van een klikbaar bericht, bestaat uit drie componenten: een bestemmings-URL, een koptekst en een beschrijving. Laten we eens naar de componenten in onderstaand voorbeeld kijken:

Adverteren met Google Kop
Wilt u snel resultaat? Beschrijving
Maak nu een advertentiecampagne

Tekstadvertenties in AdMob moeten voldoen aan de volgende lengtevereisten:

Voorbeeldadvertentie Max. lengte
(meeste talen)
Max. lengte
(double-byte-talen*)
Kop: Voorbeeld-app 25 tekens 12 tekens
Advertentietekst (regel 1): Zomeruitverkoop 35 tekens 17 tekens
Advertentietekst (regel 2): Bespaar 15% 35 tekens 17 tekens

Advertenties moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.

Velden voor tekstadvertenties

Een app promoten
  • Advertentienaam: geef een naam op voor de advertentie (maximaal 25 tekens).
  • App/website: klik op de knop App, als deze nog niet is geselecteerd.
  • App: gebruik het zoekvak om de app te vinden die u met de advertentie wilt promoten.
  • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
  • Kop: geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
  • Advertentietekst: geef een beschrijving op voor de app die wordt gepromoot (maximaal 35 tekens).
Een website promoten
  • App/website: klik op de knop Website, als deze nog niet is geselecteerd.
  • Zichtbare URL: het websiteadres dat in deze advertentie wordt weergegeven. Deze URL is zichtbaar in de advertentie.
  • Bestemmings-URL: geef de URL op waarnaar AdMob gebruikers doorstuurt wanneer ze op de advertentie klikken. Deze URL is niet zichtbaar in de advertentie.
  • Kop: geef het bericht op dat u aan gebruikers wilt tonen (maximaal 25 tekens).
  • Advertentietekst: geef een beschrijving op voor de app die wordt gepromoot (maximaal 35 tekens).

Speciale tekens in advertenties

U kunt uw advertenties in verschillende ondersteunde talen opstellen. De meeste diakritische tekens, waaronder umlauts, trema's, tildes en cedilles, worden correct in uw advertenties en in de zichtbare URL weergegeven.

Voor talen die gebruikmaken van double-byte-tekens, zoals het Chinees (vereenvoudigd of traditioneel), Japans of Koreaans, geldt dat uw tekstadvertenties op dezelfde manier als in uw account worden weergegeven. Houd er rekening mee dat uw koppen, beschrijvingsregels en zichtbare URL's aan onze tekenlimieten moeten voldoen. We raden u aan een voorbeeld van uw advertenties te bekijken om te controleren of ze correct worden weergegeven.

Meer informatie over het beleid van Google Ads inzake tekenlimieten, zichtbare URL's, bestemmings-URL's en redactionele richtlijnen.