På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Uppskattade kontra slutförda intäkter

Rapporterna i ditt AdMob-konto är avsedda att ge dig uppskattningar om den aktuella aktiviteten i kontot. Dessa uppskattade intäkter slutförs dock inte på kontofliken för resultatrapporter förrän i slutet av månaden när vi justerar eventuella ogiltiga klick. Intäkter från ogiltiga klick eller visningar återbetalas till de berörda annonsörerna. Vi ser till att du får betalt för alla slutförda intäkter, vilket omfattar alla giltiga klick och visningar. Beloppet för de slutförda intäkterna läggs upp i dina betalningar och på fliken Transaktionshistorik.

Avdrag för ogiltiga aktiviteter kan ge en skillnad mellan dina uppskattade intäkter och dina slutförda intäkter. Det här gör vi för att säkerställa att våra annonsörer bara betalar för giltiga klick, vilket i sin tur skyddar vårt annonseringssystem, där också du ingår, på lång sikt.

Vi förbehåller oss rätten att justera en utgivares intäkter i de fall då en annonsör som annonserar i utgivarens mobilapp underlåter att betala. Det kan ske om annonsörerna använder stulna kreditkort eller ställer in sina betalningar. Google arbetar ständigt för att se till att detta händer så sällan som möjligt, så att vi kan upprätthålla en säker miljö för användare, utgivare och annonsörer.

För att kunna upprätthålla integriteten i vårt system som upptäcker ogiltiga aktiviteter och för att förhindra att användare kringgår systemet, kan vi inte tillhandahålla några detaljer om hur mycket som har justerats per dag eller per app. Vi använder oss av dessa skydd mot ogiltig aktivitet för att bibehålla nätverket med AdMob-appar som en säker och användbar miljö för annonsörer, utgivare och användare. Men vi har ändå sammanställt några steg som kan hjälpa dig att identifiera och minska ogiltiga aktiviteter:

• Använd Google Analytics i AdMob för att se om det har skett några förändringar i trafikkällor de senaste 90 dagarna. Håll utkik efter kraftiga ökningar i mängden trafik/hämtningar från okända källor.
  • Läs guiden till implementering. Mellansidesannonser kan leda till ett stort antal ogiltiga klick om de är dåligt implementerade. Läs igenom riktlinjer för mellansidesannons och riktlinjer för bannerannons. Ogiltig aktivitet är ofta ett resultat av dålig annonsimplementering, vilket kan åtgärdas.
  • Rapportera ogiltiga klick på dina annonser till våra specialister på annonstrafikkvalitet via detta formulär för ogiltig aktivitet. Lämna så mycket information som möjligt i rapporten. Den information du anger hjälper vårt trafikkvalitetsteam att undersöka ditt konto. Du kanske inte får ett personligt svar från dem, men en anmärkning läggs till i ditt konto som referens.

Om du vill ha mer information om annonstrafikkvalitet kan du besöka vårt Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.