På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Riktlinjer för mellansidesannonser

Mellansidesannonser är interaktiva annonser som visas för appanvändare. De är utformade för att placeras mellan innehåll och infogas därför bäst vid naturliga övergångspunkter i appen. AdMob-utgivare bör vara noga med hur de placerar mellansidesannonser så att de undviker oavsiktliga klick och så att användarna får en god upplevelse.

Här beskriver vi riktlinjer och rekommenderade metoder för implementering av mellansidesannonser via AdMob. Om du inte följer dessa riktlinjer kan det leda till ogiltig aktivitet och/eller att Google inaktiverar annonsvisning i din app. Du hittar mer information i vårt Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.

AdMob interstitials best practices

Information på Google Developer-webbplatsen

Mer information om mellansidesannonser finns på webbplatsen Google Developers (för Android eller iOS)

Integrera det senaste SDK:et

Det är viktigt att du alltid använder den senaste SDK-versionen (för Android eller iOS) så att du har åtkomst till de senaste annonsformaten, funktionerna och felkorrigeringarna.

Är mellansidesannonser rätt annonsformat för din app?

Mellansidesannonser passar bäst för appar med en linjär användarupplevelse. Appen ska ha en tydlig start- och slutpunkt. Om du har en app som kanske inte uppfyller det kriteriet (till exempel nyttoappar som ficklampor) bör du överväga att använda ett annat AdMob-annonsformat, som bannerannonser.

Tänk på flödet

Tänk noga igenom var du placerar mellansidesannonserna i din app så att de kompletterar det naturliga användningsflödet. Om du överraskar användarna, visar för många annonser eller försvårar appanvändningen kan det ge en dålig användarupplevelse eller leda till fler oavsiktliga klick. I slutänden kan det innebära att användare och annonsörer väljer bort din app. Kom ihåg att annonserna aldrig bör vara i fokus i appen, så kompromissa inte med användarupplevelsen för att placera mellansidesannonser i din app.

Tänk också på att det i vissa mellansidesannonser kan ta upp till fem sekunder innan det visas ett stängningsalternativ. I vissa mellansidesannonser med video som visas från tredje parts budgivningskällor kan det ta upp till 30 sekunder innan stängningsalternativet visas.

Var uppmärksam på ogiltig aktivitet

När du visar mellansidesannonser i helskärmsläge på mobila enheter bör du tänka på att mobilskärmen ofta är mindre jämfört med skärmen på stationära och bärbara datorer. Mellansidesannonser visas i helskärmsläge och kan leda till oavsiktliga klick om de placeras vid fel tidpunkt.

Riktlinjer och rekommenderade metoder för att placera mellansidesannonser

Det finns ett antal frågor att fundera på när du implementerar mellansidesannonser:

• Hur använder användaren min app vid det aktuella tillfället?
  • Kommer mellansidesannonsen att överraska användaren?
  • Är detta rätt tidpunkt för en mellansidesannons?

När du har övervägt dessa frågor bör du även läsa igenom riktlinjerna för rekommenderade implementeringar och otillåtna implementeringar innan du placerar en annonsenhet för mellansidesannonser i din app.