Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Belastinggegevens

Contractentiteit is Google Ireland

Mijn betalingsadres is in Ierland

Uitgevers met een postadres in Ierland zijn waarschijnlijk verplicht Google het Ierse btw-tarief in rekening te brengen als ze in Ierland als btw-plichtig zijn geregistreerd. Alle betalingen worden uitgevoerd door Google Ireland, een bedrijf dat onder de wetgeving van Ierland valt, in overeenstemming met de voorwaarden van uw overeenkomst met Google. Omdat voor de aan u geleverde services verlegging van de btw-heffing geldt, moet btw door de ontvanger, te weten Google Ireland, worden betaald volgens artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EG. Neem voor verdere vragen contact op met uw belastingadviseur.

Als u verplicht bent een factuur te versturen voor btw-teruggave, volgt u de onderstaande instructies. Zorg ervoor dat u daarin alle vereiste gegevens opneemt, anders kunnen we uw factuur niet accepteren,

Vereiste gegevens

Uw factuur moet de volgende gegevens bevatten:

• De factuurdatum
  • Een factuurnummer
  • Uw btw-nummer
  • Het btw-nummer van Google Ireland (IE6388047V)
  • De naam en het adres van de begunstigde, zoals deze worden weergegeven in uw AdMob-account
  • Complete naam en adres van Google Ireland:
    Google Ierland,
    Gordon House,
    Barrow Street,
    Dublin 4,
    Ierland
  • Een beschrijving van de services die de AdMob-uitgever heeft geleverd (bijvoorbeeld: 'services voor advertenties op internet')
  • Datum van betaling (dit is de periode waarin de inkomsten zijn verzameld of de datum waarop de betaling is verstuurd)
  • Het belastbare bedrag (dit is het bedrag van de betaling)
  • Het btw-percentage (het percentage van het land dat is ingesteld in uw AdMob-account)
  • Het te betalen btw-bedrag (het exacte bedrag in euro's op basis van het btw-percentage)
  • Het netto te betalen bedrag (altijd gelijk aan de btw voor het betaalde bedrag)

Uw factuur indienen

Als u alle nodige informatie heeft opgenomen, dient u uw factuur in via het formulier voor het indienen van btw-facturen en erkent u de voorwaarden daarin voor verwerking.

Nadat we uw complete btw-terugbetalingsfactuur hebben gekregen, controleren en verwerken we deze als u een postadres in Ierland heeft. De verwerking van de factuur kan 4 tot 6 weken in beslag nemen.

Mijn betalingsadres is niet in Ierland

In dit geval worden uw betalingen naar u overgemaakt door Google Ireland, een bedrijf dat valt onder de wetgeving van Ierland. Overeenkomstig de voorwaarden in uw overeenkomst met Google, geldt voor de aan u geleverde services verlegging van de BTW-heffing en moet BTW door de ontvanger, te weten Google Ireland, worden betaald volgens artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EC.

Neem voor verdere vragen contact op met uw belastingadviseur.