Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Veelgestelde vragen over AdMob-bemiddeling

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over AdMob-bemiddeling.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Algemeen

Waarom hebben mijn eigen advertenties een laag opvullingspercentage?

AdMob kiest uit het AdMob-netwerk, advertentienetwerken van derden en campagnes met uw eigen advertenties op basis van uw bemiddelingsinstellingen. De eCPM-waarde bepaalt de volgorde van de advertentienetwerken waarvan advertenties worden weergegeven. Advertenties met de hoogste eCPM-waarde worden het eerst weergegeven. Als het AdMob-netwerk of een ander advertentienetwerk een hogere eCPM-waarde heeft met een opvullingspercentage van 100 procent of bijna 100 procent, worden de advertenties uit andere bronnen, waaronder campagnes met eigen advertenties, derhalve minder vaak weergegeven.

Als u meer vertoningen van uw eigen advertenties wilt in uw campagnes met eigen advertenties, kunt u dit als volgt bewerkstelligen:

1. Stel een eCPM-minimum in voor het AdMob-netwerk met een redelijk hoge eCPM-waarde.
  2. Stel een campagne met eigen advertenties in met de op een na hoogste eCPM-waarde.
  3. Stel de eCPM-waarde van het AdMob-netwerk in met de eerstvolgende hoogste eCPM-waarde.

Dit heeft het volgende resultaat: het AdMob-netwerk geeft eerst alleen advertenties weer waarvoor minimaal het eCPM-minimum wordt betaald. In de loop der tijd blijft de eCPM-waarde van het AdMob-netwerk met deze instelling behouden of wordt deze verhoogd, terwijl het opvullingspercentage waarschijnlijk wordt verlaagd. Hierdoor kan de volgende advertentiebron in bemiddeling (in dit geval de campagne met eigen advertenties) advertenties weergeven.

Hoe kan ik het AdMob-netwerk uit bemiddeling verwijderen?
U kunt de (standaard)bemiddelingsgroep van het AdMob-netwerk momenteel niet verwijderen.
Mijn eigen advertenties werken niet
Als u de oude versie van AdMob heeft geüpdatet en uw eigen advertenties niet werken, gebruikt u mogelijk nog verouderde ID's in uw apps. Update uw apps met de nieuwe advertentieblok-ID's, zodat uw eigen advertenties kunnen worden weergegeven.
Hoe werkt het eCPM-minimum voor het AdMob-netwerk?
Wanneer u een eCPM-minimumwaarde voor het AdMob-netwerk instelt, retourneert het AdMob-netwerk alleen advertenties als de eCPM per vertoning hoger is dan de minimumwaarde die u heeft ingesteld. Als de eCPM per vertoning niet aan de minimumwaarde voldoet, wordt niet aan het verzoek voldaan door het AdMob-netwerk en verandert er niets aan de bemiddeling.
Hoe werkt eCPM-minimum tijdens bemiddeling bij andere advertentienetwerken?
Het AdMob-netwerk blijft verzoeken indienen in de volgorde van hoogste eCPM naar laagste eCPM. Het eCPM-minimum is alleen van toepassing op het AdMob-netwerk. Geef voor alle andere advertentienetwerkregelitems een handmatige eCPM op of optimaliseer de advertentienetwerken zodanig dat ze hun eigen eCPM's aanpassen.

Optimalisatie

Welke advertentienetwerken van derden bieden ondersteuning voor optimalisatie?
Hoe haalt AdMob gegevens op van advertentienetwerken van derden?
Dat verschilt per advertentienetwerk. In bepaalde gevallen gebruiken we voor toegang tot de gegevens een API, in andere gevallen passen we screen-scraping toe. Sommige advertentienetwerken staan geen van beide methoden toe en vallen daarom momenteel buiten het kader van deze functie.
Moet ik de SDK updaten om optimalisatie van het advertentienetwerk te kunnen gebruiken?
Nee, maar we raden u altijd aan te updaten naar de nieuwste SDK.
Welke gegevens beoordeelt AdMob om de CPM te bepalen?
AdMob kijkt naar de rapportagegegevens van elk advertentienetwerk voor elk advertentieblok, op basis van het platform en het land (indien beschikbaar). AdMob verzamelt dagelijks gegevens en updatet de bemiddelingsstapel wanneer er nieuwe informatie van het advertentienetwerk beschikbaar is.
Kan ik optimalisatie, handmatige eCPM en eCPM-minimum combineren voor verschillende advertentienetwerken?

Ja, het is mogelijk om verschillende combinaties van optimalisatie, handmatige eCPM en minimums voor het AdMob-netwerk te gebruiken voor verschillende advertentienetwerken in dezelfde bemiddelingsgroep.

Opmerking: Sommige advertentienetwerken bieden mogelijk geen ondersteuning voor optimalisatie. Een minimum instellen kan alleen in het AdMob-netwerk.
Wat gebeurt er als AdMob de eCPM-gegevens niet kan ophalen uit een advertentienetwerk?
Als AdMob de eCPM-gegevens gedurende meer dan zeven dagen niet kan ophalen uit een advertentienetwerk, wordt er in de gebruikersinterface een waarschuwing weergegeven om u op de hoogte te stellen van het probleem. AdMob blijft ondertussen de laatst bekende eCPM voor dat advertentienetwerk gebruiken.
Waarom is de netwerkstatus nog steeds 'Optimalisatie in behandeling'?

Als u optimalisatie aanzet voor een advertentienetwerk van derden in bemiddeling, begint AdMob met de analyse van het verkeer naar uw app om te bepalen wat de beste manier is om de eCPM te optimaliseren. Tijdens deze analyseperiode wordt in de tabel met advertentienetwerken mogelijk de status 'Optimalisatie in behandeling' getoond.

Omdat AdMob de eCPM voortdurend optimaliseert op basis van de meest recente gegevens die beschikbaar zijn, ziet u ook na afronding van de beginanalyse mogelijk af en toe de status Optimalisatie in behandeling. Als er bijvoorbeeld gedurende meerdere weken geen verkeer wordt gegenereerd vanuit een bepaald advertentienetwerk, kan AdMob tot de conclusie komen dat er gegevens van hogere kwaliteit nodig zijn om de eCPM nauwkeurig te berekenen. Wanneer het verkeer vanuit het advertentienetwerk toeneemt en AdMob over betere gegevens beschikt om analyses uit te voeren, wordt optimalisatie weer ingeschakeld.

Als u een eCPM-minimum instelt, is dit waarschijnlijk van invloed op de totale inkomsten die u genereert. Een hoger eCPM-minimum leidt naar verwachting tot een lager opvullingspercentage van een advertentieblok. U moet de plaatsing met eCPM-minimum voor andere advertentienetwerken controleren, zodat de totale opbrengst wordt gemaximaliseerd.