Advertenties beheren

Advertenties zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke advertenties kunt vinden om te beoordelen en te blokkeren.

Ad review center search bar

Filteren of zoeken

Via het zoekvak boven in het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u aangeven welke advertenties u wilt bekijken, bijvoorbeeld op basis van taal, advertentietype, advertentieformaat enz.

De volgende opties zijn beschikbaar om te zoeken naar advertenties:

• Tekst: Zoek naar advertenties met overeenkomende advertentietekst of bestemmings-URL's.

• ID advertentiereactie (NIEUW): Zoek naar advertenties met de advertentiereactie-ID. De advertentiereactie-ID is de waarde in het veld 'responseIdentifier'. Dit is de unieke ID van een advertentiereactie. Het veld 'responseIdentifier' is beschikbaar voor een advertentie of een bemiddelingsreactie.

Advertentiereactie-ID's kunnen gedurende zeven dagen worden opgezocht in het Centrum voor advertentiebeoordeling. Meer informatie over hoe u de advertentiereactie-ID ophaalt, vindt u op de Google Developers-site (voor Android en iOS).

• Kliktekenreeks: Zoek naar advertenties op basis van de tracking-URL of kliktekenreeks. U moet eerst de kliktekenreeks van de advertentie opzoeken.

U kunt advertenties met de volgende opties filteren:

• Mijn app: Filter advertenties op basis van de apps waarin ze zijn weergegeven.

• Nieuwste advertenties: Filter advertenties op wanneer ze in uw apps zijn weergegeven (de afgelopen dag, in de afgelopen drie dagen of in de afgelopen zeven dagen).

• Advertentienetwerk: Filter advertenties op basis van het advertentienetwerk waaruit ze afkomstig zijn.

• Taal: Filter op basis van de taal die voor advertenties is gedetecteerd. We bepalen de taal van de advertentie aan de hand van verschillende factoren, waaronder de bestemmingspagina en de content van de advertentie. Dit betekent dat er wellicht advertenties worden weergegeven in andere talen dan de taal waarvoor u een filter heeft ingesteld. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per taal.

​Stel dat u advertenties in vijf talen heeft (Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en Japans) en dat de verdeling van uw advertenties over deze talen als volgt is: Engels (20), Spaans (40), Italiaans (25), Portugees (5) en Japans (10). De talen worden dan in de volgende (aflopende) volgorde weergegeven: Spaans, Italiaans, Engels, Japans en Portugees.
  • Formaat: Filter op basis van het formaat van de advertenties die in uw apps zijn weergegeven. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per formaat.

• Advertentietype: Filter op beeld-, tekst- of rich media-advertenties.

Afbeeldingen zoeken

Met de functie 'Afbeeldingen zoeken' van het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u beeldadvertenties zoeken en beoordelen.U kunt bijvoorbeeld een foto van het logo van een concurrent uploaden en deze foto gebruiken om beeldadvertenties met het logo te vinden.

Ga als volgt te werk om te zoeken naar advertenties die overeenkomen met een afbeelding:

1. Klik op Afbeelding zoeken.
  2. Sleep de gewenste afbeelding naar de juiste plek of upload de afbeelding.
    Uw afbeelding mag maximaal 2 MB groot zijn, en de hoogte en de breedte mogen geen van beide groter zijn dan 1024 pixels. De ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen zijn: jpeg, gif en png.Advertentieovereenkomsten kunnen echter alleen worden geïdentificeerd met een origineel png-bestand. Meer informatie

Het vervormen van de afbeelding heeft invloed op de zoekresultaten. Controleer of u het beeld niet heeft vervormd door in of uit te zoomen. Als u een afbeelding gebruikt die per e-mail is verzonden, moet u de afbeelding niet kopiëren, maar downloaden naar uw computer. Zo voorkomt u vervorming.
  3. Klik op Zoeken.

Met uw zoekopdracht in het Centrum voor advertentiebeoordeling vindt u mogelijk advertentieovereenkomsten en visuele overeenkomsten voor de advertentie waarnaar u zoekt. Advertenties worden in de zoekresultaten gelabeld als 'advertentieovereenkomsten' of 'visuele overeenkomsten'.

• Een advertentieovereenkomst is de instantie van de advertentie die u heeft geüpload. Met 'Zoeken' vindt u de advertentie die u heeft geüpload op basis van de advertentie en de weergavetijd. In AdMob kunt u de advertentie vervolgens blokkeren of de bron van de advertentie achterhalen.

Een advertentieovereenkomst kan wel of niet visueel exact overeenkomen met de geüploade advertentie. Als u de advertentieovereenkomst blokkeert, wordt deze mogelijk niet weergegeven in uw app, maar wel via uw andere advertentiebronnen.

• Een visuele overeenkomst is een advertentie die visueel exact hetzelfde is of sterk lijkt op de geüploade advertentie waarnaar u zoekt, maar niet per se een exacte advertentieovereenkomst is.
Opmerking: Hoewel 'Afbeeldingen zoeken' de meeste bestands- en advertentietypen ondersteunt, worden mogelijk niet altijd alle beschikbare beeldadvertenties gevonden.

U kunt 'Afbeeldingen zoeken' ook gebruiken om de bron van een advertentie te identificeren. Meer informatie

Gerelateerde advertenties

Via het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u ook naar gerelateerde advertenties zoeken. Advertenties worden beschouwd als gerelateerd als ze een soortgelijke bestemmingspagina hebben of als ze zijn verbonden door een vergelijkbaar onderwerp (zoals een merk, persoon, voorwerp enzovoort).

Gerelateerde advertenties bekijken:

• Plaats de muisaanwijzer op een advertentie en klik op Gerelateerde advertenties zoeken.

Eventuele gerelateerde advertenties worden weergegeven op de gefilterde pagina 'Gerelateerde advertenties'. Hier kunt u klikken op Alles blokkeren of Alles markeren als beoordeeld.