Centrum voor advertentiebeoordeling en blokkeeropties

Advertenties zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke advertenties kunt vinden om te beoordelen en te blokkeren.

Ad review center search bar

Filteren of zoeken

Met behulp van het zoekvak boven in het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u bepalen welke advertenties u wilt bekijken, bijvoorbeeld op basis van taal, advertentietype, advertentieformaat enzovoort.

Advertenties filteren of zoeken:

• Typ een zoekopdracht in het zoekvak of klik op het zoekvak en selecteer een filter.

U kunt kiezen uit de volgende filteropties:

• Tekst: Zoek advertenties met overeenkomende advertentietekst of bestemmings-URL's.
    • Uitgeversdomein: Filter advertenties op basis van de sites waarop ze zijn weergegeven.
    • Nieuwste advertenties: Zoek naar advertenties die de afgelopen één, drie of zeven dagen in uw apps zijn weergegeven.
    • Advertentienetwerk: Zoek naar advertenties van een bepaald advertentienetwerk.
    • Taal: Filter op basis van de taal die is gedetecteerd voor advertenties. We bepalen de taal van de advertentie aan de hand van verschillende factoren, waaronder de bestemmingspagina en de content van de advertentie. Dit betekent dat er wellicht advertenties worden weergegeven in andere talen dan de taal waarvoor u een filter heeft ingesteld. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per taal.
      ​Stel dat u advertenties in vijf talen heeft (Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en Japans) en dat de verdeling van uw advertenties over deze talen als volgt is: Engels (20), Spaans (40), Italiaans (25), Portugees (5) en Japans (10). De talen worden dan in de volgende (aflopende) volgorde weergegeven: Spaans, Italiaans, Engels, Japans en Portugees.
    • Formaat: Filter op basis van het formaat van de advertenties die in uw apps worden weergegeven. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per formaat.
    • Advertentietype: Filter op beeld-, tekst- of rich media-advertenties.
    • Kliktekenreeks: Zoek naar advertenties op basis van hun tracking-URL of kliktekenreeks. U moet eerst de kliktekenreeks van de advertentie vinden.

Afbeeldingen zoeken

Met de functie 'Afbeeldingen zoeken' van het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u beeldadvertenties zoeken en beoordelen. U kunt bijvoorbeeld een foto van het logo van een concurrent uploaden en deze foto gebruiken om beeldadvertenties met dit logo te vinden.

Zoeken naar advertenties die overeenkomen met een afbeelding:

1. Klik op Afbeelding zoeken.
  2. Sleep de gewenste afbeelding naar de juiste plek of upload de afbeelding.
    Uw afbeelding mag maximaal 2 MB groot zijn, en de hoogte en de breedte mogen geen van beide groter zijn dan 1024 pixels. De ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen zijn: jpeg, gif en png. Advertentieovereenkomsten kunnen echter alleen worden geïdentificeerd met een origineel png-bestand. Meer informatie.

Als de afbeelding is vervormd, heeft dat invloed op de zoekresultaten. Controleer of u het beeld niet heeft vervormd door in of uit te zoomen. Als u een afbeelding gebruikt die per e-mail is verzonden, moet u de afbeelding downloaden naar uw computer, in plaats van de afbeelding kopiëren, om vervorming te voorkomen.
  3. Klik op Zoeken.

Tijdens de zoekopdracht vindt het Centrum voor advertentiebeoordeling mogelijk advertentieovereenkomsten en visuele overeenkomsten voor het advertentiemateriaal waarnaar u zoekt. Advertentiemateriaal wordt in de zoekresultaten gelabeld als advertentieovereenkomsten of visuele overeenkomsten.

• Een advertentieovereenkomst is de instantie van het advertentiemateriaal dat u heeft geüpload. Met 'Zoeken' vindt u het advertentiemateriaal dat u heeft geüpload op basis van het advertentiemateriaal en de weergavetijd. Met AdMob kunt u dit blokkeren of de bron van het advertentiemateriaal achterhalen.

Een advertentieovereenkomst kan wel of niet visueel exact overeenkomen met het geüploade advertentiemateriaal. Als u de advertentieovereenkomst blokkeert, wordt deze mogelijk niet weergegeven in uw app, maar wel via uw andere advertentiebronnen.

• Een visuele overeenkomst is advertentiemateriaal dat visueel exact hetzelfde is of sterk lijkt op het geüploade advertentiemateriaal waarnaar u zoekt, maar dat niet per se een exacte advertentieovereenkomst is.
Opmerking: Hoewel zoeken op afbeelding de meeste bestands- en advertentietypen ondersteunt, worden mogelijk niet altijd alle beschikbare beeldadvertenties gevonden.

U kunt ook 'Afbeeldingen zoeken' gebruiken om de bron van advertentiemateriaal te identificeren. Meer informatie.

Gerelateerde advertenties

Via het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u ook naar gerelateerde advertenties zoeken. Advertenties worden beschouwd als gerelateerd als ze een soortgelijke bestemmingspagina hebben of als ze zijn verbonden door een vergelijkbaar onderwerp (zoals een merk, persoon, voorwerp enzovoort).

Gerelateerde advertenties bekijken:

• Plaats de muisaanwijzer op een advertentie en klik op Gerelateerde advertenties zoeken.

Eventuele gerelateerde advertenties worden weergegeven op de gefilterde pagina 'Gerelateerde advertenties'. Hier kunt u klikken op Alles blokkeren of Alles markeren als beoordeeld.