På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Om eCPM-minimibelopp i AdMob

Lägsta eCPM som krävs för att visa annonser och maximera dina totala intäkter #eCPMfloors #Prova Googleoptimerad

eCPM-minimibelopp, även kallat lägsta eCPM, instruerar AdMob-nätverket att inte visa annonser i annonsenheten som understiger det angivna eCPM-minimibeloppet. Du kan ange eCPM-minimibelopp för AdMob i inställningarna för enskilda annonsenheter.

Så fungerar eCPM-minimibelopp

eCPM-minimibelopp tillämpas på annonser som visas från AdMob-nätverket och dina annonskällor för budgivning Observera att eCPM-minimibelopp inte tillämpas på annonser som visas från tredje parts vattenfallsannonskällor.

När du anger ett eCPM-minimibelopp för en annonsenhet försöker AdMob visa en annons endast om eCPM per exponering är högre än minimivärdet du har angett. Om eCPM per exponering för annonsen är lägre än eCPM-minimibeloppet uppfylls inte begäran av AdMob-nätverket eller dina annonskällor för budgivning, och medling fortsätter genom vattenfallsannonskällor i den medlingsgrupp som är inriktad på annonsenheten.

Om du till exempel anger ett eCPM-minimibelopp på 10 kronor försöker AdMob endast visa annonser som har ett eCPM-värde på minst 10 kronor.

AdMob-auktionen som fastställer en annons eCPM körs per exponering, och annonsörerna kan lägga bud på klick (CPC) eller exponeringar (CPM). Eftersom eCPM omfattar både CPC- och CPM-annonser tillämpar AdMob eCPM-minimibeloppet i AdMob-nätverket och dina annonskällor för budgivning i den mån det är möjligt.
  • För CPM-annonser utesluter AdMob CPM-bud som understiger eCPM-minimibeloppet.

• För CPC-annonser beräknar AdMob förväntad CPM (eCPM) för varje exponering baserat på hur troligt det är att användarna klickar på den vinnande annonsen. Därefter utesluts alla CPC-annonser vars förväntade eCPM understiger eCPM-minimibeloppet.

Ange ett eCPM-minimibelopp

Som standard aktiveras Google-optimerade minimibelopp för alla annonsenheter och för alla priser.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Välj namnet på appen som du skapar annonsenheten för. Om du inte ser den på applistan kan du klicka på Lägg till app för att lägga till en ny app eller på Visa alla appar för att se en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  5. Klicka på annonsenhetens namn.
  6. Klicka på Avancerade inställningar.
  7. Klicka på Redigera för att ange eCPM-minimibeloppet.
  8. Välj hur du vill ange eCPM-minimibeloppet:
    1. Optimerat av Google: Google ställer in minimibeloppen dynamiskt utifrån användarnas geografiska plats, annonsenhetens trafik och information om tidigare resultat. Med Google-optimerade eCPM-minimibelopp kan du maximera dina totala intäkter. Du kan välja en av följande metoder för hur Google ska optimera ditt eCPM-minimibelopp:
      • Högt minimibelopp (beta): Google maximerar de högre betalande annonserna.
      • Medelhögt minimibelopp (beta): Google balanserar högre betalande annonser och visningsfrekvens.
      • Alla priser: Google maximerar visningsfrekvens på alla prisnivåer.
        AdMob-gränssnittet visar eCPM i annonsenheter.
    2. Manuellt minimibelopp: Du anger manuellt värdet på lägsta eCPM för varje annonsenhet. AdMob-nätverket visar inte annonser vars eCPM understiger det lägsta eCPM-värde du har angett för annonsenheten.
    3. Inaktiverad: Inget eCPM-minimibelopp har angetts för den aktuella annonsenheten.
      Om du anger ett eCPM-minimibelopp är det troligt att dina totala intäkter påverkas. Ett högre eCPM-minimibelopp leder troligen till lägre visningsfrekvens för en annonsenhet. Du bör bevaka placeringen med eCPM-minimibeloppet i andra annonsnätverk för att försäkra dig om att du får största möjliga intäkter.

Tänk också på att om du anger ett eCPM-minimibelopp kan det påverka den övergripande matchningsfrekvensen i AdMob-nätverket och dina annonskällor för budgivning.

Landsspecifika inställningar

Landsspecifika eCPM-minimivärden ersätter inställningen för eCPM-minimibelopp för användare i valda länder. Detta gäller alla kombinationer av alternativen ovan.

Se ett exempel

Vad händer om jag väljer följande alternativ i AdMob?

• eCPM-minimibeloppet är aktiverat och standard-eCPM-fältet är inställt på 2 dollar.
  • Det landsspecifika eCPM-fältet för Kanada är inställt på 3 dollar.

Svar

• För användare utanför Kanada hålls en auktion med ett lägsta eCPM på 2 dollar.
  • För användare i Kanada hålls en auktion med ett lägsta eCPM på 3 dollar.

Felaktiga minimibelopp i nya annonsenheter

Om du har skapat en ny annonsenhet med ett eCPM-minimibelopp i AdMob kan det ta en vecka eller mer innan minimibeloppet tillämpas korrekt. Det går inte att tillämpa ett tak på CPC-annonser förrän AdMob har registrerat tillräckligt mycket trafik i annonsenheten för att beräkna eCPM. Om du ser eCPM-värden i dina resultatrapporter som understiger det angivna eCPM-minimibeloppet beror det antagligen på att AdMob fortfarande ”lär sig” och justerar inställningarna utifrån det tillgängliga beteendet.

Du kan också få felaktiga minimibelopp om du nyligen har

• uppdaterat värdet på eller inställningen för det eCPM-minimibelopp som tillämpas på annonsenheten
  • gjort ändringar som påverkar annonsenhetens trafik (till exempel orsakar en ändring av antalet exponeringar eller förfrågningar)
  • flyttat annonsenhetens placering i appen, vilket innebär att annonsenhetens aktuella resultat försämras jämfört med tidigare data.