Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Inloggegevens en optimalisatie van waterfall-advertentiebron beheren

In de tabel met waterfall-advertentiebronnen kunt u de inloggegevens beheren voor alle waterfall-advertentiebronnen die u gebruikt voor bemiddeling. Klik op Bemiddeling in de zijbalk om naar de tabel te gaan. Klik vervolgens op het tabblad Advertentiebronnen.

In de kolom Netwerkgegevens kunt u de inloggegevens voor advertentienetwerken controleren en aanpassen.

Voorbeeld van de tabel Waterfall-advertentiebronnen in AdMob.

De tabel met waterfall-advertentiebronnen bevat ook informatie over het aantal bemiddelingsgroepen dat aan elke advertentiebron is gekoppeld, welke advertentiebronnen optimalisatie en de functie om eCPM op te halen voor rapportagedoeleinden ondersteunen, en de optimalisatiestatus van de advertentiebronnen.

Wanneer u een bemiddelingsgroep maakt en een advertentiebron toevoegt, wordt de bron ook aan deze tabel toegevoegd. U kunt ook rechtstreeks een advertentiebron aan de tabel toevoegen door op Gegevens advertentiebron toevoegen te klikken. Als u de inloggegevens voor een advertentiebron aan de tabel toevoegt, hoeft u ze later niet meer op te geven om de advertentiebron in een bemiddelingsgroep te gebruiken.

Of u de gegevens van een advertentiebron nu aan de tabel met advertentiebronnen toevoegt of ze opgeeft wanneer u een bemiddelingsgroep maakt, per advertentiebron hoeft u de gegevens slechts één keer in te voeren. Als de inloggegevens worden gewijzigd, kunt u deze updaten door op Bewerken te klikken in de kolom Netwerkgegevens van de tabel met advertentiebronnen.

De kolom Optimalisatiestatus

In de kolom Optimalisatiestatus wordt de status van de communicatie tussen AdMob en elke advertentiebron weergegeven. In de onderstaande tabel ziet u de statussen en wat ze betekenen.

Status Wat deze status betekent
Niet geoptimaliseerd Optimalisatie is niet ingeschakeld voor deze advertentiebron.
Optimalisatie wordt niet ondersteund Deze advertentiebron ondersteunt geen optimalisatie, dus er is geen status om te rapporteren.
Geoptimaliseerd Deze advertentiebron is geoptimaliseerd. De eCPM wordt regelmatig geüpdatet op basis van historische gegevens.
Onjuiste inloggegevens Optimalisatie is mislukt omdat er een probleem is met de inloggegevens die u voor deze advertentiebron heeft opgegeven.

De advertentiebron kan wel advertenties weergeven, maar omdat de inloggegevens onjuist zijn, geldt het volgende:

• AdMob kan geen rapportagegegevens verzamelen van de advertentiebron.
  • De eCPM kan niet worden geoptimaliseerd.

Controleer en update de inloggegevens in AdMob om het probleem op te lossen.

Optimalisatie wordt uitgevoerd

U heeft voor deze bron inloggegevens opgegeven, maar de optimalisatie- en eCPM-updates voor rapportage zijn nog niet gestart.

Nadat optimalisatie is ingeschakeld en de inloggegevens zijn ingevoerd, kan het even duren voordat AdMob voldoende gegevens heeft verzameld. Vervolgens wordt de optimalisatie automatisch gestart. Dit kan maximaal 3 dagen duren.

Ontbrekende toewijzing.

Sommige vereiste toewijzingsgegevens ontbreken.

Geef voor elk advertentieblok de toewijzingsgegevens op, zodat rapportage en optimalisatie door derden kunnen worden gestart. Deze gegevens vindt u doorgaans in uw account bij de advertentiebron.

Niet voldoende vertoningen Uw advertentieblok genereert onvoldoende vertoningen.Uw advertentieblok moet minimaal 100 vertoningen per dag hebben gedurende 3 van de afgelopen 10 dagen om al uw advertentieblokken te optimaliseren.
Gegevens kunnen niet worden opgehaald

AdMob kan de gegevens voor deze advertentiebron niet ophalen. Dit kan worden veroorzaakt door het volgende:

• Onjuist toegewezen advertentieblokken. Controleer of uw advertentieblokken in de advertentiebron van derden staan en of ze advertenties mogen weergeven.

Controleer ook of de toewijzingsgegevens in de frontend van AdMob overeenkomen met de toewijzingsgegevens in de advertentiebron van derden.

• Problemen met de SDK-integratie.Zorg ervoor dat de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Android of iOS is geïntegreerd.

U kunt ook de testsuite voor bemiddeling gebruiken om te testen of u uw app en advertentieblokken correct heeft geconfigureerd om advertenties van netwerken van derden te kunnen weergeven via bemiddeling.

• Problemen met rechten. Controleer of u met uw inloggegevens voor de advertentiebron van derden toegang heeft tot rapportagegegevens. Dit wordt geregeld in uw account voor de advertentiebron van derden.
Kan niet worden geoptimaliseerd AdMob kan deze advertentiebron niet optimaliseren.
Geen verzoeken Er zijn geen verzoeken uitgevoerd voor deze instantie van de advertentiebron. Dit kan worden veroorzaakt door het volgende:
  • De prioriteit van de bemiddelingsgroep is te laag.
  • Deze advertentiebroninstantie bevindt zich te laag in de bemiddelingswaterfall.
Verzoeken worden waarschijnlijk gevuld door bemiddelingsgroepen met een hogere prioriteit en door advertentiebronnen hogerop in de bemiddelingswaterfall.