På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Hantera annonser

Alternativ för annonsblockering för dina appar

Den här informationen är endast avsedd för AdMob-användare. AdMob är en plattform för mobilappsannonsering för apputvecklare. Om du inte har något AdMob-konto rekommenderar vi att du

Typer av annonsblockeringskontroller

AdMob har flera alternativ för att granska och styra vilka annonser som visas i dina appar. Blockeringskontrollerna kan tillämpas på en enstaka app eller i hela AdMob-kontot.

Alla blockeringskontroller på appnivå, förutom Center för annonsgranskning, gäller endast för den app där de ställdes in. De annonsmaterial som blockeras i Center för annonsgranskning blockeras i hela AdMob-kontot.

Så här hittar du blockeringskontrollerna i AdMob:

Blockeringskontroller på appnivå

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet och välj namnet på din app i listan.
  3. Klicka på Blockeringskontroller under appnamnet i sidofältet.

Blockeringskontroller på kontonivå

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Blockeringskontroller nästan längst ned i sidofältet i AdMobs användargränssnitt.

Alternativ för annonsblockering

Du kan välja bland nedanstående alternativ för annonsblockering. Du kan klicka på något av de tillgängliga alternativen för att se mer information om hur du tillåter eller blockerar respektive typ.

Typ av blockeringskontroll Beskrivning

Allmänna kategorier

Gör att du kan blockera annonser från allmänna kategorier som kläder, internet, fastigheter och fordon.

Känsliga annonskategorier

Gör att du kan blockera annonser från kategorier som är kopplade till känsliga ämnen, som religion, politik och anspelningar på sex och sexualitet.

Det går att blockera annonser som ingår i känsliga kategorier på vissa språk, oavsett språket i appen.

Appinstallationsannonser

Gör att du kan blockera appinstallationsannonser (även kallade ”klicka för att hämta”-annonser) som marknadsför specifika appar. Det gör du genom att blockera appens id.

Annonsörers webbadresser

Gör att du kan blockera annonser från specifika annonsörers webbadresser. Du kanske till exempel inte vill visa konkurrenters annonser i dina appar.

Innehållsklassificering för annonser

Gör att du kan blockera annonser med ett åldersbaserat klassificeringssystem som liknar dem som används för filmer.

Annonsnätverk

Gör att du kan blockera annonser från specifika annonsnätverk.

Detta är endast tillgängligt med blockeringskontroller på kontonivå.

Center för annonsgranskning

Gör att du kan granska enskilda annonser och bedöma om du vill fortsätta visa dem i dina appar eller inte.

Detta är endast tillgängligt med blockeringskontroller på kontonivå.

California Privacy Rights Act (CPRA)

Gör att du kan hantera dina CPRA-inställningar.

Detta är endast tillgängligt med blockeringskontroller på kontonivå.

Användarsamtycke i EU

Gör att du kan hantera inställningar för EU-förordningar.

Detta är endast tillgängligt med blockeringskontroller på kontonivå.

Andra inställningar

Gör att du kan ändra andra inställningar för blockeringskontroller i AdMob, som att tillåta ytterligare annonsteknikleverantörer i ditt konto.

Detta är endast tillgängligt med blockeringskontroller på kontonivå.

När du blockerar en annons sjunker dina potentiella intäkter eftersom konkurrensen om annonsutrymmet minskar när annonsörernas bud tas bort från auktionen. Blockera bara annonser som du anser är olämpliga för dina användare.