Advertenties beheren

Advertenties blokkeren op basis van de adverteerder-URL

Deze informatie is alleen bedoeld voor AdMob-gebruikers. AdMob is een advertentieplatform voor mobiele apps voor app-ontwikkelaars. Als u geen AdMob-account heeft, raden we u het volgende aan:

U kunt voorkomen dat advertenties van specifieke adverteerder-URL's in uw app worden weergegeven.U kunt de advertentieweergave via bepaalde adverteerder-URL's blokkeren voor afzonderlijke apps, maar ook voor alle apps in uw account.

Het maximale aantal adverteerder-URL's dat u kunt blokkeren, is een gecombineerd totaal van vijfhonderd voor alle afzonderlijke apps en uw account.

U blokkeert bijvoorbeeld vijf adverteerder-URL's op accountniveau. Daarna blokkeert u nog vijftig adverteerder-URL's voor een van uw apps. U heeft nu 55 van de toegestane 500 adverteerder-URL's geblokkeerd.

Blokkeren op app-niveau

URL's van adverteerders in een specifieke app blokkeren:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik onder de naam van uw app in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  5. Klik op Adverteerder-URL's.
  6. Geef de adverteerder-URL's op in het daarvoor bestemde vak.
  7. Klik op URL's blokkeren. Advertenties van geblokkeerde URL's worden binnen 24 uur niet meer weergegeven in uw app.

Blokkeren op accountniveau

URL's van adverteerders blokkeren voor alle apps in uw AdMob-account:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Opties voor blokkeren.
  3. Klik op Adverteerder-URL's.
  4. Geef de adverteerder-URL's op in het daarvoor bestemde vak.
  5. Klik op URL's blokkeren. Advertenties van geblokkeerde URL's worden binnen 24 uur niet meer weergegeven in uw apps.

URL's opgeven om advertenties te blokkeren

In de onderstaande voorbeelden wordt aangegeven hoe breed of selectief de advertentieweergave wordt geblokkeerd als u een bepaalde URL opgeeft.

example.com

Als u example.com opgeeft, worden de volgende URL's geblokkeerd:

• example.com
  • example.com/pagina
  • www.example.com
  • www.example.com/pagina
  • forums.example.com
  • forums.example.com/pagina

forums.example.com

Als u forums.example.com opgeeft, worden de volgende URL's geblokkeerd:
  • forums.example.com
  • forums.example.com/pagina

De volgende URL's worden niet geblokkeerd:

• example.com
  • example.com/pagina
  • www.example.com
  • www.example.com/pagina

forums.example.com/pagina

Als u forums.example.com/pagina opgeeft, wordt de volgende URL geblokkeerd:
  • forums.example.com/pagina

De volgende URL's worden niet geblokkeerd:

• example.com
  • example.com/pagina
  • www.example.com
  • www.example.com/pagina
  • forums.example.com