AdMob-bemiddeling instellen

Bemiddelingsgroepen zijn combinaties van targetinginstellingen waarmee u de door uw advertentieblokken gegenereerde inkomsten kunt maximaliseren. U kunt bemiddelingsgroepen van tevoren maken en hier in de loop van de tijd advertentieblokken en advertentiebronnen aan toevoegen, maar u kunt ze ook allemaal tegelijk maken. In plaats van telkens opnieuw bemiddelingsopties voor elk advertentieblok in te stellen, kunt u de instellingen in één keer opgeven voor al uw bemiddelingsgroepen. Hierna kunt u dan uw advertentieblokken toevoegen aan de gewenste groepen.

Wanneer u bemiddeling eenmaal heeft ingesteld in AdMob, kunt u de Google Developers-handleiding (Android, iOS) gebruiken om bemiddeling in uw apps te implementeren.

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe bemiddelingsgroep te maken.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik boven aan de tabel met bemiddelingsgroepen op Bemiddelingsgroep maken
  4. Selecteer een advertentie-indeling.
  5. Selecteer een platform.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef een naam op voor uw bemiddelingsgroep. Kies een beschrijvende naam, zodat u de groep later gemakkelijk kunt vinden in de tabel met bemiddelingsgroepen.
  8. Selecteer de locaties die u wilt targeten of wilt uitsluiten van deze bemiddelingsgroep.
  9. Klik op Advertentieblokken toevoegen.
  10. Selecteer de advertentieblokken die u aan deze bemiddelingsgroep wilt koppelen. Als AdMob advertentieverzoeken van de geselecteerde advertentieblokken ontvangt, probeert AdMob de aanvragen te koppelen aan de bemiddelingsgroepen die deze advertentieblokken targeten.
  11. Klik op Gereed.
  12. Voeg een aantal advertentiebronnen toe aan uw bemiddelingsgroepen. Als er een advertentieverzoek wordt ontvangen, concurreren de advertentiebronnen om aan het verzoek te voldoen. U kunt bemiddelingsgroepen op elk gewenst moment bewerken als u advertentiebronnen wilt toevoegen of verwijderen.
    1. Het AdMob-netwerk toevoegen
    2. Een advertentienetwerk van derden toevoegen
    3. Een aangepaste gebeurtenis toevoegen
  13. Klik op Opslaan. De nieuwe bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.
  14. Als u bemiddeling nog niet in uw apps heeft geïmplementeerd, gebruikt u de Google Developers-handleiding om dit alsnog te doen. Bemiddeling kan inkomende advertentieverzoeken alleen vullen als u deze stap heeft voltooid.

SDK's en adapters implementeren

Nu u weet vanuit welke netwerken u advertenties wilt weergeven en u deze heeft ingesteld in AdMob, volgt u onderstaande links om de SDK's en adapters in uw app te downloaden en te implementeren:

Android

iOS