Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een aangepaste gebeurtenis instellen

Met aangepaste gebeurtenissen kunt u waterfall-bemiddeling instellen voor een advertentiebron die geen ondersteunde advertentiebron is. Eerst moet u een adapter voor aangepaste gebeurtenissen implementeren voor de advertentiebron die u wilt integreren. Volg de instructies voor Android of iOS.

Daarna voegt u als volgt de aangepaste gebeurtenis toe aan uw bemiddelingsgroep:

Opmerking: U kunt maar één keer een aangepaste gebeurtenis instellen. Als u meerdere aangepaste gebeurtenissen wilt gebruiken, kunt u aanvullende toewijzingen toevoegen aan de aangepaste gebeurtenis.
  1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Waterfall-bronnen
  4. Klik op Advertentiebron instellen
  5. Klik op Aangepaste gebeurtenis toevoegen.
  6. Klik op Toewijzing toevoegen. Als u meerdere aangepaste gebeurtenissen wilt opnemen, moet u extra toewijzingen instellen.
  7. Voeg de toewijzingsgegevens toe, inclusief een toewijzingsnaam. Geef een klassenaam (vereist) en een parameter (optioneel) voor elk advertentieblok op. Meestal bevat de optionele parameter een ID die door de aangepaste gebeurtenis wordt gebruikt om advertenties te laden.
    Opmerking: Als uw klasse in Swift is geïmplementeerd, moet u de naam van de bijbehorende app-/frameworkmodule als voorvoegsel aan de klassenaam toevoegen (bijvoorbeeld appName.className).
  8. Klik op Opslaan.
  9. Gebruik de Google Developers-handleiding voor Android of iOS om uw aangepaste gebeurtenissen in uw app te implementeren. Zorg ervoor dat u dezelfde naam, klassen en parameters gebruikt die u heeft gebruikt om deze in AdMob te maken. Uw aangepaste gebeurtenissen kunnen inkomende advertentieverzoeken alleen vullen als u deze stap heeft voltooid.

Een aangepaste gebeurtenis toevoegen aan een bemiddelingsgroep

Nadat u de aangepaste gebeurtenis heeft ingesteld, kunt u deze aan een bemiddelingsgroep toevoegen. Ontdek hoe u een nieuwe bemiddelingsgroep maakt of volg de onderstaande instructies om uw advertentiebron aan een bestaande bemiddelingsgroep toe te voegen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Bemiddelingsgroep op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Klik in de tabel met waterfall-advertentiebronnen op Aangepaste gebeurtenis toevoegen
  5. Geef een beschrijvend label voor de gebeurtenis op.
  6. Geef een handmatige eCPM voor deze aangepaste gebeurtenis op. De eCPM wordt gebruikt om de gebeurtenis dynamisch in de bemiddelingswaterfall te positioneren, zodat deze met overige advertentiebronnen kan concurreren om advertentieverzoeken te vullen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Selecteer een bestaande toewijzing om te gebruiken voor deze aangepaste gebeurtenis of klik op Toewijzing toevoegen om een nieuwe toewijzing in te stellen. Als u meerdere aangepaste gebeurtenissen wilt gebruiken, maakt u een extra toewijzing voor elke aangepaste gebeurtenis.
  9. Klik op Klaar.
  10. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.