Välitys

AdMob-välitys

Mitä AdMob-välitys tarkoittaa?

Välitys on AdMobin ominaisuus, jonka avulla voit hallinnoida yhdessä paikassa kaikkia mainoslähteitä, joita käytät mainosten näyttämiseen sovelluksissasi. Välityksen avulla voit lähettää saapuvia mainospyyntöjä useisiin mainoslähteisiin. Se auttaa löytämään parhaat mahdolliset mainoslähteet pyyntöjen täyttämistä varten. Välitys määrittää kaikkien mainoslähteiden sijoitukset optimoidun tehokkuuden perusteella ja pyrkii näin maksimoimaan tulosi välitysryhmien avulla.

Mitä välitysryhmät ovat?

Välitysryhmät ovat kohdistusasetusten yhdistelmiä, jotka auttavat optimoimaan mainosyksikköjesi tuoton. Voit luoda välitysryhmiä etukäteen ja lisätä mainosyksiköt ja mainoslähteet myöhemmin. Toinen vaihtoehto on luoda kaikki kerralla. Sen sijaan, että asettaisit välitysasetukset jokaiselle mainosyksikölle erikseen, voit tehdä välitysryhmien asetukset kerralla ja tämän jälkeen lisätä mainosyksiköt haluamiisi ryhmiin.

Voit tutustua välitysryhmien sivuun kirjautumalla AdMob-tilillesi ja klikkaamalla sivupalkissa kohtaa Välitys.

Kun olet ottanut välityksen käyttöön AdMobissa, voit Google Developers ‑oppaan (Android, iOS) ohjeiden avulla ottaa välityksen käyttöön myös sovelluksessasi.

Miten välitysryhmät toimivat?

Kun mainosyksiköstä lähetetään mainospyyntö AdMobiin, AdMob-välitys tutkii mainospyyntöä ja vertaa sitä määrittämiesi välitysryhmien kohdistusasetuksiin.

• Jos pyyntö vastaa yhden välitysryhmän kohdistusta, tämä ryhmä täyttää mainospyynnön näyttämällä mainoksen jostakin siihen kuuluvasta mainoslähteestä.
  • Jos pyyntö vastaa useampia välitysryhmiä, AdMob päättää välitysryhmien tärkeysjärjestyksen perusteella ryhmän, joka täyttää mainospyynnön. Välitysryhmien ristiriitoja kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää.
  • Jos pyyntö ei vastaa yhtäkään välitysryhmää, se täytetään AdMobin oletusarvoisella ryhmällä.

Huom. Välitysryhmissä ei käytetä waterfall-välitystä tai ketjutusta. Jos mainospyyntöä ei voida liittää mihinkään välitysryhmään, se täytetään AdMobin oletusarvoisella ryhmällä. Waterfall-välitystä käytetään kuitenkin välitysryhmän mainoslähteisiin kuuluvissa mainosverkostoissa, kun mainospyyntöä yritetään täyttää.

Esimerkki

Tässä on esimerkki:

Julkaisija on tehnyt Android-pelisovelluksen ja haluaa lisätä siihen 10 bannerimainosyksikköä. Suurin osa sovelluksen käyttäjistä on japanilaisia. Siksi julkaisija haluaa käyttää välitysryhmää hallinnoimaan sellaisia mainoslähteitä, jotka välittävät mainoksia käyttäjille Japanissa.

Julkaisija luo ensin kaikki 10 mainosyksikköä AdMobissa.

Tämän jälkeen julkaisija luo yhden välitysryhmän. Julkaisija käyttää seuraavia asetuksia:
  • Muoto: Banneri
  • Alusta: Android
  • Nimi: Japanilaiset bannerimainokset
  • Sijainnit: Japani

Julkaisija lisää kaikki 10 mainosyksikköä välitysryhmään. Sitten julkaisija lisää mainoslähteiksi useita Japanissa hyvin toimivia kolmannen osapuolen mainosverkostoja, määrittää niiden asetukset ja tallentaa välitysryhmän.

Lopuksi julkaisija ottaa mainosyksiköt ja välityksen käyttöön sovelluksessaan.

Mitä välitysryhmän tärkeysjärjestys tarkoittaa?

Tärkeysjärjestyksen avulla AdMob päättelee, mikä välitysryhmä on muita tärkeämpi tuottotavoitteiden suhteen. Kun mainospyynnön täyttämiseen voidaan käyttää useita välitysryhmiä, AdMob päättelee Tärkeysjärjestys-sarakkeen arvon avulla välitysryhmän, jolla mainospyyntö täytetään.

Seuraavat asiat on pidettävä mielessä tärkeysjärjestystä määritettäessä:

• Jos useampi kuin yksi välitysryhmä vastaa mainospyynnön kohdistusta (sijaintia, alustaa jne.), pyynnön täyttämiseen valitaan välitysryhmä, joka on tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla (eli jolla on pienin numero).
  • Korkeimmaksi tärkeysjärjestykseksi voidaan määrittää arvo yksi.
  • Alhaisimmaksi tärkeysjärjestykseksi voidaan määrittää arvo, joka vastaa luomiesi välitysryhmien määrää. Esimerkki: Jos olet luonut viisi välitysryhmää, voit määrittää alhaisimmaksi tärkeysjärjestykseksi arvon viisi. Jos määrität tärkeysjärjestyksen arvoksi kahdeksan, arvo muutetaan automaattisesti oletusarvoksi viisi.

Kun mainospyyntö vastaa välitysryhmää, mainospyyntö käy waterfall-välityksen avulla läpi kyseisen ryhmän mainoslähteet.

Esimerkki

Tässä on esimerkki:

AdMob vastaanottaa mainospyynnön Android-käyttäjältä Vancouverista, Kanadasta. Mainospyyntö vastaa kolmea julkaisijan välitysryhmää:

• Bannerimainokset Androidille Pohjois-Amerikassa (tärkeysjärjestys 3, käyttää InMob-, Flurry- ja AdMob-verkostoa)
  • Bannerimainokset Androidille maailmanlaajuisesti (tärkeysjärjestys 5, käyttää AdFalcon-, Flurry- ja AdMob-verkostoa)
  • Bannerimainokset Androidille Kanadassa (tärkeysjärjestys 1, käyttää Flurry-, Chartboost- ja AdMob-verkostoa)

Välitysryhmä "Bannerimainokset Androidille Kanadassa" valitaan näyttämään mainos, sillä sen tärkeysjärjestys on 1, mikä on korkein muiden ristiriidassa olevien ryhmien tärkeysjärjestyksistä. Mainospyyntö käy waterfall-välityksen avulla läpi välitysryhmän mainoslähteet: Flurry ja sitten Chartboost ja sitten AdMob-verkosto.

Välitysryhmien välisten ristiriitojen välttäminen

Ristiriitoja voi välttää hyvällä suunnittelulla. Jos yksi välitysryhmä on kohdistettu tiettyyn maahan, alueeseen, alustaan tai mainosmuotoon, kannattaa harkita kyseisen kohteen rajaamista pois muista välitysryhmistä.

Yllä olevan esimerkin julkaisija oli jo luonut kanadalaisten Android-käyttäjien bannerimainospyyntöihin erikoistuneen ryhmän. Ristiriita ryhmien välillä olisi voitu välttää rajaamalla Kanada pois muista Android-käyttäjien bannerimainosten välitysryhmistä.

Todennäköisesti ristiriitoja kuitenkin syntyy silloin tällöin, jos mainoslähteiden hallintaan käytetään useita välitysryhmiä. Välitysryhmille sopivien prioriteettien valinta on tärkeää, jotta AdMob voi pyrkiä niiden avulla maksimoimaan välitysryhmien tuoton.

AdMobin oletusarvoinen ryhmä

Useimmissa tapauksissa AdMobin vastaanottamia mainospyyntöjä vertaillaan välitysryhmiin ja vaatimuksia vastaava ryhmä täyttää pyynnön. Jotkut mainospyynnöt eivät kuitenkaan vastaa ainuttakaan välitysryhmää.

AdMobin oletusarvoinen ryhmä yrittää täyttää automaattisesti sellaiset mainospyynnöt, jotka eivät vastaa ainuttakaan välitysryhmää. Sen mainokset tulevat suoraan AdMob-verkostosta.

AdMobin oletusarvoinen ryhmä on luotu valmiiksi Välitysryhmät-välilehdelle.

Esimerkki

Tässä on esimerkki:

Julkaisija on luonut seuraavat kuusi välitysryhmää AdMobissa:

• Välimainokset Android-käyttäjille Suomessa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Suomessa
  • Välimainokset Android-käyttäjille Norjassa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Norjassa
  • Välimainokset Android-käyttäjille Ruotsissa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Ruotsissa

Kaikissa kuudessa välitysryhmässä rajataan pois sijainnit muissa maissa.

Käytettäessä sovellusta iOS-laitteella Suomessa luodaan välimainospyyntö, jonka välitysryhmä "Välimainokset iOS-käyttäjille Suomessa" täyttää.
Entä jos välimainospyyntö tuleekin Android-käyttäjältä Tanskasta?  Mainospyyntö ei vastaa mitään näistä ryhmistä, joten niiden sijasta pyynnön täyttää AdMobin oletusarvoinen ryhmä.