SEPA-maksujen vastaanottaminen

Yhtenäisen euromaksualueen (SEPA) siirrot ovat edullinen ja tehokas tapa siirtää varoja elektronisesti (EFT-maksut) useiden Euroopan maiden välillä. SEPA-järjestelmän avulla eurooppalaiset yritykset ja kuluttajat voivat lähettää EFT-maksuja mihin tahansa euroalueella sijaitsevaan maahan. SEPA EFT ‑maksuja käytettäessä AdSense-tulosi tallennetaan euroina suoraan pankkitilillesi, minkä ansiosta maksuprosessi toimii nopeasti ja mutkattomasti. Jos SEPA EFT -maksut ovat käytettävissä maassasi, suosittelemme sinua ottamaan ne käyttöön. EFT on nopea, turvallinen, ympäristöystävällinen ja Googlen suosittelema maksutapa. Pyrimme saamaan sen käytettäväksi mahdollisimman monessa sijainnissa.

Ottaaksesi SEPA EFT -maksut käyttöön sinun on toimitettava pankkitilisi ti Jos tilisi sijaitsee maassa, jonka paikallinen valuutta on euro, sinun on vahvistettava tilisi pienen testitalletuksen kautta. Jos tilisi sijaitsee maassa, jonka paikallinen valuutta on muu kuin euro, sinun ei tarvitse suorittaa testitalletusprosessia.

Huomaa, että kaikki pankit eivät tue SEPA EFT -maksuja, vaikka käytäntö yleistyy jatkuvasti. Ennen kuin otat tämän maksutavan käyttöön, sinun kannattaa varmistaa pankistasi, että voit ottaa vastaan saapuvia SEPA-järjestelmän EFT-siirtoja.

Ovatko SEPA-maksut käytettävissä maassani?

SEPA-maksut ovat käytettävissä seuraavissa maissa:

Bulgaria euro Testitalletusta ei vaadita.
Kypros euro Testitalletus vaaditaan.
Viro euro Testitalletus vaaditaan.
Gibraltar euro Testitalletusta ei vaadita.
Islanti euro Testitalletusta ei vaadita.
Latvia euro Testitalletusta ei vaadita.
Liechtenstein euro Testitalletusta ei vaadita.
Liettua euro Testitalletusta ei vaadita.
Luxemburg euro Testitalletus vaaditaan.
Monaco euro Testitalletus vaaditaan.
Malta euro Testitalletus vaaditaan.
Romania euro Testitalletusta ei vaadita.
Slovenia euro Testitalletus vaaditaan.

Alkuun

SEPA-maksujen käyttöönotto

Rekisteröityminen SEPA EFT ‑maksuja varten on kolmivaiheinen prosessi:

1. Anna pankkitilisi tiedot.
  1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Maksut.
  3. Valitse Lisää maksutapa.
  4. Anna pankkitilisi tiedot Lisää maksutapa ‑osiossa. Jos et ole varma annettavista tiedoista, ota yhteyttä pankkiisi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Jos pankkitilisi tiedoissa on kirjoitusvirhe, voit poistaa virheelliset tiedot klikkaamalla Poista. Kun olet poistanut virheelliset tiedot, voit kirjoittaa pankkitilisi tiedot uudelleen.

Huomaa, että jos valitset SEPA EFT -maksutavan kuukauden 20. päivän jälkeen, emme voi taata, että saat SEPA EFT -maksun. Jos esimerkiksi haluat varmistaa SEPA EFT -maksun maaliskuun tuloistasi, suorita yllä mainitut vaiheet ennen huhtikuun 20. päivää.

2. Etsi tarvittaessa testitalletuksesi.
Kun olet antanut pankkitilisi tiedot, teemme pienen testitalletuksen ilmoittamallesi pankkitilille. Tämä kestää joitakin päiviä, joten tarkista testitalletus pankkitilisi tiliotteesta 2–5 päivän kuluttua. Talletuksen summa on 0,15–1,10 euroa. Pankkisi sijaintimaasta riippuen talletuksen tunniste on jokin seuraavista:
  • Google Inc. EDI PYMNTS
  • Google Inc. EDI - EDI PYMNTS
  • GOOGLE IRELAND
  • GOOGLE IRELAND LIMITED
  • CITIBANK FINANCIAL SERVICES
3. Anna testitalletuksen summa AdSense-tililläsi.

Kun olet saanut testitalletussumman, toimi seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Maksut.

AdSense-tililläsi näkyy punainen ilmoitus.

2. Valitse Lisää maksutapa.
  3. Klikkaa Vahvista nyt.
  4. Valitse avattavasta valikosta pankkitilillesi saamasi testitalletussumma.
  5. Klikkaa Vahvista.

Jos summat vastaavat toisiaan, pankkitilisi on vahvistettu. Nyt olet valmis vastaanottamaan EFT-maksuja.

Huomaa, että jos valitset SEPA EFT ‑maksutavan kuukauden 20. päivän jälkeen, emme voi taata, että saat SEPA EFT ‑maksun. Jos haluat esimerkiksi varmistaa SEPA EFT ‑maksun maaliskuun tuloistasi, suorita edellä mainitut vaiheet ennen huhtikuun 20. päivää.

Alkuun

Pankkitietojen päivittäminen

Tilin vääriä tai vahvistamattomia pankkitilitietoja ei valitettavasti voi tällä hetkellä muuttaa. Voit antaa oikeat tiedot poistamalla nykyisen pankkitilisi ja lisäämällä uuden.

Koska haluamme varmistaa pankkitilitietojesi tietosuojan ja turvallisuuden, AdSense-tuella ei ole mahdollisuutta muuttaa tai poistaa antamiasi tietoja.

Alkuun

Miksi testitalletus epäonnistui?

Testitalletuksesi voi epäonnistua monesta eri syystä. Syy voi olla jokin seuraavista:

• Väärä pankkitilinumero tai pankkitunnus (tarvittavat tiedot vaihtelevat maittain).
  • Pankkitiliä ei ole määritetty vastaanottamaan SEPA-maksuja.
  • Pankkitili on suljettu.
  • Pankki ei sijaitse AdSense-tilitiedoissa ilmoittamassasi maassa.
  • Pankin tunnus on muuttunut hiljattain tapahtuneen pankkifuusion takia.

Jos testitalletuksesi epäonnistui, näet Talletus epäonnistui -viestin sivulla, jolla ilmoitit pankkitilisi. Jos näet kyseisen viestin, anna pankkitiedot uudelleen siltä varalta, että tiedoissa on ollut kirjoitusvirhe. Voit myös ottaa yhteyttä pankkiisi ja varmistaa, että lähetettävät tiedot ovat oikein. Yritä sitten uudelleen.

Alkuun