Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Richtlijnen voor implementatie

Houd uw gebruikers voor ogen

Onze advertenties zijn ontworpen om de content van uw apps visueel aan te vullen. Dankzij een goede advertentieplaatsing krijgen uitgevers stabiele inkomsten zonder negatieve gevolgen voor de gebruikerservaring.

Wees uiterst voorzichtig als u AdMob-advertenties gebruikt in gevallen waarin gebruikers eerder geneigd zijn om per ongeluk te klikken. Als u bijvoorbeeld een app voor kinderen heeft, zijn advertenties wellicht geen geschikte oplossing om inkomsten mee te genereren. Jonge kinderen kunnen advertenties immers moeilijk onderscheiden van de app-content.

Wanneer u de plaatsing van advertenties plant, houd dan altijd rekening met de manier waarop gebruikers interactie hebben met uw app. Implementeer advertenties op plekken waar gebruikers naar verwachting minder snel op de content van de app zullen klikken, bijvoorbeeld op overgangspunten in een lees-app of tussen levels van een game-app.

Gebruikers mogen niet worden aangemoedigd om op advertenties te klikken

Zinnen zoals 'klik op de advertenties' of soortgelijke taal wordt niet toegestaan. Compensaties of andere aansporingen om op advertenties te klikken, zijn ten strengste verboden. Daarnaast is het ook verboden om gebruikers op welke manier dan ook aan te sporen op links en/of advertenties te klikken die niet van AdMob zijn, omdat dit gebruikers aanzet tot het uitvoeren van acties die ongeldige activiteit veroorzaken.

Reserveer advertentieruimte tijdens het laden van app-pagina's

Zorg voor een vaste ruimte voor advertenties tijdens het laden van een nieuw scherm in uw app. Onder bepaalde omstandigheden, zoals een erg lage signaalsterkte of beperkte verwerkingsmogelijkheden van de telefoon, worden advertenties mogelijk niet tegelijkertijd met uw app-content geladen. Zorg er in dat geval voor dat advertenties de overige content niet bedekken of verschuiven. Zo voorkomt u onbedoelde klikken.

Advertenties mogen niet worden geplaatst op schermen die geen content aanbieden

Advertenties mogen niet op een 'doodlopend' scherm of een scherm zonder daadwerkelijke content (zoals bedankt-, inlog-, afsluit- of foutpagina's) worden geplaatst. Dit zijn schermen die gebruikers mogelijk te zien krijgen wanneer ze de app starten, wanneer ze op het punt staan de app te verlaten of nadat ze een specifieke actie op het scherm hebben uitgevoerd, zoals een aankoop of download. Advertenties vormen op dergelijke schermen praktisch het enige wat er te zien valt. Hierdoor is de gebruiker al snel geneigd te denken dat de advertenties daadwerkelijke content zijn. Plaats daarom geen advertenties op dergelijke schermen. Er moet altijd een mogelijkheid zijn om een scherm dat een advertentie bevat, te verlaten zonder op de advertentie te klikken (bijvoorbeeld een knop Terug of Menu). In plaats hiervan kunt u gebruikers ook laten weten dat ze de app kunnen verlaten door op de startknop te drukken.

Zorg er ook voor dat er geen advertenties op een app-scherm worden geplaatst als gebruikers hier geen aandacht voor hebben. In hulp-apps, waarbij de telefoon als hulpmiddel wordt gebruikt, is de aandacht van de gebruiker vaak niet op het scherm gevestigd en is de kans veel groter dat er per ongeluk op het scherm wordt geklikt. Als u een zaklamp-app (een type hulp-app) heeft, is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat er advertenties op het scherm worden weergegeven terwijl de telefoon als zaklamp in gebruik is. U kunt echter wel een advertentie op het menuscherm van de zaklamp-app plaatsen, vooral als dit een afzonderlijk scherm is waarop de gebruiker met aandacht door het menu navigeert.

Voordat u advertenties implementeert, moet u goed nadenken over de gebruikerservaring en over de manier waarop gebruikers interactie hebben met uw app.

Advertenties vernieuwen

Afhankelijk van de functionaliteit van uw app raden we u aan advertenties 60 seconden of langer weer te geven. Uit onze interne tests blijkt dat gebruikers in dat geval genoeg tijd hebben om advertenties in zich op te nemen, wat weer zorgt voor de beste prestaties voor zowel adverteerders als uitgevers. Bovendien laten deze tests zien dat het vaker vernieuwen van advertenties het opvullingspercentage van onze uitgeversontwikkelaars kan aantasten.

Als uw app advertenties automatisch vernieuwt, moet u ervoor zorgen dat er geen advertentieverzoeken worden gedaan als het scherm uit staat. Bovendien moet er geen nieuw advertentieverzoek worden gedaan voordat de aangeraden periode van 60 seconden is verstreken, als gebruikers in de app binnen korte tijd meerdere pagina's met advertenties bezoeken.

De nieuwste SDK integreren

Zorg ervoor dat u altijd de meest recente SDK gebruikt (voor Android, iOS), zodat u toegang heeft tot de nieuwste advertentie-indelingen, functies en bugfixes.

Vraag geschikte advertentie-indelingen aan

AdMob ondersteunt verschillende advertentie-indelingen. Zorg er daarom voor dat u de juiste formaten voor verschillende plaatsingen op verschillende apparaten aanvraagt.

Gebruik geschikte advertentie-indelingen

Zorg ervoor dat u het juiste type advertentie gebruikt voor de schermmodus: liggend of staand. Als u bijvoorbeeld een staande advertentie plaatst als de app zich in liggende modus bevindt, kan dit de prestatie van uw advertenties beïnvloeden. Gebruik slimme banners (Android, iOS) om advertenties weer te geven die optimaal aansluiten op uw app.

Optimalisatie van advertentieplaatsing

Het is belangrijk dat u experimenteert en kijkt hoe verschillende advertentieplaatsingen presteren in verschillende delen van uw app. AdMob stemt de weergave van advertenties automatisch af op uw gebruikers, zodat uw inkomsten worden geoptimaliseerd. U haalt echter het meeste uit uw app door de prestaties hiervan bij te houden in de rapporten in uw account en uw verkeer zorgvuldig te segmenteren.