Overzicht over door gebruikers gegenereerde content

Wat is door gebruikers gegenereerde content?

Door gebruikers gegenereerde content in uw app of op uw site is content die gebruikers bijdragen aan een app of site, die zichtbaar is voor ten minste een deel van andere gebruikers van uw app of site. Door gebruikers gegenereerde content kan onder andere tekst, opmerkingen, foto's, video's, profielen, gebruikersnamen, stemmen, vind-ik-leuks, hartjes, +1's of andere media zijn. Advertenties worden niet beschouwd als door gebruikers gegenereerde content, tenzij ze ingesloten social media-elementen bevatten.

Wat is mijn verantwoordelijkheid wat betreft door gebruikers gegenereerde content?

Als uitgever bent u verantwoordelijk ervoor te zorgen dat alle door gebruikers gegenereerde content op uw site of in uw app voldoet aan al het van toepassing zijnde programmabeleid. In de praktijk betekent dit dat u voor deelname aan AdSense en/of AdMob ervoor moet zorgen dat, op pagina's waar uw advertentiecode wordt weergegeven, alle content, met inbegrip van door gebruikers gegenereerde content, aan al het van toepassing zijnde programmabeleid moet voldoen.

Wat maakt door gebruikers gegenereerde content anders dan de rest van mijn content?

In tegenstelling tot de rest van uw content, die waarschijnlijk rechtstreeks onder uw leiding en toezicht wordt gemaakt, wordt door gebruikers gegenereerde content ingediend door gebruikers die onafhankelijk van uw site of app actief zijn. Helaas is niet iedereen op internet beleefd en goedgemanierd. Omdat gebruikers alles kunnen plaatsen, moet u er als uitgever op voorbereid zijn dat u ervoor moet zorgen dat datgene wat ze plaatsen, aan al het van toepassing zijnde programmabeleid voldoet.

Meer informatie over door gebruikers gegenereerde content en praktische tips voor het beheer ervan