Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een partnerschap voor Bieden instellen in uw account

U kunt nu rechtstreeks vanuit uw AdMob-account een partnerschap instellen met bepaalde advertentiebronnen voor Bieden.

Als u een advertentieverzoek wilt sturen naar een advertentiebron voor Bieden, moet u een actieve partnerovereenkomst hebben met de advertentiebron. Als u geen partnerovereenkomst heeft, kunt u er een ondertekenen voor geselecteerde advertentiebronnen voor Bieden. Voeg de advertentiebron dan ook toe aan uw bemiddelingsgroep.

Opmerking: U hoeft de partnerovereenkomst slechts 1 keer te ondertekenen voor elke advertentiebron.

Een advertentiebron voor Bieden toevoegen aan uw account

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Klik op Advertentiebron toevoegen in de tabel met advertentiebronnen voor Bieden.
  5. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
    1. Als u geen partnerovereenkomst heeft met de advertentiebron:
      1. Klik op Nieuwe partnerovereenkomst ondertekenen. Er wordt nog een pop-upvenster voor de bevestiging geopend.
      2. Klik op Bekijken en ondertekenen. Door deze overeenkomst te ondertekenen, geeft u toestemming dat uw uitgever-ID wordt gedeeld met de advertentiebron.
      3. Er wordt automatisch een nieuw tabblad geopend met de partnerovereenkomst op de website van de advertentiebron. We raden u aan advertentieblokkering uit te zetten om ervoor te zorgen dat het formulier correct wordt geladen op de website van de advertentiebron.
      4. Nadat u de overeenkomst heeft ondertekend, gaat u terug naar het tabblad met uw AdMob-account. Als u het tabblad met uw AdMob-account heeft gesloten, herhaalt u stap 1 tot en met 4. Klik vervolgens op Ga naar stap 2.
    2. Als u al een partnerovereenkomst heeft met de advertentiebron:
      1. Klik op Ga naar stap 2.
  6. Klik op Erkennen en akkoord gaan om de voorwaarden voor het gebruik van Bieden te accepteren. Hiermee wordt de advertentiebron voor Bieden toegevoegd aan uw bemiddelingsgroep.
  7. Nadat uw partnerschapsverzoek is goedgekeurd door de advertentiebron, stuurt de advertentiebron u een e-mail met verkopergegevens zodat u uw app-ads.txt-bestand kunt updaten.

De advertentiebron voor Bieden moet uw partnerschapsverzoek goedkeuren voordat de advertentiebron advertentieverzoeken van uw account kan accepteren. Uw Partnerstatus is gemarkeerd als In behandeling terwijl de advertentiebron uw partnerschapsverzoek beoordeelt. Dat duurt meestal 2 werkdagen.

Na goedkeuring wordt uw partnerschapsstatus gewijzigd in Actief. U kunt uw partnerschapsstatus controleren in het gedeelte Bemiddeling van uw AdMob-account.

Lees meer informatie over de Partnerstatus voor Bieden.

Beschikbare advertentiebronnen

U kunt rechtstreeks vanuit uw AdMob-account een partnerovereenkomst instellen met de volgende advertentiebronnen voor Bieden.

Opmerking: Er zijn meer advertentiebronnen die Bieden ondersteunen. Meer informatie over alle advertentiebronnen voor Bieden en hoe u partnerschappen kunt instellen.
Advertentiebron Supportwebsite Contact
Index Exchange https://kb.indexexchange.com/publishers/CTA/onboard_ix_using_cta.htm openbidding@indexexchange.com
Facebook Audience Network

https://developers.facebook.com/docs/audience-network/guides/partner-mediation/admob

Lees de veelgestelde vragen voor meer informatie over het Audience Network.

U kunt contact opnemen met het Facebook Publisher Support Team door in het dropdownmenu de optie Audience Network te selecteren. Zorg ervoor dat u een Facebook-account en een Business Manager-account heeft voordat u deze link opent.

Fluct https://en.fluct.jp/#openBidding contact@fluct.jp
Media.net https://openbidding.media.net/help-center OpenBidding@media.net
OpenX https://community.openx.com/s/article/Google-OB-Online-Onboarding OB-OnlineOnboard@openx.com
Pubmatic https://community.pubmatic.com/x/oYHRAg admobsupport@pubmatic.zendesk.com
Rubicon (Magnite) https://magnite.com/openbiddingfaq OBSupport@magnite.com
Sonobi https://sonobi.com/contact/ support@sonobi.com
Yieldmo https://openbidding.yieldmo.com/app-cta-front/ OBSupport@yieldmo.com

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Waarom is er voor sommige advertentiebronnen geen partnerovereenkomst om te ondertekenen in AdMob?

Voor niet alle advertentiebronnen is deze functie momenteel beschikbaar. Alleen deelnemende advertentiebronnen zijn beschikbaar. Meer informatie over de beschikbare advertentiebronnen.

Waarom is mijn partnerschapsstatus In behandeling?

Nadat u de partnerovereenkomst heeft ondertekend, wordt uw Partnerstatus gemarkeerd als In behandeling terwijl de advertentiebron uw verzoek beoordeelt. Dat duurt meestal 2 werkdagen.

Als u na 2 werkdagen nog geen reactie heeft gekregen, neemt u rechtstreeks contact op met de advertentiebron.

Waarom is mijn partnerschapsverzoek afgewezen?

Dat is de beslissing van de advertentiebron. Google heeft geen inzicht in de reden waarom de advertentiebron uw partnerverzoek heeft afgewezen. Neem rechtstreeks contact op met de advertentiebron voor meer informatie.

De advertentiebron kan u later alsnog goedkeuren. U kunt opnieuw een partnerschapsverzoek indienen vanuit uw AdMob-account.

Ik heb een vraag over de partnerovereenkomst met de externe advertentiebron.

Als u vragen heeft over de partnerovereenkomst van een advertentiebron, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de advertentiebron.
Ik heb de partnerovereenkomst met mijn advertentiebron afgerond. Waarom is Partnerstatus niet geüpdatet?
Nadat u de partnerovereenkomst heeft afgerond op de website van de advertentiebron, moet u akkoord gaan met de voorwaarden voor Bieden in uw AdMob-account. Nadat u op Erkennen en akkoord gaan heeft geklikt, wordt de status gewijzigd in In behandeling terwijl de advertentiebron uw verzoek beoordeelt.
Volg de onderstaande stappen als u de partnerovereenkomst met de advertentiebron al heeft afgerond.
  1.  Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Klik op Advertentiebron toevoegen in de tabel met advertentiebronnen voor Bieden.
  5. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
  6. Klik op Ga naar stap 2. (Klik alleen op Ga naar stap 2 als u de partnerschapsovereenkomst met deze advertentiebron al heeft afgerond.)
  7. Klik op Erkennen en akkoord gaan om de voorwaarden voor het gebruik van Bieden te accepteren. Hiermee wordt de advertentiebron voor Bieden toegevoegd aan uw bemiddelingsgroep.
  8. Nadat uw partnerschapsverzoek is goedgekeurd door de advertentiebron, stuurt de advertentiebron u een e-mail met verkopergegevens zodat u uw app-ads.txt-bestand kunt updaten.

De advertentiebron heeft me goedgekeurd en ik heb de bron toegevoegd aan een bemiddelingsgroep. Waarom zie ik geen biedingen?

Zorg er eerst voor dat u de benodigde informatie voor deze advertentiebron heeft toegevoegd aan app-ads.txt. De advertentiebron stuurt u deze informatie per e-mail nadat uw verzoek is goedgekeurd.

Als u van mening bent dat uw advertentiebron moet reageren of als u probeert te reageren en u geen biedingen krijgt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de support van de advertentiebron.