Programmabeleid van AdMob en AdSense

Overzicht van het Beleidscentrum

Opmerking: We hebben het Beleidscentrum onlangs vernieuwd. Bekijk meer informatie over wat er is gewijzigd

Het Beleidscentrum is een tool die u helpt te voldoen aan ons programmabeleid. In het Beleidscentrum kunt u problemen met de advertentieweergave in uw apps ontdekken, begrijpen en oplossen.

Als u het Beleidscentrum wilt openen, logt u in op uw AdMob-account en klikt u in de zijbalk op Beleidscentrum

Gebruik het Beleidscentrum om het volgende te bekijken:

• In welke van uw apps er problemen zijn opgetreden die van invloed zijn op de advertentieweergave
  • Informatie over de problemen, waaronder een beschrijving van elk probleem
  • Hoe u een beoordeling van uw app kunt aanvragen nadat u de problemen heeft verholpen

Het Beleidscentrum gebruiken

In het Beleidscentrum kunt u mogelijke beleidsproblemen in uw app en de algehele status van uw account bijhouden. Als we beleids- of andere problemen detecteren in een of meer van uw apps, ontvangt u een melding in het Beleidscentrum en via e-mail.

Als u het Beleidscentrum opent, ziet u een lijst met apps waarin problemen zijn gedetecteerd. Problemen worden automatisch gesorteerd op basis van het aantal advertentieverzoeken waarop ze invloed hebben. U kunt ook sorteren op app-naam, status, type probleem of datum van de melding. Als u op een van deze categorieën wilt sorteren, klikt u op de categorienaam.

Klik op CSV downloaden en kies Alle items downloaden of Gefilterde weergave downloaden om een csv-bestand te maken met informatie over uw apps met problemen.

Bovenaan de hoofdpagina van het Beleidscentrum wordt een algemeen overzicht van de accountstatus weergegeven. In dit overzicht ziet u hoeveel apps problemen ondervinden, hoeveel problemen moeten worden opgelost en welk percentage van uw advertentieverzoeken is beperkt of uitgeschakeld. U kunt filteren op deze categorieën door erop te klikken.

U kunt ook zien welk percentage van het accountverkeer zonder beperkingen wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat er geen filter wordt gemaakt als u op dit getal klikt, omdat filters alleen beschikbaar zijn voor apps met problemen.

Klik in de kolom Actie op Oplossen voor meer informatie over de problemen op de lijst. U wordt naar de pagina 'Informatie over het probleem' gebracht, waar u een beschrijving van het probleem ziet en instructies om het probleem op te lossen.