Transparantie voor biedingen met het object SupplyChain

Met het object SupplyChain kunnen kopers en tussenpersonen alle partijen bekijken die advertentievoorraad verkopen of wederverkopen. Het object werkt samen met ads.txt/app-ads.txt en sellers.json om transparantie te bieden in het advertentie-ecosysteem.

Ad Manager maakt de objecten automatisch binnen een OpenRTB-verzoek of Google RTB-protocol, indien van toepassing.

Op dit moment hoeft u geen actie te ondernemen om ondersteuning te bieden voor het object SupplyChain.

Hoe werkt het object SupplyChain?

Het object SupplyChain, ook wel bekend als schain, is onderdeel van een OpenRTB-biedingsverzoek en bestaat uit knooppunten. Elk knooppunt in het object schain staat voor een specifieke entiteit in het biedingsverzoek. Het biedingsverzoek omvat alle entiteiten die zijn betrokken bij de rechtstreekse betalingsflow voor de advertentievoorraad.

// Voorbeeldobject
"schain": {
    "complete": 1,
    "nodes": [{
         "asi":"google.com",
         "sid":"pub-1234567891234567", // Dezelfde seller_id als voor de uitgever in sellers.json
         "hp":1
    }],
    "ver":"1.0"
}

Lees de OpenRTB-documentatie voor ontwikkelaars en de IAB-documentatie voor meer informatie.

Het object SupplyChain kan er anders uitzien, afhankelijk van de manier waarop u met kopers werkt.

Uitgevers die rechtstreeks verkopen met Google

Voor uitgevers die voorraad rechtstreeks verkopen via Ad Manager, AdMob of AdSense, bevat het object schain 1 knooppunt voor google.com met de seller_id die wordt vermeld in sellers.json.

Uitgevers die gebruikmaken van Open bieden

Uitgevers die gebruikmaken van Open bieden om samen te werken met externe exchanges, hebben 2 knooppunten in het object schain: 1 knooppunt voor google.com met de seller_id die wordt vermeld in sellers.json en 1 knooppunt voor de rendementspartner van de exchange.

Net zoals Google het knooppunt maakt voor google.com voordat het biedingsverzoek wordt gestuurd, moet de externe exchange het toepasselijke knooppunt toevoegen voordat het verzoek wordt doorgestuurd.

Uitgevers voor Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM)

Met Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) kunnen bovenliggende uitgevers inkomsten genereren met voorraad van subuitgevers via het machtigingstype Account beheren (individueel) of het machtigingstype Voorraad beheren (op grotere schaal).

Voor bovenliggende uitgevers en subuitgevers die gebruikmaken van Voorraad beheren, wordt 1 object SupplyChain gemaakt met 1 knooppunt dat de verkopers-ID van de bovenliggende uitgever bevat. Er zijn geen knooppunten voor de subuitgever. Het object schain is gemarkeerd als Onvolledig, omdat er momenteel geen knooppunt is voor de subuitgever, maar slechts 1 knooppunt met de verkopers-ID van de bovenliggende uitgever.

Voor bovenliggende uitgevers en subuitgevers die gebruikmaken van Account beheren, bevat het object schain 1 knooppunt met de verkopers-ID van de subuitgever en is de keten gemarkeerd als Volledig. Voor uitgevers die gebruikmaken van Account beheren, worden inkomsten gegenereerd via het account van de subuitgever. De subuitgever wordt gezien als de einduitgever. De gegevens van de bovenliggende uitgever worden niet opgenomen in het object schain.

Alle tussenpersonen zonder betalingen

Tussenpersonen die geen betalingen verwerken, zijn niet opgenomen in het object SupplyChain. Hieronder vallen partijen die bieden via koptekst aan de clientzijde, bieden via koptekst zonder betalingen of andere vormen van bemiddeling gebruiken.