Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Het rapport voor gebruikersactiviteit gebruiken

Beschikbare filters, dimensies en statistieken opnemen

Opmerking: Het rapport voor gebruikersactiviteit vervangt medio 2021 het rapport voor advertenties met beloning. De gegevens uit het rapport voor advertenties met beloning zijn nu beschikbaar in het rapport voor gebruikersactiviteit. Meer informatie

Het rapport voor gebruikersactiviteit geeft u een uitgebreid beeld van uw apps. In dit rapport worden gegevens verzameld over de interacties van gebruikers en de manier waarop uw app inkomsten genereert. U kunt dit rapport gebruiken voor het volgende:

1. De prestaties van uw app bijhouden (Hoeveel gebruikers gebruiken mijn app elke dag?)
  2. Inzicht krijgen in de invloed die wijzigingen hebben op uw app (Wat zijn de totale inkomsten per gebruiker? Wat is de invloed van een recente app-release op deze statistiek?)
  3. Mogelijkheden identificeren om de opbrengst te verhogen (Hoeveel advertenties krijgt een gebruiker dagelijks te zien voor elke indeling? Moet ik dat aantal verhogen?)
  4. Mogelijkheden identificeren om de app-beleving te verbeteren (Hoeveel sessies vinden er per gebruiker per dag plaats in de app? Hoe kan ik app-engagement bevorderen?)
  5. Problemen oplossen (Is er een verband tussen veranderingen in de opbrengst en veranderingen in het aantal dagelijkse actieve gebruikers of in het aantal advertentievertoningen per dag?)

Opmerking: Als u het rapport voor gebruikersactiviteit wilt gebruiken, moet u de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google (18.1.0 of hoger voor Android, 7.44 of hoger voor iOS) installeren en gebruikersstatistieken aanzetten.

Als u gegevens over in-app-aankopen wilt bekijken voor uw Android-apps, moet u het volgende doen:

Filters

Functioneel gezien verbergen filters onnodige of ongewenste gegevens in uw rapporten. Wanneer u een filter selecteert, definieert u wat u in het rapport wilt zien. AdMob verbergt vervolgens alles wat niet aan de criteria in de filters voldoet.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

Land

1. Vink de selectievakjes aan naast de regio's of landen waarop u wilt filteren. Klik op de pijlen om de landen in elke regio weer te geven, zodat u gedetailleerder kunt filteren.
  2. Klik op Toepassen om het filter op uw rapport toe te passen.
  3. Als u nog een filter wilt toevoegen, klikt u op Filter toevoegen en selecteert u het gewenste filter.

Dimensies

Functioneel gezien bepalen dimensies hoe uw rapport wordt ingedeeld. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw inkomsten worden uitgesplitst per land, kunt u de dimensie Land toevoegen. Als u nieuwe dimensies toevoegt, worden de gegevens opnieuw ingedeeld en verder verfijnd.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

• Datum: Bekijk de prestaties op datum.
  • Land: Bekijk de prestaties per land met bezoekers die uw app gebruiken.
  • App-versie: Bekijk de prestaties per app-versie. Elk van uw app-updates is een afzonderlijke app-versie.

Statistieken

Functioneel gezien vertegenwoordigen statistieken de typen gegevens of waarden die zijn opgenomen in een rapport. Ze zijn meestal gerangschikt in kolommen en bevatten cijfers of percentages. Als er dimensies worden toegevoegd, worden de statistische waarden opnieuw berekend op basis van de nieuwe volgorde of groepering van de dimensies. Als u statistieken toevoegt of verwijdert, wordt er een kolom met informatie aan het rapport toegevoegd of uit het rapport verwijderd.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

Advertentie-inkomsten

De geschatte inkomsten uit de advertentieopbrengst. Dit omvat de opbrengst uit het AdMob-netwerk, uw advertentiebronnen voor Open bieden en uw geschatte opbrengst via derden.

Advertentie-inkomsten/DAK

De gemiddelde inkomsten uit de advertentieopbrengst per dagelijkse advertentiekijker (DAK).

Dagelijks actieve gebruikers (DAG's)

Het aantal unieke gebruikers dat de app heeft geopend.

Dagelijkse advertentiekijkers (DAK's)

Het aantal unieke gebruikers dat advertenties heeft bekeken.

DAK (%)

Het percentage dagelijks actieve gebruikers dat advertenties heeft bekeken. Zo wordt deze waarde berekend:

Dagelijkse advertentiekijkers (DAK's)/dagelijks actieve gebruikers (DAG's) x 100%

Inkomsten uit aankopen (inclusief kosten)

De geschatte inkomsten uit in-app-aankopen (IAA), abonnementen (inclusief verlengingen) en e-commerce-aankopen. Service- en/of commissiekosten zijn niet van dit getal afgetrokken.

Opmerking: Als u IAA-gegevens voor uw Android-apps wilt bekijken, doet u het volgende:

Vertoningen

Het totale aantal advertenties dat aan gebruikers is weergegeven.

Vertoningen/DAG

Het gemiddelde aantal advertenties dat per dag door een dagelijks actieve gebruiker (DAG) wordt bekeken.

Dit wordt ook wel 'advertentiedichtheid' of 'aantal advertenties' genoemd.

Vertoningen/DAK

Het gemiddelde aantal advertenties dat per dag wordt bekeken door een dagelijkse advertentiekijker (DAK).

Vertoningen/sessie

Het gemiddelde aantal vertoningen tijdens elke sessie.

Totale inkomsten

De totale geschatte inkomsten, inclusief inkomsten uit advertenties en inkomsten uit aankopen.

Inkomsten uit advertenties bestaan onder andere uit de opbrengst uit het AdMob-netwerk, uw advertentiebronnen voor Open bieden en uw geschatte opbrengst via derden.

Inkomsten uit aankopen bestaan onder andere uit de opbrengst uit in-app-aankopen (IAA), abonnementen (inclusief verlengingen) en e-commerce-aankopen.

Totale inkomsten/DAG

De gemiddelde totale inkomsten per dagelijks actieve gebruiker (DAG). Dit wordt soms ook ARPDAU genoemd.

De totale inkomsten bestaan onder andere uit de opbrengst uit advertenties en in-app-aankopen (IAA), abonnementen (inclusief verlengingen) en e-commerce-aankopen. Zo wordt deze waarde berekend:

(Advertentie-inkomsten + inkomsten uit aankopen)/DAG

Opmerking: Als u IAA-gegevens voor uw Android-apps wilt bekijken, doet u het volgende:

Inkomsten uit advertenties met beloning/beloonde gebruikers

De geschatte inkomsten uit advertenties met beloning die voor iedere beloonde gebruiker zijn gegenereerd.

Beloonde gebeurtenissen

Het aantal keren dat gebruikers een beloning hebben ontvangen voor interactie met een advertentie met beloning.

Beloonde gebeurtenissen (%)

Het percentage beloonde vertoningen dat heeft geleid tot een beloning voor gebruikers. Zo wordt deze waarde berekend:

(Beloonde gebeurtenissen/vertoningen van advertenties met beloning) x 100

Vertoningen van advertenties met beloning/beloonde gebruikers

Het aantal advertenties met beloning dat gemiddeld wordt weergegeven voor elke beloonde gebruiker.

Beloonde gebruikers

Het aantal unieke gebruikers dat een beloning heeft ontvangen voor interactie met een advertentie met beloning.

Beloonde gebruikers (%)

Het percentage gebruikers dat een beloning heeft ontvangen voor het bekijken van een advertentie met beloning. Dit wordt zo berekend:

(Beloonde gebruikers/DAG) * 100%

Sessies/DAG

Een sessie wordt geteld wanneer de app zich op de voorgrond van het apparaat bevindt. De sessie wordt beëindigd als de app wordt verplaatst naar de achtergrond of na 30 minuten van inactiviteit.