Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Over Privacy en berichten

Bij Google zetten we van oudsher de gebruiker op de eerste plaats bij alles wat we doen. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie en bieden we onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn account, Waarom deze advertentie? en Deze advertentie negeren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Digital News Initiative, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond, duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen, zodat onze uitgevers kunnen groeien.

In het kader hiervan hebben we de geïntegreerde tool Privacy en berichten ontwikkeld. Met deze tool kunt u makkelijker privacykeuzes beheren en inkomsten genereren met uw content. Gebruik de opties op de pagina Privacy en berichten om de instellingen voor verschillende privacywetgevingen te beheren. U kunt ook de berichtenfuncties gebruiken om berichten te maken en te beheren die u gebruikt om toestemming van uw gebruikers te verkrijgen. Stel nieuwe berichten op, toon ze aan gebruikers en meet de betrokkenheid van gebruikers, zodat u inzicht krijgt in de manier waarop gebruikers interactie hebben met de door u gemaakte toestemmingsberichten.

Gebruik Privacy en berichten om gebruikersberichten te maken. Dit zijn berichten die u maakt en toont aan gebruikers van uw site of app. Gebruikersberichten bieden gebruikers informatie over uw verzoek en de verschillende keuzes, afhankelijk van het berichttype en de instellingen die u heeft geselecteerd. Via Privacy en berichten kunt u met gebruikers communiceren om toestemming te verkrijgen of afmeldingsverzoeken te verwerken, zoals vereist door regelgeving als de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de privacywetgeving van Amerikaanse staten, of om verloren opbrengst goed te maken bij gebruikers die advertenties blokkeren.

Er zijn verschillende typen gebruikersberichten. Elk berichttype is ontwikkeld om een bepaald proces te stroomlijnen.

Dit artikel bevat een overzicht van de componenten en beschikbaarheid van Privacy en berichten.

Aan de slag

Log in op uw AdMob-account en klik op Privacy en berichten in de AdMob-zijbalk om de pagina Privacy en berichten te openen.

Instellingen

Als u eerder Funding Choices gebruikte om gebruikersberichten te beheren, zijn uw bestaande berichten en instellingen (waaronder de geselecteerde advertentiepartners) verplaatst naar Privacy en berichten.

Met de opties in Privacy en berichten kunt u instellingen voor privacy en berichten op accountniveau beheren:

• Instellingen voor privacyregelgeving: Op het tabblad Instellingen voor elke specifieke privacyregelgeving kunt u de instellingen op accountniveau beheren die betrekking hebben op deze regelgeving, waaronder de typen advertenties die u wilt laten zien en de advertentiepartners die u wilt gebruiken. Deze instellingen stonden voorheen op de pagina voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie en op de pagina met instellingen voor verordeningen van Amerikaanse staten in uw AdMob-account (in 'Opties voor blokkeren') of uw Ad Manager-account (in het gedeelte Beheerder).
  • Instellingen voor berichten: Als u Privacy en berichten gebruikt om gebruikersberichten te maken en te beheren, kunt u op het tabblad Instellingen de instellingen voor berichten op accountniveau beheren. De eerste keer dat u een nieuw bericht van een bepaald type maakt, wordt u misschien gevraagd belangrijke accountinstellingen te checken. U kunt eerder gemaakte keuzes altijd aanpassen door op het tabblad Instellingen te klikken.

Klik op Privacy en berichten om naar de instellingen te gaan. Klik op de naam van het berichttype waarvoor u de instellingen wilt bekijken en klik dan op Instellingen.

Meer informatie over de beschikbare instellingen in Privacy en berichten:

Berichten

Stel nieuwe berichten op, toon ze aan gebruikers en meet de engagement van gebruikers met de berichten die u op dat moment weergeeft in uw apps. Op de pagina Berichten ziet u een lijst met conceptberichten en gepubliceerde berichten die u heeft gemaakt. Ook kunt u zien of ze actief of inactief zijn, hoeveel apps er zijn gekoppeld en welke talen er beschikbaar zijn.

Klik op Privacy en berichten om de pagina met berichten te openen. Klik op de naam van het berichttype en klik vervolgens op Berichten.

Als u een combinatie van Ad Manager-, AdSense- en AdMob-accounts heeft, zijn wijzigingen in berichten in het ene account van invloed op uw andere accounts. Ontdek hoe uw berichten werken op verschillende platforms.

Ondersteunde talen

U kunt berichten maken in verschillende talen. Berichten die in apps worden weergegeven, kunnen in meerdere talen worden gemaakt. De taal waarin uw bericht wordt weergegeven, wordt bepaald op basis van de taalinstelling op het apparaat van de gebruiker.

Ondersteunde talen voor AVG-berichten

Bulgaars
Catalaans
Kroatisch
Tsjechisch
Deens
Nederlands
Engels (VS)
Engels (VK)
Estlands
Fins
Frans
Duits
Grieks
Hongaars
IJslands
Italiaans
Japans
Lets
Litouws
Noors
Pools
Portugees (Portugal)
Roemeens
Russisch
Servisch
Slowaaks
Sloveens
Spaans
Zweeds
Turks

Ondersteunde talen voor IDFA-informatieberichten

Arabisch
Bangla
Bulgaars
Chinees (vereenvoudigd)
Deens
Duits
Engels (VK)
Engels (VS)
Estisch
Filipijns
Fins
Frans
Grieks
Hebreeuws
Hindi
Hongaars
IJslands
Indonesisch
Italiaans
Japans
Koreaans
Kroatisch
Lets
Litouws
Marathi
Nederlands
Noors
Oekraïens
Perzisch
Pools
Portugees (Brazilië)
Portugees (Portugal)
Roemeens
Russisch
Singalees
Sloveens
Slowaaks
Spaans
Spaans (Latijns-Amerika)
Tamil
Telugu
Thais
Tsjechisch
Turks
Urdu
Vietnamees
Zweeds

Uw berichten testen

Gebruik de Google User Messaging Platform (UMP) SDK om het gedrag van uw app te testen alsof een apparaat zich in de EER of het Verenigd Koninkrijk bevindt.

Lees meer informatie over geografische tests voor de UMP-SDK op Google Developers.

Rapportage

Op een kaart bovenaan de detailpagina van de betreffende privacyregelgeving ziet u de engagementstatistieken over uw gebruikers. Deze geven u inzicht in de prestaties van uw berichten. U kunt ook een csv-bestand downloaden voor uitgebreidere informatie over de prestaties van elk type bericht.

Lees meer informatie over statistieken en bericht-engagement.