Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Retningslinjer

Forklaring av Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister

Google legger til rette for et fritt og åpent internett ved å gi publisister muligheten til å tjene penger på innholdet sitt, mens annonsører kan nå ut til potensielle kunder med nyttige og relevante produkter og tjenester. For å opprettholde tilliten til økosystemet vårt for annonsering må vi sette begrensninger for hva brukerne kan tjene penger på.

Alle publisister må overholde retningslinjene våre. Derfor er det viktig at du leser nøye gjennom dem. Hvis du bryter disse retningslinjene, forbeholder vi oss retten til på et hvilket som helst tidspunkt å stoppe annonseleveringen på nettstedet ditt eller deaktivere kontoen din. Hvis kontoen din blir deaktivert, er du ikke lenger kvalifisert for å delta i AdMob-programmet.

I henhold til vilkårene våre for bruk av AdSense på nettet er du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert om og overholde retningslinjene som er lagt ut her.

Google Publisher Policies and Restrictions Explained

I denne artikkelen:

Hva er Googles retningslinjer for publisister?

Når du bruker Google-annonsekode til å tjene penger på innholdet ditt, må du overholde Googles retningslinjer for publisister. Med innhold mener vi alt brukerne finner på siden eller i appen din – deriblant brukergenerert innhold som for eksempel kommentarer, andre annonser og linker til andre nettsteder og apper. Hvis du forsøker å tjene penger på innhold som bryter med retningslinjene, kan Google blokkere annonser, slik at de ikke vises i innholdet ditt. Vi kan også suspendere eller avslutte kontoen din.

Disse retningslinjene gjelder i tillegg til eventuelle andre retningslinjer som omfatter din bruk av Google-produkter for publisister.

Hva er begrensningene for Google-publisister?

I begrensningene for Google-publisister fremgår det hvilke typer innhold annonser fra bestemte kilder ikke kan vises sammen med. Med innhold mener vi alt brukerne finner på nettstedet ditt eller i appen din – deriblant andre annonser og linker til andre nettsteder og apper.

Å tjene penger på innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister, regnes ikke som et brudd på retningslinjene. I stedet begrenser vi annonseringen sammen med slikt innhold etter behov og i tråd med innstillingene for de ulike annonseproduktene og hos hver enkelt annonsør. I enkelte tilfeller kan dette innebære at ingen annonseringskilder byr på beholdningen din. Dermed vises ingen annonser i innholdet som omfattes av begrensningene.

Vi har kjøpere fra ulike kilder, deriblant Google Ads, Authorized Buyers, DV360 og Reservations. Du kan motta begrensede annonser fra enkelte av disse kildene. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at annonser fra Google Ads (tidligere AdWords) ikke vises sammen med innhold merket med disse begrensningene.

Du kan velge å tjene penger på innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister. Sammenlignet med innhold som ikke omfattes av begrensningene, kommer du imidlertid sannsynligvis til å få mindre annonseringsinntekter for det begrensede innholdet.

Disse begrensningene gjelder i tillegg til eventuelle andre retningslinjer som omfatter din bruk av Google-produkter for publisister.

Hva er forskjellen mellom Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister?

I Googles retningslinjer for publisister finner du informasjon om hva slags innhold det ikke er tillatt å tjene penger på – uansett hvilket publisistprodukt du bruker. Dette gjelder blant annet ulovlig innhold, farlig eller nedsettende innhold samt seksuelt eksplisitt innhold. Slikt innhold er aldri tillatt.

Til forskjell fra dette beskriver begrensningene for Google-publisister innhold som ikke nødvendigvis bryter med retningslinjene, men kanskje ikke appellerer til alle annonsører. Eksempler på slikt innhold er tobakk og narkotika. For slikt innhold pålegges publisister ikke sanksjoner knyttet til brudd på retningslinjene. I stedet merkes innholdet med en beholdningsbegrensning, og det kommer sannsynligvis til å motta mindre annonsering – eller ingen annonsering – ettersom annonsørene styrer etterspørselen.

Hvor finner jeg informasjon om problemer som kan påvirke annonseleveringen?

I retningslinjesenteret kan du se alle sanksjonene nettstedene dine er pålagt for øyeblikket. Sanksjoner kan enten føre til at all annonsering blokkeres (f.eks. «Annonsevisningen er deaktivert»), eller at det legges restriksjoner på hvilke annonsører som kan by på beholdningen din (f.eks. «Begrenset etterspørsel»).

Sanksjoner kan pålegges på grunn av ulike problemer med innholdet ditt:

• Brudd på Googles retningslinjer for publisister: Disse må du rette opp i. Sanksjonen som følger av slike brudd, er enten at annonseleveringen blir deaktivert, eller at etterspørselen begrenses.
  • Begrensninger for Google-publisister: Slikt innhold bryter ikke med retningslinjene, og derfor trenger du ikke å endre innholdet eller annonseforespørslene dine. For innhold underlagt begrensninger for publisister blir etterspørselen imidlertid begrenset.
Tips: Hvis du vil finne ut om du må gjøre noe i forbindelse med en sanksjon du er pålagt, kan du gjennomgå «Må løses»-kolonnen i retningslinjesenteret. Det står «Ja» i kolonnen hvis sanksjonen skyldes et brudd på retningslinjene. Hvis det står «Nei», er innholdet bare underlagt begrensninger for publisister.

Hvordan løser jeg brudd på Googles retningslinjer for publisister?

1. I retningslinjesenteret finner du detaljert informasjon om problemer som kan medføre at annonsevisningen begrenses på området (nettstedet, delen av nettstedet, siden eller appen). Du ser også hvordan du kan løse problemer med annonseleveringen og be om en gjennomgang etter at du har gjort nødvendige endringer. På hovedsiden i retningslinjesenteret finner du en oversikt over hvilke av nettstedene dine som er berørt.
  2. Hvis det står «Ja» i «Må løses»-kolonnen, betyr dette at et av områdene dine for øyeblikket bryter med programretningslinjene – og i dette tilfellet Googles retningslinjer for publisister. Derfor er du blitt pålagt sanksjoner. Hvis denne sanksjonen omfatter en side, er det på denne siden det forekommer brudd på retningslinjene. Hvis sanksjonen omfatter et nettsted eller en del av et nettsted, forekommer det brudd på retningslinjene på flere sider på nettstedet eller i den aktuelle delen av nettstedet. I så fall må du gjennomgå hele nettstedet eller den aktuelle delen og gjøre endringene som kreves for at nettstedet skal samsvare med retningslinjene.
  3. Etter at du har korrigert bruddene på retningslinjene på nettstedet ditt, kan du be om en gjennomgang.

Hvordan løser jeg problemer knyttet til begrensningene for Google-publisister?

1. I retningslinjesenteret finner du detaljert informasjon om problemene som kan medføre at det ikke kan vises annonser på området ditt. Her ser du også hvordan du kan løse problemer med annonseleveringen og be om en gjennomgang etter at du har gjort nødvendige endringer.
  2. Hvis det står «Nei» i «Må løses»-kolonnen, har nettstedet ditt innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister. Du kan velge å tjene penger på innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister, men du kommer sannsynligvis til å motta mindre annonsering. Årsaken til dette er at ikke alle annonsekilder kan by på slikt innhold.
  3. Etter at du har løst problemene som er knyttet til begrensningene for publisister, kan du be om en gjennomgang

Vanlige spørsmål om Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister

Her er svar på vanlige spørsmål om Googles retningslinjer for publisister og begrensningene for Google-publisister:

Jeg har fått et varsel om at jeg er omfattet av begrensninger for publisister, men problemet står ikke oppført under kategorien «Må løses» i retningslinjesenteret. Hva betyr dette?

Hvis det står «Nei» i «Må løses»-kolonnen, har nettstedet ditt innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister. Vi har kjøpere fra ulike kilder, deriblant Google Ads, Authorized Buyers, DV360 og Reservations. Du kan velge å tjene penger på slikt innhold, men du kommer sannsynligvis til å motta mindre annonsering fra disse kildene. Vi gjør oppmerksom på at annonser fra Google Ads (tidligere AdWords) ikke vises sammen med innhold merket med disse begrensningene.

Risikerer jeg at kontoen min blir suspendert eller avsluttet hvis jeg fortsetter å vise annonser på en side som omfattes av begrensningene for publisister?

Å tjene penger på innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister, regnes ikke som et brudd på retningslinjene. I stedet begrenser vi annonseringen sammen med det aktuelle innholdet slik det er beskrevet ovenfor. Du kan altså velge å tjene penger på innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister. Sammenlignet med innhold som ikke omfattes av begrensningene, kommer du imidlertid sannsynligvis til å få mindre annonseringsinntekter for det begrensede innholdet.

Hvorfor ønsker enkelte annonsører ikke å annonsere på sider med innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister?

Innhold som omfattes av begrensningene for Google-publisister, appellerer ikke til alle annonsører og passer kanskje ikke for merkevaren deres. Derfor lar vi dem selv velge om de vil vise annonsene sine sammen med slikt innhold. Annonsørene våre kan velge mellom ulike kategorier, og enkelte annonsører styrer unna sensitive kategorier. Selv om slikt innhold ikke bryter med retningslinjene, risikerer du at annonseinntektene fra innholdet er begrenset – eller fullstendig fraværende.

Etter at jeg ble pålagt sanksjoner på sidenivå, fjernet jeg det aktuelle innholdet og ba om en gjennomgang. Nå har jeg fått et nytt varsel om brudd på retningslinjene – denne gangen merket «Ikke noe innhold». Hvordan løser jeg dette problemet?

Vi gjør alt vi kan for å beskytte publisistene, brukerne og annonsørene våre. Når du fjerner innhold som bryter med retningslinjene, må du også fjerne all relatert annonsekode fra den aktuelle siden. På denne måten forhindrer du at annonser vises ved siden av et tomt område.

Vi forstår at det kan være krevende å avgjøre om hver enkelt side på nettstedet ditt samsvarer med retningslinjene våre. Vi står imidlertid ansvarlig overfor annonsørene og brukerne våre. For at folk skal ha tillit til økosystemet, er vi nødt til å håndheve retningslinjene.

Vi ønsker å understreke at vi aldri sensurerer publisisters innhold ved å fjerne innhold fra nettstedene deres. Vi ber bare om at publisister fjerner annonsekoden vår fra sider som bryter med retningslinjene.

Kan jeg skjule eller fjerne varslene om begrensninger når jeg ikke har planer om å gjøre endringer? For enkelte sider ønsker jeg ikke å se gamle eller nye varsler.

Du kan bruke filteret og nedlastingsalternativene i retningslinjesenteret til å finne og administrere brudd på retningslinjene samt begrensninger for publisister:

• Klikk på filterikonet hvis du bare vil se bestemte nettsteder, visse statuser for nettstedene eller bare bestemte sanksjonsdatoer.
  • Klikk på nedlastingsikonet Download for å laste ned en CSV-fil som inneholder alle sidene eller delene der er avdekket brudd på retningslinjene. Du kan laste ned slike rapporter for samtlige nettsteder eller for enkeltnettsteder.