Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

MPEG-DASH-integratie

Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH), ook bekend als MPEG-DASH, is een livestreaming-videoprotocol met een aanpasbare bitsnelheid waarmee videocontent van hoge kwaliteit kan worden gestreamd.

Ad Manager ondersteunt DASH voor zowel video on demand als live lineaire streams, waaronder de volgende functies, beschreven in de ISO DASH-norm:

• Het profiel 'ISO-BMFF On Demand' en het profiel 'ISO-BMFF Live'
  • Ondersteuning voor Widevine en Playready via MPEG-DASH Common Encryption (CENC)
  • Ondersteuning voor ondertiteling voor WebVTT en TTML (in-band en out-of-band in de beschrijving voor mediapresentaties voor DASH (MPD))
  • Ondersteuning voor ondertiteling met 'CEA608/708'
Bekijk specifieke informatie over codering voor live lineaire streams of video on demand.

Digital Rights Management (DRM)

DASH biedt ondersteuning voor Digital Rights Management (DRM), waarmee u premium streamingcontent kunt leveren met beveiligingsmaatregelen tegen ongeautoriseerde toegang of diefstal.

Als DRM aanstaat, moet de MPD het element <ContentProtection> bevatten en de syntaxis volgen die is gedefinieerd in de DASH-specificatie. Idealiter is de content van het PSSH-vak (Parallel-SSH) aanwezig in het manifest.

Een voorbeeld bekijken

Widevine-voorbeeld

<ContentProtection
  schemeIdUri="urn:uuid:EDEF8BA9-79D6-4ACE-A3C8-27DCD51D21ED">
  <cenc:pssh>BASE64_PSSH</cenc:pssh>
</ContentProtection>

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.