AVG: overzicht en richtlijnen

Een advertentieverzoek voor gebruikers in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland taggen voor beperkte gegevensverwerking

Met de TFUA-parameter (voorheen Tag For Under the Age of Consent genoemd) kunt u advertentieverzoeken voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland markeren voor beperkte gegevensverwerking. Deze functie is geïntroduceerd om te kunnen voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en gerelateerde regelgeving voor de privacy van kinderen, zoals de Age Appropriate Design Code (AADC). Op grond van de AVG en de AADC heeft u mogelijk ook andere wettelijke verplichtingen. Lees alle richtlijnen en neem contact op met uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontheffen van diens wettelijke verplichtingen. Meer informatie over de gevolgen van de AVG en AADC voor uitgevers

Als u deze functie gebruikt, wordt er een TFUA-parameter opgenomen in het advertentieverzoek. Met deze parameter worden gepersonaliseerde advertenties, inclusief remarketing, uitgezet voor dat specifieke advertentieverzoek. De parameter zet ook verzoeken voor externe advertentieleveranciers uit, zoals pixels voor advertentiemeting en advertentieweergave door derden. De parameter heeft geen invloed op uw gebruik van Ad Manager-sleutel/waarden. Als gevolg hiervan moet u ervoor zorgen dat uw gebruik van sleutel/waarden voldoet aan de AVG.

Als u de TFUA-parameter opneemt in een advertentieverzoek, heeft deze voorrang op alle instellingen die van toepassing zijn op siteniveau.

Als de instelling 'Advertenties die zijn gericht op kinderen' beschikbaar is in uw UI, is de instelling voor beperking van de weergave van regelitems voor gereserveerde regelitems alleen van toepassing als we vaststellen dat het verzoek uit een regio komt waar privacywetgeving van toepassing is, of als u Ad Manager dienovereenkomstig heeft ingesteld.*

* Met deze instelling kunnen de typen advertenties worden geselecteerd die mogen worden weergegeven aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk, en andere gebieden waar privacywetgeving van toepassing is.

Als u de advertentieservices van Google gebruikt en een verzoek wilt indienen voor behandeling met betrekking tot beperkte gegevensverwerking in overeenstemming met COPPA, op site-, subdomein- of app-niveau in plaats van per advertentieverzoek, raadpleegt u Een site of advertentieverzoek taggen voor behandeling van content die is gericht op kinderen.

Meer informatie over TFCD en COPPA

Stel de TFCD- en TFUA-tags niet beide in op true. Als u dat toch doet, krijgt de TFCD-tag voorrang.

Google-uitgeverstags (GPT)

De GPT API-aanroep setTagForUnderAgeOfConsent is niet langer de aanbevolen methode voor naleving van de privacywetgeving.

Als u een Google-uitgeverstag (GPT) gebruikt, kunt u een advertentieverzoek markeren als Beperkte gegevensverwerking, wat voldoet aan de AVG, door uw code te updaten. Als deze instelling wordt weggelaten, worden gepersonaliseerde advertenties standaard toegestaan.

Bekijk de documentatie voor GPT-ontwikkelaars voor de nieuwste codevoorbeelden.

De documentatie voor GPT-ontwikkelaars bekijken

GPT-passbacks

Met de Google-uitgeverstag kunt u tags genereren met passback-functionaliteit. Deze functionaliteit kan worden geïmplementeerd met een standaard Google-uitgeverstag die is geschreven in een iframe.

De GPT-handleiding voor ontwikkelaars over passbacks bekijken

<amp-ad>-tags

<amp-ad type="doubleclick"> ondersteunt de markering van advertentieverzoeken voor beperkte gegevensverwerking via de component amp-consent. Met die component kan de uitgever checkConsentHref specificeren, een eindpunt dat wordt opgevraagd voordat verzoeken worden verstuurd via een component waarin het kenmerk data-block-on-consent wordt gespecificeerd. Meer informatie over amp-consent en de indeling van ConsentHref-reacties

Als het ConsentHref-eindpunt van de uitgever de sleutel tfua of tfcd retourneert, worden daaropvolgende Ad Manager-verzoeken gemarkeerd voor beperkte gegevensverwerking. Overweeg bijvoorbeeld een AMP-pagina met een toestemmingscomponent en een advertentie:

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
<script type="application/json">
{ "consents":
   { "my-consent":
      {
         "checkConsentHref": "https://publisher.com/api/check-consent", "promptUI": "consent-ui"
      }
   }
}
</script>
</amp-consent>
<amp-ad data-block-on-consent width=320 height=50 type="doubleclick" data-slot="/4119129/mobile_ad_banner" json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]}, "categoryExclusions":["health"]}'></amp-ad>

De volgende reactie van het ConsentHref-eindpunt van de uitgever (https://publisher.com/api/check-consent) maakt beperkte gegevensverwerking mogelijk voor het Ad Manager-advertentieverzoek:

{ "promptIfUnknown": false, "sharedData": { "doubleclick-tfua": 1, "doubleclick-tfcd": 0 } }

TFUA en TFCD kunnen ook statisch worden ingesteld in <amp-ad>-tags door het JSON-targetingobject zo te gebruiken:

<amp-ad data-block-on-consent width=320 height=50 type="doubleclick" data-slot="/4119129/mobile_ad_banner" json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]}, "categoryExclusions":["health"], "tagForChildDirectedTreatment":1, "tagForUnderAgeTreatment":1}'> </amp-ad>

data-block-on-consent kan bovendien worden ingesteld voor andere AMP-componenten die verzoeken indienen bij derden, zoals amp-analytics en amp-pixel. Dit maakt het voor u makkelijker om aan de vereisten te voldoen.

Tagless Request

Als u Tagless Request gebruikt, kunt u een advertentieverzoek markeren voor verplicht gebruik van beperkte gegevensverwerking, door de parameter tfua=[int] rechtstreeks toe te voegen aan de URL van het tagverzoek. We adviseren u de parameter vroeg in de tag op te geven om te voorkomen dat deze wordt afgekapt. Geef tfua=1 op om het advertentieverzoek te markeren voor beperkte gegevensverwerking.

Als de parameter wordt weggelaten, staat beperkte gegevensverwerking standaard uit en zijn gepersonaliseerde advertenties toegestaan.

Voorbeeld:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&tfua=1&c=12345

Ad Exchange-tags

Als u op uw pagina de asynchrone advertentiecode (adsbygoogle.js) gebruikt om advertentieverzoeken van Ad Exchange (AdX) aan te vragen, neemt u in elke tag de parameter data-tag-for-under-age-of-consent="1" op. Hiermee zorgt u ervoor dat er advertentieverzoeken worden aangevraagd die geschikt zijn voor beperkte gegevensverwerking. Voorbeeld:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> </script> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:728px;height:90px" data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef" data-ad-slot="0123456789" data-tag-for-under-age-of-consent="1"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

Als u de oudere synchrone advertentietag (show_ads.js) gebruikt, stelt u de variabele google_tag_for_under_age_of_consent=1 in elke advertentietag in. Voorbeeld:

<script> google_ad_client = "ca-pub-0123456789abcdef"; google_ad_slot = "0123456789"; google_ad_width = 125; google_ad_height = 125; google_tag_for_under_age_of_consent = 1; </script> <script src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> </script>

SDK voor mobiele advertenties van Google

Als app-ontwikkelaar kunt u als u een advertentieverzoek indient, aangeven of u wilt dat Google uw content behandelt als geschikt voor beperkte gegevensverwerking.

U kunt tagForUnderAgeOfConsent instellen om aan te geven dat er beperkte gegevensverwerking van toepassing is. Lees de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android en iOS voor meer informatie.

Google-SDK voor interactieve media-advertenties (voor video)

Voor videoverzoeken kunt u aangeven dat Google uw videocontent moet behandelen als geschikt voor beperkte gegevensverwerking door de parameter tfua=1 toe te voegen aan uw advertentietag. U kunt dit doen met een handmatig samengestelde hoofdvideotag of met een van de platformspecifieke IMA-SDK's (html5, iOS of Android).

Als uw videospeler de Ad Manager-functie 'Dynamische advertentie-invoeging' gebruikt, kan deze ook de parameter tfua=1 opnemen in een VOD-verzoek (video on demand) of livestreamverzoek om de parameter door te geven aan opgenomen advertentieverzoeken.

Als zowel de TFCD- als TFUA-parameter zijn ingesteld op 1, krijgt TFCD voorrang.